Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród zacząć czas.

Ogród zacząć czas.

MartaCho 17:26, 01 lut 2025

Marcin89 napisał(a)
Brawo Ja kocimiętki mam przycięte, za to traw nie ruszam.

Mamy bardzo podobne rabaty na froncie. Nawet wymiary zbliżone, tak na oko. A jak różnie mamy je "zrobione" W sezonie Ci pokażę co mam i jak to wyszło (sadzone było w sierpniu), dodałem cebulowe. Już teraz brakuje mi zimozielonych. U Ciebie są cisy i suszki Z pewnością masz ciekawiej niż u mnie.

Dzięki za dobre słowo To jedna z pierwszych moich rabat- zapewne podstawowa różnica między naszymi to ich wiek Za cisami też miałam raz cebulowe, ale rok później już nie wystartowały. Tak samo jeżówki vintage wine- albo zostały zjedzone przez ślimaki, albo zanikły.
MartaCho 17:28, 01 lut 2025

olciamanolcia napisał(a)
Marcia Ty jeściachaj mocniej-nie będą sie robiły takie wichry i kołtuny
Ja moja scięłam prawie równo z ziemią
W zeszłym roku tez tak obcinałam-trawa im nizej scieta tym ładniej roście

Myślisz? Tak zrobię Jesteś naszym guru od fryzjerstwa ogrodowego, więc wdzięczna jestem za rady wszelakie.
Poczochrańce się zrobiły głównie teraz po zimie, bo Mężaty na nie śnieg z podjazdu zgarniał, tak że tego...
olciamanolcia 17:33, 01 lut 2025

MartaCho napisał(a)

Myślisz? Tak zrobię Jesteś naszym guru od fryzjerstwa ogrodowego, więc wdzięczna jestem za rady wszelakie.
Poczochrańce się zrobiły głównie teraz po zimie, bo Mężaty na nie śnieg z podjazdu zgarniał, tak że tego...

A nie powiedział i co sie takiego stanie i że odrosną ???

Ciachaj-moich nie widać bo są ścięte przy ziemi
Ja taki błąd popełniałam z rozplenicami-tez były wysoko ściete i myślę, że przez to gniły im środki i nie puszczały ze środka
Teraz młode rozsady staram sie ciąć 5 cm nad ziemia max
MartaCho 17:33, 01 lut 2025

AgaBoso napisał(a)
Bardzo chętnie przygarnę seslerie. Dużo te sadzonki. Ilu letnie?

Bardzo się cieszę! Prześlij na priv adres, jak będzie odpowiednia aura, to wyślę.
One mają już co najmniej pięć lat i nie raz były już dzielone.
Rok temu wysyłałam też część do Wiaan, więc myślę, że podobnie jak wtedy- po prostu wykopię Ci kawał jednej kępy, a Ty sobie podzielisz, jak i ile będziesz potrzebować. Myślę, że spokojnie tak 6- 9 sadzonek można zrobić.
olciamanolcia 17:38, 01 lut 2025

Horty przytnij nisko
Wytnij im te pojedyncze chyde patyki gdzie maja słaby kwiat-zostaw tylko najgrubsze
Zobacz u mnie jak je przycięłam - dont panik
MartaCho 18:09, 01 lut 2025

Wiem, wiem, horty przycinam co roku mocno. Dziś ich nie ścięłam, bo Mężaty stwierdził, że fajne takie zasuszone są, to niech jeszcze chwilę będą Pozbierałam tylko te fruwające po ogrodzie.

Wiesz, te na zdjęciu, to nie jedyne seslerie u mnie. Trochę więcej dziś zrobiłam, hahah
olciamanolcia 18:38, 01 lut 2025

MartaCho napisał(a)
Wiem, wiem, horty przycinam co roku mocno. Dziś ich nie ścięłam, bo Mężaty stwierdził, że fajne takie zasuszone są, to niech jeszcze chwilę będą Pozbierałam tylko te fruwające po ogrodzie.

Wiesz, te na zdjęciu, to nie jedyne seslerie u mnie. Trochę więcej dziś zrobiłam, hahah

O to sie napracowałaś beda zakwasy jak nic
MartaCho 19:16, 01 lut 2025

Hahaha! W rzeczy samej nie ma co przesadzać od razu z ruchem, bo ciało szoku dozna!
Magara 22:45, 01 lut 2025

Fajne porządeczki na początek sezonu
Też ciutkę pocięłam, jęcząc z każdym przykucem
I z każdym błogosławiłam Hanię Gruszkę za wszystkie wycięte późną jesienią byliny
April 08:09, 14 lut 2025

Hej, wysłałam namiary na derenie Ciekawa jestem jakie wybierzesz