Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród zacząć czas.

Ogród zacząć czas.

Roocika 20:08, 27 kwi 2025

Ale, że ukrywałaś aż tle kwiecia przed nami?
No powojnik odwrócił się do ciebie tyłkiem ? Nieładnie

U mnie wszystko się zbiera, jak u innych skończy to zacznie u mnie...
LIDKA 20:34, 27 kwi 2025

No nareszcie. Powojnik bosssski, azalie lilaki bzy ....jak można sie nie chwalić.

Prośby nie pomogły to beszty a nadtępnym razem.....no licze że nie trzeba Ciebie już moywować do fot.

Pokaż rabaty jeszcze z dalszej perspektywy bo nie było ich wieki !
Marcin89 20:43, 27 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
No nareszcie. Powojnik bosssski, azalie lilaki bzy ....jak można sie nie chwalić.

Prośby nie pomogły to beszty a nadtępnym razem.....no licze że nie trzeba Ciebie już moywować do fot.

Nawet kwitnienia śś nie było
MartaCho 20:49, 27 kwi 2025

Roocika napisał(a)
Ale, że ukrywałaś aż tle kwiecia przed nami?
No powojnik odwrócił się do ciebie tyłkiem ? Nieładnie

U mnie wszystko się zbiera, jak u innych skończy to zacznie u mnie...

Trochę Ci tego zazdroszczę, bo to piękny czas. U nas strasznie wszystko pędzi- dużo kwitnie, ale też błyskawicznie kończy- na zdjęciu z obielą wcisnął się taki umarlak tulipanowy- naprawdę przez upały w święta wszystko buchnęło ekspresowo.

Powojnik widać obrażalski jakiś taki
Mąż dziś zapytał, czemu na całym ogrodzeniu tego nie posadziłam, tylko na jednym przęśle. Taka ukryta pochwała w tej krytyce?
MartaCho 20:54, 27 kwi 2025

LIDKA napisał(a)

Dzięki Liduś za motywację uwielbiam zdjęcia Waszych ogrodów, a moje mi się wydają takie słabe, serio, serio! Stąd też więcej zbliżeń. Ale jest lepiej. Brzozowa fajna
MartaCho 20:55, 27 kwi 2025

Marcin89 napisał(a)
Nawet kwitnienia śś nie było

Oj tam, oj tam, były przecież donice a potem wyjechaliśmy na święta, a jak wróciliśmy to już były całkiem zielone!
Marcin89 21:04, 27 kwi 2025

MartaCho napisał(a)

Oj tam, oj tam, były przecież donice a potem wyjechaliśmy na święta, a jak wróciliśmy to już były całkiem zielone!
A to prawda, tak pisałaś wcześniej. A zagajniczek brzozowy to też nowość dla mnie i wygląda super

Mam takie samo odczucie do zdjęć, które robię u siebie. Zawsze coś brzydkiego w tle, słabo widać kompozycję roślin, nie ma jak dobrego kadru zrobić. A może to ja nie umiem. A u innych wszystko jak z katalogu albo ogrodu botanicznego.

Jedno jest pewne, trzeba robić zdjęcia dla wspomnień po latach
MartaCho 21:42, 27 kwi 2025

To prawda! Zdjęcia przed i po są często te, które lubimy najbardziej!
Patrycja_KG_Lu 09:50, 28 kwi 2025

Wiesz jak ktoś ma kilka lat wcześniej założony ogród czy daną rabatę to nic dziwnego, że zdjęcia lepiej wyglądają, bo rośliny rozrośnięte, dorodne itp. Jak jeszcze cały ogród skończony, są ozdoby, oświetlenie to już w ogóle magia. Jednak te z początkowych etapów też są bardzo potrzebne, do analiz, do porównań za rok i w kolejnych latach. Często podnoszą na duchu, że ktoś inny ma podobnie. Jakbym ja miała czekać na wypielenie całego ogrodu, schowanie węży, usunięcie palet z drewnem do kominka, sprzątnięciem hulajnogi i innych sprzętów, żeby zrobić zdjęcia na Ogrodowisko to były by one może tylko 2 razy w roku haha
MartaCho 10:05, 28 kwi 2025

haha, dobrze to znam Dlatego właśnie u mnie tak rzadko bywają
Ale masz rację- nie można się zanadto porównywać, żeby nie tracić zadowolenia z własnych prac.
Mnie cieszy, że dzięki brzozom i tym ŚŚom w donicach czuć różnicę- jest bardziej zielono wokół, nie taka pusta patelnia. Ciąg dalszy nastąpi. Trzy dni i znowu weekend na działania, yuppi!