Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 22:28, 25 paź 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mnie się kiedyś marzył piec meksykański. Miał te zaletę, że można by go ustawić na tarasie.

Wiesz, że nigdy wcześniej nie słyszałam o takim... Fajny jest. I ma taki pękaty brzuszek
Ściskam Cię, Haniu. Bardzo mocno. Ty wiesz...
galgAsia 22:32, 25 paź 2019

Misia napisał(a)
I "lampion" i roślinki super szkoda że mój jarząbek nie chce się tak ładnie przebarwiać

Dzięki Misiulku . Moje jarząbki też już tracą listki, ale są ładnie zapączkowane. Czekam na przyszłoroczny szoł I już się nie mogę doczekać jutrzejszego ogniska
Gruszka_na_w... 22:39, 25 paź 2019

galgAsia napisał(a)

Wiesz, że nigdy wcześniej nie słyszałam o takim... Fajny jest. I ma taki pękaty brzuszek
Ściskam Cię, Haniu. Bardzo mocno. Ty wiesz...

Wiem.

Ten meksykański piecyk wystąpił w jednym z odcinków u Mai w ogrodzie. Pora była jesienna, a obie panie- prowadząca i właścicielka- gawędziły sobie na tarasie grzejąc się w jego ciepełku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 22:41, 25 paź 2019

Ania111 napisał(a)

Oj lampion cudowny .

Jakie ma wymiary ?
Wygląda na spory

Wymiary paleniska 59,2 x 73,5. Całkiem duża kulka
wiklasia 22:50, 25 paź 2019

buuu (i chlip, chlip)
znowu daleko jam w tyle za tegoroczną modą:
jarząbków - brak
gaury - niet ...

"kuferek" na płonące polana - cudny
galgAsia 23:01, 25 paź 2019

wiklasia napisał(a)
buuu (i chlip, chlip)
znowu daleko jam w tyle za tegoroczną modą:
jarząbków - brak
gaury - niet ...

"kuferek" na płonące polana - cudny

Wiesz, Wiklasiu, z pewnym zdziwieniem zauważyłam, że zupełnie niechcący znalazłam się w mainstreamie I to ja, która dotychczas szczyciła się niepodążaniem za jakąkolwiek modą
Makusia 02:43, 26 paź 2019

Jarzabka masz! śliczny! I ma liście!
sarenka 08:46, 26 paź 2019

Masz już miejsce na roślinki? Kiedy sadzić będziesz?
Zana 19:01, 26 paź 2019

Asiu, no super, że jarząbki dojechały. Ten jeden wygląda na piękny okaz. Zapewne już posadziłaś, pokażesz?
No niech im ziemia lekką będzie.
galgAsia 19:08, 26 paź 2019

O rany, ale się styrałam…! Cały dzień karczowaliśmy stary żywopłot, demontowaliśmy konstrukcje z siatki, desek, sklejki i nie wiadomo co jeszcze , kopaliśmy, odgruzowywaliśmy... Dzień był pięęękny, ZPJ pełną gębusią . Nałykałam się tlenu za wszystkie czasy, teraz ledwo na oczy widzę - chce mi się spaaać…

Taki piękny wschód słońca udało mi się uwiecznić

A tak wygląda moje dzisiejsze miejsce pracy. Przy kopaniu wróciły wspomnienia - znów cegły, kamole, druty, śmieci wszelkiego autorymentu