Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

jolanka 09:01, 25 paź 2019

April napisał(a)

Prawda? I te spotkania, dyskusje, wzajemne podkręcanie się .... UWIELBIAM

Dlatego właśnie jadę do jednej szkółki, oczy ukoić po całym tygodniu... tylko na spacer z eMem
mrokasia 09:33, 25 paź 2019

April napisał(a)

Prawda? I te spotkania, dyskusje, wzajemne podkręcanie się .... UWIELBIAM

O nie, nie, nie, to można pójść z torbami i ryzykować rozwodem...

Ja też zdecydowanie wolę zakupy w realu. Internetowe sklepy maja te przewagę, że oferują rośliny o których stacjonarne sklepy nawet nie słyszały...
galgAsia 10:00, 25 paź 2019

Wiecie co, też bym wolała jechać do szkółki, ale... w moich okolicznych szkółkach nie ma NIC . Czasem, psim swędem, trafię coś, o czym jeszcze świat nie słyszał - tak kupiłam moją pierwszą Lady U w 2015, albo miskanta Red Cloud - w internetach był tylko na stronach zagramanicznych . Ale to są przypadki pojedyncze, incydentalne, można by rzec. Tak więc - zazdraszczam Wam okoliczności szkółkowych, ja muszę zapełniać koszyki . Ale teraz mam tylko 1 koszyk i chyba doczeka do wiosny
galgAsia 10:03, 25 paź 2019

Ale i tak wszystkie jesteście przyjęte do Klubu Ogrodowych Zakupoholiczek (w skrócie KOZ-a ) przez aklamację tudzież zasiedzenie - no bo kto, jak nie my!
Anda 10:04, 25 paź 2019

Asiu, ale Ty tez do Berlina nie masz daleko. Teraz autostradą to się śmiga szybciutko. Wiem, bo jechałam w zeszłym tygodniu. Poza tym samoloty tez latają. U Izy Ursy na wątku podałam Mrokasi linki do pierwszych ciekawych pozycji
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:06, 25 paź 2019

galgAsia napisał(a)
Ale i tak wszystkie jesteście przyjęte do Klubu Ogrodowych Zakupoholiczek (w skrócie KOZ-a ) przez aklamację tudzież zasiedzenie - no bo kto, jak nie my!

No a chyba najgorzej to mam ja, bo ogród mam najmniejszy a pracuję u źródła I jeszcze ta lista ze 130 pozycjami siedzi mi na karku
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
galgAsia 10:13, 25 paź 2019

Ewa, Ty kusisz... w tym roku już basta, niente, null. Mam jeszcze robotę do wykończenia, a czas mi się kurczy...
Anda 10:20, 25 paź 2019

galgAsia napisał(a)
Ewa, Ty kusisz... w tym roku już basta, niente, null. Mam jeszcze robotę do wykończenia, a czas mi się kurczy...

Przyszły rok, przyszły
deszczowymaj 11:14, 25 paź 2019

A ja tam lubię kupować przez internety i co ciekawe zauważyłam,że wtedy mniej wydam..niż jakbym była w szkółce W internetach chyba bardziej idę na ilość..a w szkółce na jakość (wielkość) A zresztą lubię kupować takie rośliny popierdułki (to chyba jakiś fetysz?) takie chude małe badylki za parę złociszy ..
sarenka 11:16, 25 paź 2019

jolanka napisał(a)

Dlatego właśnie jadę do jednej szkółki, oczy ukoić po całym tygodniu... tylko na spacer z eMem
o też bym pojechała...ale nie chciał mnie mąż wczoraj jechać, więc albo zamówię cisy przez neta albo nic nie będę już sadzić. Tak bardzo humor miałam wczzoraj popsuty :/