Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Kokesz 21:48, 22 mar 2023

Ale podziałaliscie
My też razem w weekend ogarnialiśmy ogród i razem po weekendzie mieliśmy zakwasy w tych samych miejscach
Magara 23:10, 22 mar 2023

Asia, dzięki za kokorycz
No widzisz, Ty pamiętałaś, ja zapomniałam, że mi się podobała - zresztą nadal podoba
Muszę zunifikować swoje notatki ogrodowe - część mam w komputerze, część w telefonie, część w zeszycie, a resztę na luźnych kartkach
galgAsia 12:39, 23 mar 2023

SylwiaBe napisał(a)

Też mam posianych 12 odmian, ale z tych co Ty tylko: Maskotkę, Black Cherry i Red Pear.
San Marzano podobno super, zwłaszcza do suszenia
O tak, S. Marzano jest super, nie tylko do suszenia. A Red Pear takie ogromniaste rosną

SylwiaBe napisał(a)
A ja nie mam ani foliaka ani szklarni a za mną 6 sezonów pomidorowych, także muszę śmiało stwierdzić, iż pomidory pod gołym niebem dają radę
Wiesz, w ub, sezonie spróbowałam pomidorów pod gołym niebem i skończyło się zarazą . Oczywiście, że dadzą radę, choćby u Hani - Gruszki świetnie rosną. Ja mam problem z małymi opadami od kilku lat, w zasadzie to już pod suszę podpada, więc foliak, a teraz szklarnia, jest optymalnym rozwiązaniem
galgAsia 12:40, 23 mar 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Niektórzy twierdzą, że smak te podchmurkowe mają zdecydowanie bogatszy
Może być, nie wykluczam, w końcu dostają słonko bezpośrednio
Ale wiesz Asia, ja już kupiłam tę szklarnię , więc jakoś ją wykorzystam
galgAsia 12:42, 23 mar 2023

Helen napisał(a)
Asia, podziwiam wysiewy i donice z daliami. Sztos, po prostu
No co Ty, Helen Ja tak lubię
Ten sezon będzie obfitował w niespodzianki, bo i poletko daliowe, i szklarnia, rewolucje w sadzie... Mam na co czekać
galgAsia 12:44, 23 mar 2023

Judith napisał(a)
Cebulica to taki śliczny delikatny kwiatuszek, a taką ma paskudną nazwę .
No faktycznie, cebulica nie brzmi dumnie Ale co tam, grunt, ze się ślicznie niebieszczy
galgAsia 12:47, 23 mar 2023

Kokesz napisał(a)

Moje też pod gołym niebem
Dopasowuję do moich warunków odmiany gruntowe i jak na razie zbiory miałam bardzo dobre
No to trzymam kciuki, żeby wszelkie zarazy Was omijały Chociaż czytam, że u Ciebie zaraza jedna za drugą . Uważaj na siebie, bo teraz złapanie infekcji nie wymaga wielkiego wysiłku

Kokesz napisał(a)
Ale podziałaliscie
My też razem w weekend ogarnialiśmy ogród i razem po weekendzie mieliśmy zakwasy w tych samych miejscach
Ot, wspólnota pracy, wspólnota odczuć A mojego to nic nie bolało, wszystko poszło na mnie
galgAsia 12:48, 23 mar 2023

Magara napisał(a)
Asia, dzięki za kokorycz
No widzisz, Ty pamiętałaś, ja zapomniałam, że mi się podobała - zresztą nadal podoba
Muszę zunifikować swoje notatki ogrodowe - część mam w komputerze, część w telefonie, część w zeszycie, a resztę na luźnych kartkach
Ja jej jeszcze nie przesadzałam, ale gdyby cóś, to mogę ją podzielić... Jakbyś chciała...
galgAsia 12:52, 23 mar 2023

Dziś od rana u mnie padał deszcz, co mnie ucieszyło nad wyraz. Przypomniałam sobie bowiem, że rok temu w marcu miałam suszę i musiałam podlewać Teraz nie muszę
Pomidorki rano prezentowały już zielony łan. Dosiane bakłażany też już kiełkują, a papryki proszą o przeprowadzkę . Porów, selerów, etc. nie będę już wysiewała, widziałam sadzonki w moim ulubionym centrum ogrodniczym, więc pojadę i kupię. Muszę powoli wciągać się w ten warzywnik, żeby zaś nie oszaleć
Popołudniu wizyta u ortopedy, a potem choć na godzinkę do ogrodu. Może jakieś wysiewy...?Buziaki dla wszystkich
galgAsia 14:05, 23 mar 2023

Tak wyglądają moje pomidory w IV dobie od wysiewu