Wiesz, przy takiej pogodzie możesz obudzić się z ręką w ... kompoście w okolicach maja. Więc trudno darmo, trzeba działać, samo jakoś nie chce się zrobić
Nie wiedziałem że vti kokorycz. Też ja mam chyba id ubiegłego roku małą sadzonkę
Myślałam że to jakieś zielsko i połowę wywalilam. No zdolna jestem nie ma co.
Ale coś mnie tknęło i dalej zostawiłam. I dobrze. U ciebie jest duża piękna kępa.
Do cienia mówisz??
To muszę swoją przesadzić bo na słońcu między roślinami ha posadziłam.
Najlepiej jak przekwitnie ??
Szybko oba się rozrasta ?
Szachownice podziwiam Przyrastają ładnie czy kapryszą?
Też się codziennie cieszę, kiedy do szklarni zaglądam. Zieleń przebija już we wszystkich doniczkach, doniczusiach i tackach. Za chwilę będę Cię Szerloku prosić o identyfikację tego, co mi się podczas wichury wymieszało
W Kórniku magnolie gwieździste też sobie nic nie robią z zapowiadanych przymrozków.
Asia, a co takiego zrobiłaś szachownicom, że wreszcie się udały???
Bardzo mi się podobają. Chyba trzy lata temu posadziłam 30 cebulek, ani jednej szachownicy nie zobaczyłam
Aniu Najlepszemu się zdarza wypielić jakąś ładną roślinkę
Wydaje mi się, że się rozrasta. Tak czy siak, po przekwitnięciu będę ją dzieliła i przesadzała, bo i tak obecna miejscówka jest tymczasowa . Pamiętaj tylko, że po przekwitnięciu ona się "chowa" do ziemi i nie ma po niej śladu, więc trzeba przypilnować . Tak myślę, że jest jej dosyć obojętne, gdzie rośnie. Bo przecież wczesną wiosną nie ma cienia, drzewa i krzewy bezlistne, więc... U mnie teraz rośnie w skrzyni, gdzie nie ma żadnego zacienienia, a zobacz, jaka ładna