Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

roma2 19:34, 28 gru 2019

Moja dusza fruwała, to fakt. Ale przyziemności sprowadziły duszę mą na miejsce, czyli mniej więcej do mego środka. A ja z duszą na miejscu piorę i prasuję dla Jasia i Adasia . I dusza na miejscu, ale serducho podskakuje szczęśliwe . Duszę tak naprawdę tłamszę, bo trzeba jeszcze dużo ostrożności zachować. To niech dusza nie gna...
galgAsia 19:41, 28 gru 2019

Ale nucić pod noskiem dusza z radości może
roma2 19:48, 28 gru 2019

Łi ja całą sobą śpiewam, nie pod nosem, ale w głos (choć mało kto to wytrzymuje ) przy prasowanku malutkim. Dziadek wtóruje . Ale te duszowate zawiłości i strachy zawsze siedzą w środeczku.
galgAsia 19:50, 28 gru 2019

Zaglądam do zaprzyjaźnionych ogrodów, podziwiam kolejne podsumowania, kształty, kolory i aż czuję te wszystkie zapachy . Dotarło do mnie, że być może u mnie też w jakimś niewielkim stopniu będą wiosną nowe cuda. Bo sporo posadziłam drzew i krzewów, które mogą - i oby tak było! - dać popis kwitnienia: są dwie świdośliwy, dwa oczary, jarząby, może jabłonki się zdecydują na kwitnienie, są trzy kaliny (a w tajemnym koszyku zimują kolejne)...
Och, niech ta zima się zdecyduje, bo jak nie - to bez łaski! czekam na wiosnę
Gruszka_na_w... 20:01, 28 gru 2019

galgAsia napisał(a)
Zaglądam do zaprzyjaźnionych ogrodów, podziwiam kolejne podsumowania, kształty, kolory i aż czuję te wszystkie zapachy . Dotarło do mnie, że być może u mnie też w jakimś niewielkim stopniu będą wiosną nowe cuda. Bo sporo posadziłam drzew i krzewów, które mogą - i oby tak było! - dać popis kwitnienia: są dwie świdośliwy, dwa oczary, jarząby, może jabłonki się zdecydują na kwitnienie, są trzy kaliny (a w tajemnym koszyku zimują kolejne)...
Och, niech ta zima się zdecyduje, bo jak nie - to bez łaski! czekam na wiosnę

A potem się zaczną porównania- było- jest.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:03, 28 gru 2019

roma2 napisał(a)
Łi ja całą sobą śpiewam, nie pod nosem, ale w głos (choć mało kto to wytrzymuje ) przy prasowanku malutkim. Dziadek wtóruje . Ale te duszowate zawiłości i strachy zawsze siedzą w środeczku.

Czy Jaś z Adasiem załapali się na Koziorożca?
Ten śpiew to słychać aż u mnie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
inka74 20:47, 28 gru 2019

Zegar super Mikołaj przyniósł. Bardzo lubię takie przydaśki. Miejsce odpowiednie znajdziesz bez problemu. Super będzie taki wtopiony w rośliny akcent.
galgAsia 14:43, 29 gru 2019

inka74 napisał(a)
Zegar super Mikołaj przyniósł. Bardzo lubię takie przydaśki. Miejsce odpowiednie znajdziesz bez problemu. Super będzie taki wtopiony w rośliny akcent.

deszczowymaj 14:47, 29 gru 2019

Piękny zegar i widzę, że działa to najważniejsze
galgAsia 15:11, 29 gru 2019

deszczowymaj napisał(a)
Piękny zegar i widzę, że działa to najważniejsze

Po raz pierwszy od wieeelu dni wyszło słońce, więc można było zrobić próbę Działa, mimo braku pokrętła