Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 21:22, 24 gru 2019

Taką książkę przyniósł mi Gwiazdor - bo nie wiem, czy wiecie, ale w niektórych częściach naszego kraju to Gwiazdor, nie Mikołaj - przynosi prezenty
anka_ 09:26, 25 gru 2019

Super zegar, nawet bez wskazówek. Warto było czekać. A prezent od Gwiazdora też fajny.
Spokojnych Świąt Asiu.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 10:09, 25 gru 2019

Cudny
galgAsia 13:08, 25 gru 2019

Grześ, Sylwia, Ania - dziękuję
Dziś spokojny, leniwy dzień. Pada deszcz, nawet spacer czy wyjazd do lasu nie wchodzi w grę... Pozostaje lektura i Ogrodowisko
Dobrego świątecznego dnia
Kokesz 13:36, 25 gru 2019

Hohoho ale prezenty u mnie też je przynosi Gwiazdor
Ja dostałam słoiki
Pozdrawiam świątecznie wszystkich zaglądających
galgAsia 14:08, 25 gru 2019

Wiem Reniu, bo ja z urodzenia i częściowo z wyboru poznanianka Spędziłam w Poznaniu prawie 13 lat, trochę owego klimatu wróciło ze mną . Ale Gwiazdor przychodził do mnie od urodzenia
Na zegar patrzę nieustannie, bo stoi na honorowym miejscu na stole A książka niesamowita, aż się chce lecieć na pola i łąki, i zbierać, i parzyć. I pić
antracyt 15:32, 25 gru 2019

U nas też prezenty przynosi Gwiazdor jak chyba w całej Wielkopolsce. Książka super a zegar przepiękny
antracyt 15:39, 25 gru 2019

Helen napisał(a)

Ewa, czy do kocimiętki lgną koty? Boję się ją sadzić, bo u sąsiada mają około sześciu kotów. No i wszystkie lubią robić wiadomo co w moim ogródku...

Mój kot upodobał sobie białą kocimiętkę - 2 krzaczki, obgryza im kwiaty i tarza się w nich. Trzeciej nie rusza, nie mam pojęcia czym się kieruje przy wyborze.
Gruszka_na_w... 15:48, 25 gru 2019

Piękny ten zegar. Wart był oczekiwania.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 19:06, 25 gru 2019

Zuza, chyba dzięki temu zegarowi dotarło do mnie, że właśnie takie żeliwne akcenty będą mi się podobały w ogrodzie najbardziej. Mam jeszcze w zanadrzu żeliwne poidełko do przykręcenia do ściany, muszę zrobić wiosną wizję lokalną i to ocenić
Czytałam, że zastanawiasz się nad posadzeniem ozdobnych jabłonek w rabacie. Ja mam rabatę centralną z dwiema jabłonkami. Posadziłam je jesienią 2018, to Ola i Royalty. U Hani - Gruszki są tak wkomponowane - no zerżnęłam, bo naśladownictwo to najlepsza forma uznania, czy jakoś tak... Warto do Hani zajrzeć, spytać, bo Jej ogród to cud - miód - orzeszki
Moje jabłonki nie kwitły tej wiosny, mam nadzieję na nadchodzącą - że pokażą, na co je stać. Gdybym miała więcej miejsca, na pewno posadziłabym następne