Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 12:42, 27 gru 2019

Ania111 napisał(a)

Asiu
Musiałaś być bardzo grzeczna
Skoro Mikołaj obdarował Cię tak pięknym zegarem,

No raczej
Buziaki
galgAsia 12:47, 27 gru 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Gdyby tak wszystkim do szczęścia wystarczyły papierki i wstążeczki.
U mnie śnieg z deszczem. Czekam na słońce, bo w planach mam bielenie drzewek.

Chwilowo - przejściowo nic u mnie nie pada, tylko płynny ołów pokrywa niebo. W ogrodzie grząsko, pod nogami kląska i nie jest to gąska .
W O.. widziałam piękne ciemierniki za 79,9 PLN... Skąd oni te ceny biorą...?!
Jabłonki ozdobne też bielisz?
BasiaLT 13:02, 27 gru 2019

Asiu bardzo dziękuję za odwiedziny i życzenia. Obejrzałam sobie twój wątek i jestem po wrażeniem ogromu prac. Pozdrawiam i z przyjemnością będę zaglądać.
Gruszka_na_w... 14:44, 27 gru 2019

galgAsia napisał(a)

Jabłonki ozdobne też bielisz?

Też.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
UlaB 15:58, 27 gru 2019

Łał, teraz zobaczyłam prezent. Super, ciekawa jestem jak zaranżujesz otoczenie
mrokasia 16:36, 27 gru 2019

Piękny ten zegar! I nawet brak wskazówek i pokrętła mu nie szkodzi .
Myślisz dalej nad postumentem?
Kocio w torbie słodki.
Pszczelarnia 18:05, 27 gru 2019

I u nas Gwiazdor w Wigilię daje prezenty (jest rodem z Północnego Mazowsza).

Zegar b. ładny, to już tylko czekamy na postument.

Gruszka_na_w... 18:14, 27 gru 2019

Odbierz priv.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 19:09, 27 gru 2019

BasiaLT napisał(a)
Asiu bardzo dziękuję za odwiedziny i życzenia. Obejrzałam sobie twój wątek i jestem po wrażeniem ogromu prac. Pozdrawiam i z przyjemnością będę zaglądać.

Basiu, miło Cię widzieć . Zrobię wszystko, żeby to była przyjemność
galgAsia 19:11, 27 gru 2019

Wpis Hani z początku tego roku - ściąga z bielenia drzewek

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W marketach budowlanych, w sklepach ogrodniczo-nasiennych są worki z "wapnem do bielenia drzew" lub wapnem budowlanym. To drugie jest sporo tańsze. Nazwy handlowe są różne, ale zawartość ta sama. Mieszam zawartość z wodą i dodaję trochę białej farby emulsyjnej. Farba zapobiega szybkiemu spłukaniu. Roztwór ma mieć gęstość śmietany. Jeśli masz jakieś resztki białej farby emulsyjnej, to możesz malować sama emulsją.

Maluję pnie i początek tych najgrubszych gałęzi, krzewy owocowe do wysokości 40-50 cm od ziemi (agrest, porzeczki).