Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 08:14, 17 sty 2020

Helen napisał(a)

Asia, bardzo, bardzo, bardzo.
Od razu żwawiej szykuję się do pracy

Ja widzę, że my obie tak samo wcześnie rozpoczynamy dzień Różnica jest tylko taka, że ja mam zdecydowanie dłuższy rozbieg i na pewno o 5.30 nie dam rady napisać żadnego posta, bo lecę na autopilocie

Raport pogodowy dla Helen

wschód słońca 08:02
zachód słońca 16:16
długość dnia 08:14

April 08:30, 17 sty 2020

galgAsia napisał(a)

Ja widzę, że my obie tak samo wcześnie rozpoczynamy dzień Różnica jest tylko taka, że ja mam zdecydowanie dłuższy rozbieg i na pewno o 5.30 nie dam rady napisać żadnego posta, bo lecę na autopilocie

Raport pogodowy dla Helen

wschód słońca 08:02
zachód słońca 16:16
długość dnia 08:14

Łączę się w bólu, ja wstaje o 5.00
Ten raport pogodowy to też dla mnie Ciągle patrzę z nadzieją kiedy mi się uda dotrzeć do pracy jak "już" będzie jasno i wyjść z niej jak "jeszcze" będzie jasno. Funkcjonuję na baterie słoneczne i dla mnie ta ciemnica to czysta tortura.
galgAsia 08:51, 17 sty 2020

Oki, będą raporty .
Ja wstaję o 5.20 . Mądrzy mówią, że można się przyzwyczaić - no ja jakoś nie mogę...

Uzupełnienie raportu - dla April
62 dni do wiosny!!!
Anda 08:56, 17 sty 2020

Boszsz, podziwiam was za to wstawanie. Ja o 6-stej sie ledwo zwlekam z lozka.

U mnie slonce wstaje o 8:27, zachod o 17:00. Aktualnie 7 stopni
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
April 09:25, 17 sty 2020

U mnie dziś było -5. Rekord zimy. I nawet pługosolarki po W-wie jeździły, choć to co było na jezdni to tylko minimalnie pobielone.
galgAsia 09:41, 17 sty 2020

Jak szłam do roboty, to było +3. Niebo czyste, Księżyc idzie do nowiu, piękne gwiazdy. Gdzieniegdzie pobielone oszronione samochody. I chyba w ciągu dni najbliższych pojawi się ochłodzenie, ale bez drastycznych mrozów, przynajmniej u mnie.
Kupiłam nowy MPO - jak tam pięknie, kolorowo! I o cięciu jest, i o sianiu jest Już niedługo, damy radę !!!
Zakrecona 09:48, 17 sty 2020

galgAsia napisał(a)

Tak, to małe czerwone to wietrzydełko
To jest taki podgrzewany propagator, który kupiłam kilka lat temu i który uwielbiam. Przydaje się bardzo i wszystko w nim pięknie kiełkuje.

Pierwszy raz coś takiego widzę, ale jest super

U mnie -5, pobielone
galgAsia 09:55, 17 sty 2020

Zakrecona napisał(a)

Pierwszy raz coć takiego widzę, ale jest super

Dlatego pokazałam
Anglicy mają bardzo fajne wynalazki ogrodnicze. Ja po raz pierwszy usłyszałam o czymś takim jak propagator, jak byłam na warsztatach u Kasi Bellingham. Pomysł mi się spodobał, znalazłam u nas w sprzedaży - i to było dopiero zaskoczenie! że jest! - i szybciutko nabyłam. Przy okazji wzięłam też sito do ziemi i tacę - ją też uwielbiam. Nie mam problemu z ziemią przy siewach, pikowaniu, sadzeniu - jest super
Magara 11:02, 17 sty 2020

Dzięki za info o propagatorze, nie miałam świadomości istnienia takiego ustrojstwa
sylwia_slomc... 11:35, 17 sty 2020

Oooo wysiey widzę Czyli sezon odpalony