Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

sarenka 11:18, 16 lut 2020

Cieplutko u Ciebie ja dziś nie planuję robić w ogrodzie choć słonko ładnie świeci
galgAsia 13:36, 16 lut 2020

Niestety, niestety... Moja wiara w niepadanie nie była z gatunku tych, co to góry przenoszą i czynią cuda... Pada, pada, pada , chwilami wręcz leje. Przez chwil kilka byłam w ogrodzie, ale to o wiele za krótko, jak na potrzeby moje i ogrodu

Pomazałam bramę ciemniejszym kolorem

I tu już przekonania nie mam, że jest dobrze. Być może jest, tylko ja tego nie widzę . Muszę na to dłużej popatrzeć. Ale na pewno nie chciałabym mieć takiego ciemnego muru - to wiem na pewno
galgAsia 13:44, 16 lut 2020

Rozczarowana jestem tą pogodą Na pocieszenie wkleję sobie moje krokusiki Dopóki nie zaczęło padać, buszowały w nich pszczoły. Trzmiele chyba jeszcze śpią.

inka74 14:01, 16 lut 2020

Poczekała bym na słońce bo to jest słoneczne miejsce. Ten ciemny ma pewną zaletę - w nocy nie będzie widać, że masz mur ) zleje się z niebem.
ja chyba poszłabym w stronę ciemniejszego albo coś pomiędzy tymi dwoma ale zdjęcia nie oddają w 100% kolorów. W rzeczywistości ten na bramie może być zbyt ciemny
sarenka 14:05, 16 lut 2020

galgAsia napisał(a)
Niestety, niestety... Moja wiara w niepadanie nie była z gatunku tych, co to góry przenoszą i czynią cuda... Pada, pada, pada , chwilami wręcz leje. Przez chwil kilka byłam w ogrodzie, ale to o wiele za krótko, jak na potrzeby moje i ogrodu

Pomazałam bramę ciemniejszym kolorem

I tu już przekonania nie mam, że jest dobrze. Być może jest, tylko ja tego nie widzę . Muszę na to dłużej popatrzeć. Ale na pewno nie chciałabym mieć takiego ciemnego muru - to wiem na pewno
ja mam na jasny szary pomalowany płot lamelowy ( teraz bym ciemniejszy kolor wybrała). Skoczę później na podwórko to zdj cię zrobię jeśli chcesz.
galgAsia 14:17, 16 lut 2020

inka74 napisał(a)
Poczekała bym na słońce bo to jest słoneczne miejsce. Ten ciemny ma pewną zaletę - w nocy nie będzie widać, że masz mur ) zleje się z niebem.
ja chyba poszłabym w stronę ciemniejszego albo coś pomiędzy tymi dwoma ale zdjęcia nie oddają w 100% kolorów. W rzeczywistości ten na bramie może być zbyt ciemny

Nie ma w mieszalniku koloru pośredniego, to są kolejne odcienie w tej samej tonacji. Co do muru, jestem zdecydowana - zobacz, o ile ciemniejszy jest od pierwszego koloru. I zobacz, jaki wydawał się ciemny, jak nie odbijał się od ciemniejszego

W słońcu będzie jeszcze inaczej. Myślę, że zrobię bramę w tym ciemnym. A jakby co - to przemaluję
galgAsia 14:19, 16 lut 2020

sarenka napisał(a)
ja mam na jasny szary pomalowany płot lamelowy ( teraz bym ciemniejszy kolor wybrała). Skoczę później na podwórko to zdj cię zrobię jeśli chcesz.

Megi, jasnego szarego nie chcę, już się przekonałam, jak bije po oczach w słońcu. Mur na pewno zrobię w tym ciemnym szarym. Tylko kiedy...?
sarenka 14:20, 16 lut 2020

No ten mój taki jasny jasny nie jest jak ten Twój. Tak mi się wydaję,ale jest jasny. Trochę żałuję,ale jak się go w końcu w całości da na płot to z czasem jak go będę drugi raz malować za jakiś czas to dam ciemniejszy kolor taki jakby ten nr 2.
inka74 14:28, 16 lut 2020

galgAsia napisał(a)

Nie ma w mieszalniku koloru pośredniego, to są kolejne odcienie w tej samej tonacji.

Myślę, że zrobię bramę w tym ciemnym. A jakby co - to przemaluję
Jak widać dużo daje inny punkt odniesienia
Jak to na jednej bazie to do jasnego można dolać trochę ciemnego i wymieszać. Tylko proporcje muszą być trzymane jak farby zabraknie.

Dobry pomysł z tą ciemniejszą bramą.
antracyt 15:49, 16 lut 2020

A ja chyba postawilabym na taki sam kolor ściany i bramy. Co osobą to inna opinia