Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Basieksp 12:31, 13 mar 2020

galgAsia napisał(a)

Tak Basiu, róbmy swoje , ale bądźmy ostrożni. Gra idzie o zbyt wysoką stawkę...

Fiołki '2019

Staram się być ostrożna, ograniczyłam wyjścia do minimum, coś tam mam w lodówce i zaproponowałam pomoc w zakupach osobom z mojego bliskiego otoczenia które są najbardziej narażone, ale starsze osoby lubią być samodzielne, taka mentalność, naciskałam i w niedzielę zostaną w domu a są po 80 lat, chociaż tyle
galgAsia 12:35, 13 mar 2020

TAR napisał(a)
dobralam jeszcze Lennei Alba, potrzebowałam cos od strony sypialni i łazienki. I bedzie tam własnie magnolka, kloniki, rosna juz kosodrzewiny niskie i rozchodniki. Rabata jest bardzo brzydka i chce ja uatrakcyjnic

A mnie w oko wpadła ta Double Diamond Kwiaty wygląd mają trochę jak stelatka, ale "trochę" robi różnicę Ma mieć wąski kolumnowy pokrój i cytrynowy zapach. No kuszą niemiłosiernie
galgAsia 12:39, 13 mar 2020

Dorii napisał(a)
Moje szefostwo zarządziło pracę zdalną, jednak brytyjski klient nie jest z tego zadowolony. Mają podobno wylane na wirusa. Podśmiewają się z naszych działań prewencyjnych.
Chłopaki od nas byli u nich na początku tygodnia, mają kwarantannę z własnej woli.
U nas też wielu miało (i o zgrozo - nadal ma ) wylane. I jaki tego efekt?
Ludzie szybko zapominają... o hiszpance, o eboli…
Chłopaki mądre
galgAsia 12:41, 13 mar 2020

Gosiek33 napisał(a)
A już w depresję wpadłam. Tak nas nabrać na fiołki
Gosia... Naprawdę? A ja wstawiłam kolażyk, żeby troszkę humor Wam poprawić
galgAsia 12:43, 13 mar 2020

TAR napisał(a)

Moj szef powiedzial, ze jak chce moge pracowac z domu. Mezaty od poniedzialku tez ma home office. A ja zdecyduje w poniedzialek, zalezy jak sie bede czula. Wole pracowac w biurze, ogrod nie bedzie mnie zbytnio korcil I korkow nie ma.
To prawda. Miasta jakby opustoszały. I ludzi na chodnikach mniej, i samochodów... A do ogrodu iść się chce, oj, jak się chce
galgAsia 12:45, 13 mar 2020

Basieksp napisał(a)

Staram się być ostrożna, ograniczyłam wyjścia do minimum, coś tam mam w lodówce i zaproponowałam pomoc w zakupach osobom z mojego bliskiego otoczenia które są najbardziej narażone, ale starsze osoby lubią być samodzielne, taka mentalność, naciskałam i w niedzielę zostaną w domu a są po 80 lat, chociaż tyle
Wiesz, ja też zaproponowałam starszej sąsiadce pomoc w zakupach - i faktycznie, oni chcą być samodzielni tak długo, jak tylko się da. Nie chcą być uzależnieni od innych. Ale trzeba nad nimi czuwać
greg66 13:27, 13 mar 2020

galgAsia napisał(a)

Uważam, Grzesiu, że - oprócz tego, że jest człowiekiem - legendą - trwanie w Trójce przez ostatnie 5 lat to był czyn heroiczny i dzięki Niemu wielu słuchaczy jeszcze przy Trójce, chociaż w stopniu szczątkowy, wytrwało.
Jeśli będziesz miał okazję, przekaż Mu od nas - bo paru nas tu jest - wyrazy największego uznania i wsparcia.

Wspomnę.
Ale problem jest wiekszy, patrze też po sobie i po waszych wypowiedziach. Po prostu świat jaki znamy i który był nam bliski sie skończył. Ja nie potrafię gonić, na szczęście nie mam telewizora więc nie oglądam i nie słucham. Ale przychodzą pewne pytania i refleksje.
Komu ten wirus jest na rękę?
Kto na tym zarobi miliony (bo o takie pieniądze idzie stawka)?
Co się ugra w tle, my 24godziny gadamy o wirusie a gdzieś tam załatwia się coś innego.
Jedyną odskocznią u mnie jest muzyka i ogród, to jeszcze trzyma ale np. powiem Wam (i tu m.in. chodzi o Manna) znowu podobnie jak w latach 80-tych zaczyna wtrącac się mocno tzw. rada programowa. Już nie można sobie na antenie puścić dowolnego utworu. Wszystko musi być wyjasnione, dlaczego ten? Czy po 55 latach pracy trzeba się tłumaczyć ludziom nie majacym pojęcia o muzyce.
JA miałem mieć ostatnio audycje w opolskim radio o mojej muzyce. Kolega, który prowadzi zadzwonił do mnie i powiedział, że komuś nie podoba się to co będziemy puszczać, byłem na rozmowie i jak dowiedziano się co będę gadał i o czym to wogóle zdjęto mnie.
A ja tylko chciałem przybliżyć młodszym lata sześćdziesiąte.
Basieksp 14:04, 13 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Wiesz, ja też zaproponowałam starszej sąsiadce pomoc w zakupach - i faktycznie, oni chcą być samodzielni tak długo, jak tylko się da. Nie chcą być uzależnieni od innych. Ale trzeba nad nimi czuwać

Ale to wcale nie chodzi o to że my ich postrzegamy jako nieporadnych, tylko się o nich martwimy tak po prostu, a oni swoje, nie wiem nie chcą być ciężarem, ale przecież nie o to chodzi Pilnujmy ich tak po cichu, miejmy ich na oku
TAR 14:28, 13 mar 2020

galgAsia napisał(a)

A mnie w oko wpadła ta Double Diamond Kwiaty wygląd mają trochę jak stelatka, ale "trochę" robi różnicę Ma mieć wąski kolumnowy pokrój i cytrynowy zapach. No kuszą niemiłosiernie

musialam pojechac do miasta, na ulicach pustki jak w swieta za to przed aptekami gigantyczne kolejki.

w drodze powrotnej zajechalam w ramach terapii do ogrodniczego, pustki, tylko personel dzialal. wyszlam z Alexandrina, dereniem kwiecistym rubra (przepieknym okazem) i kalina angielska o wdziecznej nazwie Śniezka (angielskiej nie posiadam w swoich zbiorach). Czyli z listy zostal Sango Kaku, Shaina (tez mieli ale ciut drogo),Inaba Shidare i buk Rohan Weeping.
o drobiazgach bylinowych nie warto wspominac, bo kilka tez musze dokupic jak np. rdesty
No i do listy mi doszły 3 cisy, nie zmiescily sie do auta. Magnolke Woodsman przełoże na kolejny sezon chyba, ze pod reke sama wejdzie Naprawde sie pilnuje dzialam wedle listy
Gosiek33 14:58, 13 mar 2020

Sądząc po liście nowych zdobyczy pilnujesz się... bardzo