Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Gruszka_na_w... 17:24, 12 mar 2020

Masz odpuszczone. Uroczy ten wawrzynek. Warto było się skusić.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Aurelllia 20:51, 12 mar 2020

Wow jaki śliczny wawrzynek
KasiaLangier 22:22, 12 mar 2020

Wawrzynek - cudo tak trzymać Ja dzisiaj po koronowiruswych informacjach czuję się jak wrak człowieka. Świat się tak zmienia, że nie nadążam, ciągle ryczę..
galgAsia 06:59, 13 mar 2020

deszczowymaj napisał(a)
Piękny ten Wawrzynek ..ten kolor łoł taki trochę judaszowiec
Właśnie ten kolor mnie skusił, bo przekonałam się, że tego najbardziej na przedwiośniu potrzebuję. No a w bonusie - nieziemski zapach i jest miododajny, więc bzyczki, które nie mogą dospać, będą miały stołówkę

Pszczelarnia napisał(a)

Galgasiu, jesteś mistrzynią zakupów na odległość.

Piękny! Pamiętaj o wapiennym stanowisku dla niego. Takie ksylotermiczne murawy.

Dziękuję To chyba okoliczności przyrody wymusiły, żebym nauczyła się kupować w necie. Po prostu w okolicy nie mam specjalnie możliwości wyboru.

Wszystko wskazuje, ze moja wapienna rabata cienista "pod płotem" będzie na bogato

UlaB napisał(a)

Na opisie aukcji napisali, ze z wrzosami je mozna czyli jednak nie mozna?
Wszędzie czytam, że jednak próchnicze wapienne podłoże on sobie życzy

Ja do tych opisów szkółek podchodzę trochę jak do jeża - bardzo często np. pisze się , że cis lubi kwaśno... Więc na wszelki wypadek zawsze sobie weryfikuję te mądrości.
galgAsia 07:07, 13 mar 2020

Dominika11 napisał(a)
eee no piekny jest
łapy przezyją
Łapy przeżyły . Podpisano ułaskawienie

antracyt napisał(a)
Asia, jeden dzień nie zaglądałam na Twój wątek a tu takie dyskusje na kilku polach jednocześnie
Wawrzynek przepiękny
Dalie też w weekend planuję przenieść do doniczek, bo za względu na zewnętrzne temperatury mój strych zrobił się już dla nich za ciepły i wszystkie budzą się do życia.
Temat szkolny - u nas też cała lista prac pozadawanych + tematy ćwiczeń na instrumenty, towarzystwo nie będzie się nudzić
Jeżeli chodzi o starsze osoby, to te które spotykam na zakupach miały przestrach w oczach. Nie wyglądały jakby dla przyjemności po sklepach się poruszały. "Podsłuchałam" też rozmowę telefoniczną kobiety, która opowiadała, że babcia ma wolne to na zakupy pójdzie, a potem obiad dla wnuków zrobi... strasznie to przykre.
No tak nam się jakoś dobrze rozmawiało , choć tematy w większości poważne i trudne...

Na jutro planuję przenosiny wawrzynka do ogrodu i posadzenie do dużej donicy. Jednak warto było zaczynać od ogrodu w pojemnikach - mam teraz tyyyle donic do wykorzystania Dalie też wsadzę i wystawię na balkon przy ścianie - będą miały w sam raz, a w razie czego można będzie je szybko schować.
Co do reszty - za chwilę...
galgAsia 07:13, 13 mar 2020

greg66 napisał(a)

Akurat znam go i tak jak powiedział nie da rady pracować gdy ktoś ciągle ma coś do tego.
Został jeszcze ten nudziarz Niedźwiecki i będzie koniec ze stara ekipą ( a jest jeszcze Kaczor(Kaczkowski) ale ten już zyje w podnieceniu swoim głosem.

Uważam, Grzesiu, że - oprócz tego, że jest człowiekiem - legendą - trwanie w Trójce przez ostatnie 5 lat to był czyn heroiczny i dzięki Niemu wielu słuchaczy jeszcze przy Trójce, chociaż w stopniu szczątkowy, wytrwało.
Jeśli będziesz miał okazję, przekaż Mu od nas - bo paru nas tu jest - wyrazy największego uznania i wsparcia.
galgAsia 07:17, 13 mar 2020

mrokasia napisał(a)
No wiesz, takiego wawrzynka sobie kupić, pffff.
No co, no co, ja Ci kanzana nie wypominam

Aurelllia napisał(a)
Wow jaki śliczny wawrzynek
Śliczny, a jak paaachnie
galgAsia 07:20, 13 mar 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Masz odpuszczone. Uroczy ten wawrzynek. Warto było się skusić.
Ufff… Radość podwójna
galgAsia 07:32, 13 mar 2020

KasiaLangier napisał(a)
Wawrzynek - cudo tak trzymać Ja dzisiaj po koronowiruswych informacjach czuję się jak wrak człowieka. Świat się tak zmienia, że nie nadążam, ciągle ryczę..
Kasiu, doskonale rozumiem, jak się czujesz. Jakby cały świat zwalił się na głowę...

Poniekąd słusznie, bo to jest wojna . Musimy to tak traktować i adekwatnie do okoliczności się przygotować - na wojnę. I musimy walczyć. Nawet, gdy wydaje się nam, że nic nie możemy zrobić, to zawsze jest coś do zrobienia. Zawsze możemy się włączyć do walki na miarę naszych możliwości i sił. Tak na to patrzę, tak to widzę i rozumiem.

Przerażenie, płacz, rozpacz - to naturalna reakcja. Ale prędzej czy później - lepiej prędzej - musimy wstać, otrzepać kiecę i rozejrzeć się dookoła, co trzeba zrobić. Nawet, jeśli mamy poczucie, że nic od nas nie zależy, a ci, od których zależy, dali ciała po całości , to zawsze znajdziemy małe poletka do działania. I tylko wtedy przetrwamy.

Mam dziwne przeczucie, że po tej epidemii wszystko się zmieni. My się zmienimy. Oby na lepsze...
tulucy 08:40, 13 mar 2020

To chyba tak jest, że dopiero w stanach skrajnego zagrożenia człowiek pokazuje swoją najlepszą albo najgorszą stronę. Mam nadzieję, ze tych pierwszych będzie duo więcej.

Mój sklepik osiedlowy dziś rano - kartka na drzwiach, że do środka wchodzi tylko jedna osoba... grzecznie stoję pierwsza w kolejce, za mną jeszcze jeden chłopak, po czym podchodzi starszy facet, czyta kartkę, patrzy na nas z uśmiechem i łapie za klamkę (a było widać, że w środku ktoś jest)... z uśmiechem mu powiedziałam, że my na zewnątrz to jest kolejka to się zdziwił