Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Basieksp 11:42, 13 mar 2020

U mnie fiołki jeszcze daleko w polu, a tu takie piękne
galgAsia 11:45, 13 mar 2020

TAR napisał(a)

Nic sie nie zmieni, bedzie tylko wiekszy egoizm. Po calym tym zamieszaniu zaczna sie rozliczenia i dalsze wojenki. Takich zrywow i przykladów jest bez liku, najpierw pseudo jednoczenie a potem poglebiajaca sie nienawisc, chocby ostatnie lata: śmierc Papieza, Smolensk, morderstwo Prezydenta Adamowicza. Zmenilo sie cos? Nic, jest gorzej. I to nie to, ze jestem pesyma, jestem realistka, romantyzm juz dawno pozostal za mna. Umiesz liczyc, licz na siebie.

A Kasi polecam nie słuchanie wiadomosci, nie czytanie w necie. Bedziemy zdrowsi i szczesliwsi. Nie ma co tak przezywac. Robienie przez dziennikarzy paniki jest absurdalne. Podejdzmy to tematu zdroworozsadkowo a nie z takimi emocjami.

Ciesze sie na jutro, planuje mimo ciulowej pogody i łamania w gnatach troche popracowac fizycznie. Wykopie trawy o ile dam rade. Jarzabow nie rusze jestem za slaba. A mezaty planuje panele montowac wiec tez mi nie wykopie. W takim razie niech on przykreca a ja pomoge je pobejcowac. Potem ciepły obiad. Mial przyjechac kolega ale go przewialo. Trudno damy rade sami.
Też nie pochwalam romantyzmu, raczej pozytywizm mi się tu przyda

Doskonale rozumiem Twoje rozgoryczenie i rozczarowanie nami, bo to odczytuję między wierszami. To samo myślałam i przeżywałam. Ale teraz, choćby nie wiem co, musimy na nowo stworzyć wspólnotę, nawet taką pierwotną , bo tylko wtedy przetrwamy.

Co do zalewu informacyjnym szumem, brudem i hałasem - pełna zgoda. I jeśli ktoś nie jest w stanie przecedzić to przez swoje wewnętrzne filtry, tak, by zapodana papka nie szkodziła, to lepiej tego unikać. Primum non nocere.

Też mam jutro w planach ogródek, mimo, że za ciepło chyba nie będzie...
Wszystkiego zielonego
galgAsia 11:54, 13 mar 2020

polinka napisał(a)

Tarcia, nie zgodzę się z Tobą.
Obserwuję dziewczynę na IG, która mieszka w okolicach Wenecji i na bieżaco relacjonuje sytuację.
Włosi głośno o tym mówią, ze jesli mogliby cofnąć czas to już 4 tygodnie temu nawet na krok nie ruszyliby się z domu. Mimo, ze system opieki tam jest na wiele wyższym poziomie niż u nas, to lekarze już stają przed wyborem kogo podłączyć pod respirator...I nie są to newsy od dziennikarzy, tylko od osoby, która jest w centrum pandemii...

Tak sobie to wszystko obserwuję, czytam, słucham i dochodzę do wniosku, że najgorsze, co w tym przypadku można było zrobić, to zlekceważyć przeciwnika. I to właśnie miało i nadal ma miejsce. Niedocenienie, zlekceważenie - na wielu poziomach. Najgorsze, że przede wszystkim na tych najwyższych...
Jednak myślenie, że "przecież nie może być tak źle" to mina. Bo niby dlaczego nie...???

Mój mąż, pół żartem pół serio mówi, że prepersi się cieszą, bo wreszcie się doczekali. Może trzeba jednak z nich trochę wziąć przykład na przyszłość (tfu!tfu!tfu!)...
galgAsia 11:59, 13 mar 2020

Dorii napisał(a)
Wiosna u ciebie na całego.

deszczowymaj napisał(a)

Ojeju jakie fantastyczne wiadomości wiosna już? tak szybko ? pacz jak ten czas leci

ps.poka wysiane warzywka

TAR napisał(a)
zmieniajac temat. te fiolki obłedne, ciekawe czy u mnie tez kiedys tak opanuja temat.

Na poprawe humoru zapolowalam i wreszcie bede miec Brillantissimum, dobralam Ginnala i Drumondi. Tak wiec zostaly tylko 2 magnolki i Sangokaku. No i moze Insaba Shidare i Shaina. I to naprawde koniec na ten sezon
Dziewczyny kochane To NIE są zdjęcia tegoroczne Aż takiego przyspieszenia jeszcze nie mam.
Sieweczki pokażę, jak zrobię zdjęcia , ajpromis
TAR - naprawdę?!?
galgAsia 12:02, 13 mar 2020

Basieksp napisał(a)

A ja popikuję sobie wysiane roślinki, a w niedzielę mam plan jechać do lasu na długi spacer z rodzinką, róbmy swoje nie dajmy się zwariować

Basieksp napisał(a)
U mnie fiołki jeszcze daleko w polu, a tu takie piękne
Tak Basiu, róbmy swoje , ale bądźmy ostrożni. Gra idzie o zbyt wysoką stawkę...

Fiołki '2019
galgAsia 12:04, 13 mar 2020

sylwik69 napisał(a)

Tymczasem Uparty, bezmyślny Polak szturmuje sklepy z dziećmi.. Nic nie robi sobie z newsów. Nawet starsi nie dają przykładu.. Wróciłam z pracy zdruzgotana i totalnie zmęczona. 90% klientów to były całe rodziny i ludzie po 60tce. Potem będzie płacz☹️ obserwuję totalny brak zrozumienia sytuacji
Tak, masz rację absolutnie. I o to mi chodzi - żeby nie lekceważyć przeciwnika.
Sierżant Sylwia - duża buźka
TAR 12:16, 13 mar 2020

galgAsia napisał(a)

TAR - naprawdę?!?
dobralam jeszcze Lennei Alba, potrzebowałam cos od strony sypialni i łazienki. I bedzie tam własnie magnolka, kloniki, rosna juz kosodrzewiny niskie i rozchodniki. Rabata jest bardzo brzydka i chce ja uatrakcyjnic
Dorii 12:22, 13 mar 2020

Moje szefostwo zarządziło pracę zdalną, jednak brytyjski klient nie jest z tego zadowolony. Mają podobno wylane na wirusa. Podśmiewają się z naszych działań prewencyjnych.
Chłopaki od nas byli u nich na początku tygodnia, mają kwarantannę z własnej woli.
Gosiek33 12:25, 13 mar 2020

A już w depresję wpadłam. Tak nas nabrać na fiołki
TAR 12:27, 13 mar 2020

Dorii napisał(a)
Moje szefostwo zarządziło pracę zdalną, jednak brytyjski klient nie jest z tego zadowolony. Mają podobno wylane na wirusa. Podśmiewają się z naszych działań prewencyjnych.
Chłopaki od nas byli u nich na początku tygodnia, mają kwarantannę z własnej woli.

Moj szef powiedzial, ze jak chce moge pracowac z domu. Mezaty od poniedzialku tez ma home office. A ja zdecyduje w poniedzialek, zalezy jak sie bede czula. Wole pracowac w biurze, ogrod nie bedzie mnie zbytnio korcil I korkow nie ma.