Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

TAR 13:14, 12 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Ja??? przecież ja tego nie jem , to inne dziewczyny miały obawy, ze względu na dzieci i zwierzaki. Jak tak spokojnie i trzeźwo spojrzeć na ogród, to co druga roślina jest / może być trująca. Mnie to nie rusza, staram się nie oblizywać noża

a moze ktos inny, zwracam honor psy i koty sa madrzejsze od nas nie zeźra tych kulek. pierisy, azalie tez sa trujace / toksyczne a w ilu ogrodach je mamy
TAR 13:16, 12 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Lusia, psycholodzy powiadają, że mózg ludzki potrzebuje 2 tyg. na oswojenie się z sytuacją kryzysową, więc na razie masz prawo hipochondryczyć . A potem... jakoś to sobie ogarniemy, bo jak inaczej...?
Duża buźka, damy radę

pojde dalej, te 2 tygodnie dotyczy oglnie zmian w funkcjonowaniu. zmieniasz materac, sofe, krzesło, wanne, przestawiasz meble itp. - 2 tygodnie sa potrzebne by sie przyzwyczaic.
deszczowymaj 13:19, 12 mar 2020

Piękny ten Wawrzynek ..ten kolor łoł taki trochę judaszowiec
Pszczelarnia 13:19, 12 mar 2020

galgAsia napisał(a)
April, tak, to wawrzynek wilczełyko Daphne mezereum. Naprawdę ładny, kupowałam jako "dużą sadzonkę" i myślę, że to dobry zakup. Znalazłam na all… Chcesz namiar?

Galgasiu, jesteś mistrzynią zakupów na odległość.

Piękny! Pamiętaj o wapiennym stanowisku dla niego. Takie ksylotermiczne murawy.

UlaB 13:39, 12 mar 2020

Pszczelarnia napisał(a)

Pamiętaj o wapiennym stanowisku dla niego. Takie ksylotermiczne murawy.

az musze sprawdzic co to znaczy to na k
Na opisie aukcji napisali, ze z wrzosami je mozna czyli jednak nie mozna?
Pszczelarnia 14:26, 12 mar 2020

Ula, nie wiem jak ten hodowlaniec. Ale u mnie jest stanowisko wawrzynka wyjątkowe w paśmie granitu sudeckiego (nota bene chronione) na wapieniach zacisznych. Miałam kiedyś 2 po poprzedniku (też chodził po górach i dolinach), przesadziłam koło różaneczników dla wzmocnienia efektu rabaty i zamordowałam.

Kserotermiczne to takie, gdzie dziewięćsił bezłodygowy będzie rósł (jak na Ponidziu).
Zrobiłam literówkę i wyszło jak xylen niemal.

Dominika11 14:37, 12 mar 2020

galgAsia napisał(a)
TARcia, trzymaj się krzesełka - kupiłam wawrzynka

Ma w tej chwili 75 cm "wzrostu" i pachnie obłędnie. Już powoli przekwita, widać pąki liściowe.
Jak nic, dostanę po łapach
eee no piekny jest
łapy przezyją
antracyt 14:48, 12 mar 2020

Asia, jeden dzień nie zaglądałam na Twój wątek a tu takie dyskusje na kilku polach jednocześnie
Wawrzynek przepiękny
Dalie też w weekend planuję przenieść do doniczek, bo za względu na zewnętrzne temperatury mój strych zrobił się już dla nich za ciepły i wszystkie budzą się do życia.
Temat szkolny - u nas też cała lista prac pozadawanych + tematy ćwiczeń na instrumenty, towarzystwo nie będzie się nudzić
Jeżeli chodzi o starsze osoby, to te które spotykam na zakupach miały przestrach w oczach. Nie wyglądały jakby dla przyjemności po sklepach się poruszały. "Podsłuchałam" też rozmowę telefoniczną kobiety, która opowiadała, że babcia ma wolne to na zakupy pójdzie, a potem obiad dla wnuków zrobi... strasznie to przykre.
greg66 15:52, 12 mar 2020

galgAsia napisał(a)
A z innej mańki - z Trójki odszedł Wojtek Mann. Po 55 latach pracy na antenie...

Akurat znam go i tak jak powiedział nie da rady pracować gdy ktoś ciągle ma coś do tego.
Został jeszcze ten nudziarz Niedźwiecki i będzie koniec ze stara ekipą ( a jest jeszcze Kaczor(Kaczkowski) ale ten już zyje w podnieceniu swoim głosem.
mrokasia 16:32, 12 mar 2020

No wiesz, takiego wawrzynka sobie kupić, pffff.