Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

TAR 09:25, 13 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Kasiu, doskonale rozumiem, jak się czujesz. Jakby cały świat zwalił się na głowę...

Mam dziwne przeczucie, że po tej epidemii wszystko się zmieni. My się zmienimy. Oby na lepsze...

Nic sie nie zmieni, bedzie tylko wiekszy egoizm. Po calym tym zamieszaniu zaczna sie rozliczenia i dalsze wojenki. Takich zrywow i przykladów jest bez liku, najpierw pseudo jednoczenie a potem poglebiajaca sie nienawisc, chocby ostatnie lata: śmierc Papieza, Smolensk, morderstwo Prezydenta Adamowicza. Zmenilo sie cos? Nic, jest gorzej. I to nie to, ze jestem pesyma, jestem realistka, romantyzm juz dawno pozostal za mna. Umiesz liczyc, licz na siebie.

A Kasi polecam nie słuchanie wiadomosci, nie czytanie w necie. Bedziemy zdrowsi i szczesliwsi. Nie ma co tak przezywac. Robienie przez dziennikarzy paniki jest absurdalne. Podejdzmy to tematu zdroworozsadkowo a nie z takimi emocjami.

Ciesze sie na jutro, planuje mimo ciulowej pogody i łamania w gnatach troche popracowac fizycznie. Wykopie trawy o ile dam rade. Jarzabow nie rusze jestem za slaba. A mezaty planuje panele montowac wiec tez mi nie wykopie. W takim razie niech on przykreca a ja pomoge je pobejcowac. Potem ciepły obiad. Mial przyjechac kolega ale go przewialo. Trudno damy rade sami.
galgAsia 10:23, 13 mar 2020

Raport pogodowy

7 DDW / DDU

wschód słońca 06:18
zachód słońca 18:00
długość dnia 11:42

We wtorek 17 marca mamy RÓWNONOC , a potem już tylko lepiej

Wiosna przyjdzie w piątek 20 marca o godz. 04.51

Życzę Wam duuużo słońca i ciepła, nie tylko tego zewnętrznego

Dorii 10:26, 13 mar 2020

Wiosna u ciebie na całego.
Basieksp 10:27, 13 mar 2020

TAR napisał(a)

Nic sie nie zmieni, bedzie tylko wiekszy egoizm. Po calym tym zamieszaniu zaczna sie rozliczenia i dalsze wojenki. Takich zrywow i przykladów jest bez liku, najpierw pseudo jednoczenie a potem poglebiajaca sie nienawisc, chocby ostatnie lata: śmierc Papieza, Smolensk, morderstwo Prezydenta Adamowicza. Zmenilo sie cos? Nic, jest gorzej. I to nie to, ze jestem pesyma, jestem realistka, romantyzm juz dawno pozostal za mna. Umiesz liczyc, licz na siebie.

A Kasi polecam nie słuchanie wiadomosci, nie czytanie w necie. Bedziemy zdrowsi i szczesliwsi. Nie ma co tak przezywac. Robienie przez dziennikarzy paniki jest absurdalne. Podejdzmy to tematu zdroworozsadkowo a nie z takimi emocjami.

Ciesze sie na jutro, planuje mimo ciulowej pogody i łamania w gnatach troche popracowac fizycznie. Wykopie trawy o ile dam rade. Jarzabow nie rusze jestem za slaba. A mezaty planuje panele montowac wiec tez mi nie wykopie. W takim razie niech on przykreca a ja pomoge je pobejcowac. Potem ciepły obiad. Mial przyjechac kolega ale go przewialo. Trudno damy rade sami.

A ja popikuję sobie wysiane roślinki, a w niedzielę mam plan jechać do lasu na długi spacer z rodzinką, róbmy swoje nie dajmy się zwariować
polinka 10:41, 13 mar 2020

TAR napisał(a)

Tarcia, nie zgodzę się z Tobą.
Obserwuję dziewczynę na IG, która mieszka w okolicach Wenecji i na bieżaco relacjonuje sytuację.
Włosi głośno o tym mówią, ze jesli mogliby cofnąć czas to już 4 tygodnie temu nawet na krok nie ruszyliby się z domu. Mimo, ze system opieki tam jest na wiele wyższym poziomie niż u nas, to lekarze już stają przed wyborem kogo podłączyć pod respirator...I nie są to newsy od dziennikarzy, tylko od osoby, która jest w centrum pandemii...

deszczowymaj 10:45, 13 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Raport pogodowy

7 DDW / DDU

wschód słońca 06:18
zachód słońca 18:00
długość dnia 11:42

We wtorek 17 marca mamy RÓWNONOC , a potem już tylko lepiej

Wiosna przyjdzie w piątek 20 marca o godz. 04.51

Życzę Wam duuużo słońca i ciepła, nie tylko tego zewnętrznego

Ojeju jakie fantastyczne wiadomości wiosna już? tak szybko ? pacz jak ten czas leci

ps.poka wysiane warzywka
TAR 10:51, 13 mar 2020

polinka napisał(a)

Obserwuję dziewczynę na IG, która mieszka w okolicach Wenecji i na bieżaco relacjonuje sytuację.
Włosi głośno o tym mówią, ze jesli mogliby cofnąć czas to już 4 tygodnie temu nawet na krok nie ruszyliby się z domu. Mimo, ze system opieki tam jest na wiele wyższym poziomie niż u nas, to lekarze już stają przed wyborem kogo podłączyć pod respirator...I nie są to newsy od dziennikarzy, tylko od osoby, która jest w centrum pandemii...

Byc moze, ja jestem po prostu juz zmeczona tylko i wyłacznie wiadomosciami o koronawirusie. Wiadomosci zamiast ludzi uspokajac, byc rzeczowe sa poszukiwaniem sensacji i sianiem grozy. Absolutnie nie twierdze, ze problem trzeba ignorowac ale panika i zadreczanie sie jest niewskazane. Tez martwie sie o siebie o bliskich ale nie chce dac sie wciagnac w ten obłed informacyjny. Uwazac, nie szalec, nie latac po sklepach, ograniczyc spotkania towarzyskie i dbac o siebie. Umiar i zdrowy rozsadek.
TAR 10:59, 13 mar 2020

zmieniajac temat. te fiolki obłedne, ciekawe czy u mnie tez kiedys tak opanuja temat.

Na poprawe humoru zapolowalam i wreszcie bede miec Brillantissimum, dobralam Ginnala i Drumondi. Tak wiec zostaly tylko 2 magnolki i Sangokaku. No i moze Insaba Shidare i Shaina. I to naprawde koniec na ten sezon
sylwik69 11:00, 13 mar 2020

polinka napisał(a)

Tymczasem Uparty, bezmyślny Polak szturmuje sklepy z dziećmi.. Nic nie robi sobie z newsów. Nawet starsi nie dają przykładu.. Wróciłam z pracy zdruzgotana i totalnie zmęczona. 90% klientów to były całe rodziny i ludzie po 60tce. Potem będzie płacz☹️ obserwuję totalny brak zrozumienia sytuacji
galgAsia 11:39, 13 mar 2020

tulucy napisał(a)
To chyba tak jest, że dopiero w stanach skrajnego zagrożenia człowiek pokazuje swoją najlepszą albo najgorszą stronę. Mam nadzieję, ze tych pierwszych będzie duo więcej.

Mój sklepik osiedlowy dziś rano - kartka na drzwiach, że do środka wchodzi tylko jedna osoba... grzecznie stoję pierwsza w kolejce, za mną jeszcze jeden chłopak, po czym podchodzi starszy facet, czyta kartkę, patrzy na nas z uśmiechem i łapie za klamkę (a było widać, że w środku ktoś jest)... z uśmiechem mu powiedziałam, że my na zewnątrz to jest kolejka to się zdziwił
Cóż, życie... W najbliższych dniach będzie się działo... Jeszcze to i owo zobaczymy...