Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 20:01, 27 mar 2020

TAR napisał(a)
u mnie grila nie bylo, sadzilam dzis truskawki, ale za to pierogi ruskie z cebulka
Ruskie też się trzymają głównego nurtu - ziemniaczki są
A oprócz sadzenia truskawek, przytargałaś 4 śliczne panny do ogrodu Zazdraszczam
galgAsia 20:02, 27 mar 2020

Johanka77 napisał(a)
No proszę, jakie piękne pąki...
Pąki, pąki - ja bym już chciała rozwinięty kwiat zobaczyć No ile można się krygować i chować przed światem
AnnaCh 20:05, 27 mar 2020

To się wybiję ja z mainstreamu U mnie dziś makaron ze szpinakiem, tofu i suszonymi pomidorami
Cieszę się, że pomogłam z tymi torbami-workami, ciekawe jak się spiszą? Ja na razie pójdę może w kilka zwykłych worków, zobaczę co mi wyjdzie z tego.
kwartet 20:06, 27 mar 2020

Czyli na żebry trzeba będzie pójść, może ktoś przezornie posiał.
galgAsia 20:07, 27 mar 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jakieś mrozy zapowiadają jeszcze po weekendzie. A dzisiaj było tak pięknie.
Olśniło mnie, że przez te ograniczenia w handlu może być problem z zakupem sadzonek na lokalnym ryneczku. Zawsze tam kupowałam pory i selery.
Odwiedziłam dziś nielegalnie producenta bratków. Usprawiedliwiałam się tym, że trzeba wspomagać tych, co mają teraz trudności ze zbytem.
Tak, w niedzielę ma wrócić zimno, tym razem ze Skandynawii - tak, jakby to robiło różnicę, skąd...
Znów trzeba będzie ogacić magnolkę gazetami...

Uważam, że zakup bratków był zakupem niezbędnym do podstawowej egzystencji - i Twojej, i producenta Ode mnie masz certyfikat legalności
paniprzyroda 20:13, 27 mar 2020

Tak po cichu tu zaglądam, dziś witam się jawnie Bardzo lubię tu zaglądać, wszystkie bieżące info w jednym miejscu
Wysiałam tydzień temu pory i selery. Trudno, najwyżej będą później.
Lokalni producenci pewnie wysiewali nasiona o właściwym czasie, więc jakieś pikóweczki powinny być mimo wszystko.
galgAsia 20:18, 27 mar 2020

Faktycznie, jeśli idzie o sadzonki, to może być problem... Zanim wrócimy "do życia" , już będzie po ptokach… Bo już nic nie nadgonimy...
Ale myślę, że handel wymienny, tak charakterystyczny dla ciężkich czasów, pozwoli choć trochę zniwelować te niedostatki - w końcu Polka - ogrodniczka potrafi Polak - ogrodnik też
Gosiek33 20:19, 27 mar 2020

Czekałam na kupno sadzonek

Niby jeszcze trochę czasu jest. Może jednak na targu będą
galgAsia 20:22, 27 mar 2020

Kwarteciku - dodatek do konewek bossski Normalnie powrót do przeszłości
Jabłonki śliczne, ale ja z niecierpliwością i pewną taką nieśmiałością wypatruję pączków kwiatowych. Chciałabym zobaczyć je całe w kwiatach
galgAsia 20:25, 27 mar 2020

AnnaCh napisał(a)
To się wybiję ja z mainstreamu U mnie dziś makaron ze szpinakiem, tofu i suszonymi pomidorami
Cieszę się, że pomogłam z tymi torbami-workami, ciekawe jak się spiszą? Ja na razie pójdę może w kilka zwykłych worków, zobaczę co mi wyjdzie z tego.
Brzmi równie apetycznie i kolorowo
No to zakładamy kółko Mały rolnik . Pierwszy challange - hodowla ziemniaka