Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 22:17, 16 kwi 2020

Helen napisał(a)
Asia, ależ masz wszystko opisane. Szacun, że Ci się chce
A bo potem nie wiem, co gdzie jest

galgAsia 22:28, 16 kwi 2020

Nie przegapiam żadnej okazji, żeby sfotografować szafirki

Niespodzianka - brunnery jednak kwitną

Niespodzianka numer two - kocimiętka już kwitnie

I moje ulubione hakonki

Helen 22:35, 16 kwi 2020

Asia, nie masz litości z tymi hakonki. U mnie ledwie widać zielone...
Magara 23:24, 16 kwi 2020

Asia, u Ciebie zapytam bo i grzędę tu w końcu mam swoją a i odwiedzających dużo A Ty jabłonkowa i Hania Gruszka zagląda, to może ktoś pomoże Muszę mianowicie jedną jabłonkę przesadzić - niedużo, jakieś pół metra - kiedy to najlepiej zrobić? listki jej dopiero wyłażą, kwiaty to nie wiem kiedy będą i czy w ogóle... teraz czy poczekać???

a że już za wampira pytaniowego robię to jeszcze jedno mam zapytanko - czy stipę można jeszcze teraz przesadzać i dzielić? czy już za późno? mam takie posadzone w zeszłym kwietniu malutkie sadzoneczki, przez sezon podrosły, teraz się zapowiadają na wielkoludy - chętnie bym je rozmnożyła ale się bojam
tulucy 23:47, 16 kwi 2020

Ja dziś sadziłam stipy od Kwarteta jak ona dzieli, to można
Magara 00:01, 17 kwi 2020

tulucy napisał(a)
Ja dziś sadziłam stipy od Kwarteta jak ona dzieli, to można

Łucja, dzięki no masz recht, że większego autorytetu nie trzeba jutro zatem kopanko
galgAsia 07:19, 17 kwi 2020

Magara napisał(a)
Asia, u Ciebie zapytam bo i grzędę tu w końcu mam swoją a i odwiedzających dużo A Ty jabłonkowa i Hania Gruszka zagląda, to może ktoś pomoże Muszę mianowicie jedną jabłonkę przesadzić - niedużo, jakieś pół metra - kiedy to najlepiej zrobić? listki jej dopiero wyłażą, kwiaty to nie wiem kiedy będą i czy w ogóle... teraz czy poczekać???

a że już za wampira pytaniowego robię to jeszcze jedno mam zapytanko - czy stipę można jeszcze teraz przesadzać i dzielić? czy już za późno? mam takie posadzone w zeszłym kwietniu malutkie sadzoneczki, przez sezon podrosły, teraz się zapowiadają na wielkoludy - chętnie bym je rozmnożyła ale się bojam
Moim zdaniem, spokojnie możesz przesadzać jabłonkę. Wegetacja się zaczyna, szkody żadnej nie powinno być. Najwyżej nie będziesz miała kwitnienia... Tylko przez cały sezon musisz porządnie podlewać, zwłaszcza, że zanosi się na suszę... 10-20l wody raz w tygodniu.

Trawy właśnie teraz dobrze jest dzielić, chociaż ja swoje hakonki dzieliłam aż do kwitnienia - w trakcie kwitnienia i po nie powinno się dzielić, bo może być problem z ukorzenieniem. A teraz pora idealna - odkrawaj po krawędzi i mnóż

Mój Ty Wampirku
galgAsia 07:32, 17 kwi 2020

Teraz nad ranem takie widoki

W moim parku wiosna

galgAsia 07:49, 17 kwi 2020

Jednak krzewy na wiosnę to jest to

galgAsia 08:26, 17 kwi 2020

Wczoraj w ogrodzie udało mi się przerobić przechowalnik na podwyższoną rabatę warzywnikową . Wysadziłam dymkę. Dziś dosieję buraki. I może przełamię impas...

Znów pojawił się dzięcioł, który leczy latarnie , ale nie zdążyłam zrobić mu zdjęcia. Po raz pierwszy usłyszałam, że śpiewa, i to całkiem udatnie A nie wiedzieć czemu, myślałam, że dzięcioły to tylko stukają
No i wreszcie do mnie dotarło, dlaczego on uparcie stuka w te latarnie - od wielu lat nie świecą, więc próbuje je naprawić !!!