Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

antracyt 10:55, 17 kwi 2020

Ola ma swój ogrodowy czas, jest królową wiosny
Podłączam się do pytania Magary.
Kawa 11:44, 17 kwi 2020

miałam ci pokazać porównanie jak szybko urosła moja roylity międzu kwietniem 2017 a lipcem 2019 ale właśnie zobaczyłam ze nie mam żadnego sensownego zdjecia całej korony teraz
galgAsia 13:09, 17 kwi 2020

Magara napisał(a)
Asia
Kiedy mur malujesz?

antracyt napisał(a)
Ola ma swój ogrodowy czas, jest królową wiosny
Podłączam się do pytania Magary.
Oj, Wy...
No zbieram się i zbieram, i jakoś się pozbierać nie mogę... Codziennie wracam z pracy taka zdołowana i przybita, że nie mam siły ani ochoty na takie przedsięwzięcia. Ale może, może... eM już kilka razy pytał, czy malujemy...

dla przypomnienia kolorek

galgAsia 13:13, 17 kwi 2020

Kawa napisał(a)
miałam ci pokazać porównanie jak szybko urosła moja roylity międzu kwietniem 2017 a lipcem 2019 ale właśnie zobaczyłam ze nie mam żadnego sensownego zdjecia całej korony teraz
Tak, moja Royalty też ładnie przyrosła i generalnie podoba mi się coraz bardziej Przycięłam ją w marcu pod kierunkiem Hani - Gruszki, więc będzie jeszcze ładniejsza

Kawa 13:14, 17 kwi 2020

no kurcze ja mojej w ogóle nie przycinałam hmm może następną wiosną tylko skorygują jej kształt
wstawie zdjęcia jakie znalazłam to sobie mozesz zobaczyć
Kasya 13:20, 17 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Tak, moja Royalty też ładnie przyrosła i generalnie podoba mi się coraz bardziej Przycięłam ją w marcu pod kierunkiem Hani - Gruszki, więc będzie jeszcze ładniejsza

Tez ja lubie, moja szczepiona na wys 2m
Kolorek fajny chyba będzie mniej widoczny
TAR 13:21, 17 kwi 2020

chyba przestane tu zagladac co by sie nie dolowac , u mnie jeszcze zima. co druga hakone wyglada na niezywą.

jedno co mnie pociesza, ze w ogrodnictwie rosliny w podobnej fazie jak u mnie w ogrodzie.
Kasya 13:24, 17 kwi 2020

TAR napisał(a)
chyba przestane tu zagladac co by sie nie dolowac , u mnie jeszcze zima. co druga hakone wyglada na niezywą.

jedno co mnie pociesza, ze w ogrodnictwie rosliny w podobnej fazie jak u mnie w ogrodzie.

To u mnie tez nie wszystkie ruszyły
Podobnie cześć jezowek i zawilców
deszczowymaj 13:42, 17 kwi 2020

Hejoo Asik
Ładniutkie masz te jabłoneczki

Brunnera jednak Ci się rozkręciła

U mnie jeszcze nie wszystkie hosty na wierzchu ..

Gratki na 600 zapitalasz jak pindolino
Gruszka_na_w... 20:49, 17 kwi 2020

Magara napisał(a)
Asia, u Ciebie zapytam bo i grzędę tu w końcu mam swoją a i odwiedzających dużo A Ty jabłonkowa i Hania Gruszka zagląda, to może ktoś pomoże Muszę mianowicie jedną jabłonkę przesadzić - niedużo, jakieś pół metra - kiedy to najlepiej zrobić? listki jej dopiero wyłażą, kwiaty to nie wiem kiedy będą i czy w ogóle... teraz czy poczekać???

a że już za wampira pytaniowego robię to jeszcze jedno mam zapytanko - czy stipę można jeszcze teraz przesadzać i dzielić? czy już za późno? mam takie posadzone w zeszłym kwietniu malutkie sadzoneczki, przez sezon podrosły, teraz się zapowiadają na wielkoludy - chętnie bym je rozmnożyła ale się bojam

Jabłonkę obficie podlej i w nowe miejsce przenieś z jak największą bryłą korzeniową. Podłóż, po wykopaniu, pod korzenie worek, żeby odpadająca ziemia nie oderwała tych drobniutkich korzonków. I potem tak jak pisze Galgasia, obficie podlewaj.

Stipa to mocarna trawa.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies