Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Gruszka_na_w... 21:15, 30 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Dorii, jesteś

Oryginału możesz poszukać u Tulucy Migawki z ogrodu

Moje modyfikacje: mąka pszenna chlebowa (w oryginale chyba tortowa, ale nie jestem pewna), więcej wody (ok. 400 ml), więcej soli (niepełna łyżeczka), dłuższy czas wyrastania (20-25 min.)

Są naprawdę pyszne

Lucy to się tak nade mną znęca tymi pokazami wypieków, że dzisiaj, ujrzawszy na półce sklepowej drożdże, zręcznym ruchem wrzuciłam do koszyka 6 paczek.
I wreszcie sobie upiekłam.
Smaczne są nad wyraz.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 21:39, 30 kwi 2020

Odczuwam Twoją radość do kwadratu - nie dosyć, że zdobyłaś drożdże, to jeszcze upiekłaś bułeczki
To teraz nastawiaj zakwas
mrokasia 21:50, 30 kwi 2020

Słuchaj, świetnie ten mur wyszedł!!! Jeszcze bym tylko te wystające bloczki upitoliła na równo. Ale jakie Ty już masz duże rośliny!!! Co to jest to kuliste coś po prawej??? Kocimiętka jakaś???
Gruszka_na_w... 21:58, 30 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Odczuwam Twoją radość do kwadratu - nie dosyć, że zdobyłaś drożdże, to jeszcze upiekłaś bułeczki
To teraz nastawiaj zakwas

Już nastawiłam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 22:05, 30 kwi 2020

mrokasia napisał(a)
Słuchaj, świetnie ten mur wyszedł!!! Jeszcze bym tylko te wystające bloczki upitoliła na równo. Ale jakie Ty już masz duże rośliny!!! Co to jest to kuliste coś po prawej??? Kocimiętka jakaś???
Merci
Ja te wystające bloczki wykorzystam twórczo - tam pójdzie świeżo nabyty powojnik montana, będzie miał kratkę, ale powinien również wykorzystać takie uskoki. Tak mu będę sugerowała

Kuliste po prawej?! Jeśli to przed narcyzami, to są szałwie Ostfriesland. Kocimiętka jest w lewym dolnym rogu.
galgAsia 22:06, 30 kwi 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Już nastawiłam.
Ha, wiedziałam
Kasiek 22:10, 30 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Dziękuję
Dziś nabyłam drogą kupna powojnika montanę Tetrarose Myślę, że fajnie zagra z tym murem

Bedzie miodzio Bardzo dobrze wybralas
Magara 23:30, 30 kwi 2020

Nie ogarniam, nie ogarniam, bułki, brak Toszki, deszcz, nierzetelni sprzedawcy
Czy te bułki da się mrozić a potem odgrzać/opiec jakoś - sam przepis brzmi apetycznie ale 16 sztuk???
Czy Toszka planuje wrócić na łono???
Deszcz pada
A nierzetelni sprzedawcy są i niekompetentni też - przyznam szczerze, nie po raz pierwszy zresztą, że nie do końca rozumiem, czemu tą wiedzą nie można się dzielić na forum
Odpowiedzialność za ew. opinię nie spada na Administratora, a na tego, kto ją wystawia i to ta osoba za nią odpowiada...
anabuko1 08:44, 01 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Popadało pięknie Ziemia wilgotna na kilkanaście cm wgłąb Zieleń daje po oczach, rośliny stanęły niemalże na baczność, choć przecież się nie pokładały. Beczka 360l pełna. Cały czas analizuję możliwości ustawienia zbiorników 1000l lub więcej. To już konieczność, nie wybór.

Maj 2019 - oby takie widoczki nie należały do rzadkości

U mnie też trochę popadało.Fajnie.Ale ziemi to mocno nie przemoczyło.
W sumie do takich deszczowych widoczków to jeszcze tęsknie i moja gleba też.
Oby nie non-stop przez cały maj. .
Na temat tej kilkucentymetrowej roślinki trudno pozytywnie się wypowiedzieć.
Szok to co ci wysłali. Normalnie wstyd .
Anda 08:51, 01 maj 2020

Mur wygląda naprawdę ładnie
Deszcz u Ciebie w rekordowych ilościach
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies