Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Nowa12 20:55, 11 maj 2020

tulucy napisał(a)
Po drugiej stronie Warszawy, w Zielonce chyba, gmina ma dofinansowywać "małą retencję" ogrodową. Kiedyś naszemu burmistrzowi o tym wspominałam, ale bez rezultatu niestety.

A ja czytałam, że w Warszawie aktualnie trwa nabór wniosków o dofinansowanie do zbiorników na deszczówkę.
tulucy 21:06, 11 maj 2020

Może Warszawa też... to mnie miedza od Warszawy oddziela. Szlag - niestety - w tym przypadku akurat.

Asia dwa znicze zapalone, m twierdzi, że 72 godziny mam spokoju ponoć. Ale chyba rano to je "wyłączę" i wieczorem odpalę znowu. Sama nie wiem, 10 stopni ma być w ciągu dnia. Zawsze byłam opóźniona i pomidory do tunelu też po Zośce sadziłam dopiero. W tym roku jakoś tak wyrwałam do przodu.
deszczowymaj 21:35, 11 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Wiesz, myślę, że ona ma tyle siły i asertywności, że nie da nikomu wmówić sobie, jak ma żyć, jak ma sadzić i gdzie ma zegar stać... Więc mogę sobie spokojnie mówić, bez szkody i uszczerbku

..jejciu Asik ja żartowałam wiesz ? Tak poważnie to napisałaś ..że aż się bojam
galgAsia 21:49, 11 maj 2020

Pszczelarnia napisał(a)

Co to jest? Nie rozpoznaję.

TAR napisał(a)
mnie sie skojarzylo z rozyczkami glogu Paul's Scarlett. Asia to jest to?

Helen napisał(a)
Mnie też się tak wydaje.
Tak, to jest to: głóg Paul's Scarlett Rośnie sobie za płotem, to go sfociłam Za płotem u Mamy
galgAsia 21:52, 11 maj 2020

Nowa12 napisał(a)

A ja czytałam, że w Warszawie aktualnie trwa nabór wniosków o dofinansowanie do zbiorników na deszczówkę.
Dobrze, że zaczęliśmy o tym myśleć. Szkoda, że tak późno, ale dobre i to
galgAsia 21:54, 11 maj 2020

tulucy napisał(a)
Może Warszawa też... to mnie miedza od Warszawy oddziela. Szlag - niestety - w tym przypadku akurat.

Asia dwa znicze zapalone, m twierdzi, że 72 godziny mam spokoju ponoć. Ale chyba rano to je "wyłączę" i wieczorem odpalę znowu. Sama nie wiem, 10 stopni ma być w ciągu dnia. Zawsze byłam opóźniona i pomidory do tunelu też po Zośce sadziłam dopiero. W tym roku jakoś tak wyrwałam do przodu.
Spokojnie, na dzień "wyłącz", nie ma co podgrzewać atmosfery
W tym roku wszystko jest jakieś "nie takie"... Jakoś trzeba to przetrwać...
galgAsia 21:54, 11 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)

..jejciu Asik ja żartowałam wiesz ? Tak poważnie to napisałaś ..że aż się bojam
Asiulka, przecież ja wiem... Tylko widzisz...
galgAsia 21:55, 11 maj 2020

Śpij spokojnie...

Dzisiaj nie jest dobry dzień...
TAR 21:58, 11 maj 2020

jak to na maj przystalo, leje od kilku godzin a rano juz ma byc cieplej i slonce. i tak powinno to wygladac. to nic, ze alergia mnie zadusi jak to wszystko zacznie parowac. Wazne, ze podlewa las za plotem, napelnia zbiorniki, pobliskie rzeki i strugi w lesie i pola. Krzaczki truskawkowe rosna w oczach a w sobote czas na sianie warzywek: fasolki szparagowej, buraczkow no i poznej marchewki
Magara 23:36, 11 maj 2020

AsieObie, w temacie zegara, mojej asertywności i w ogóle - no żart za żartem się sypie widzę, jak nic poza dyżurami trzeba kontrolne wizyty wprowadzić a może i cenzurę jakąś żebyście łacha nie darły z nieobecnych
Asiu galgAsiu - oj mam ja siłę i asertywność przeogromną - ale ona się chowa jak temat ziemka, działka etc. się pojawia
A w temacie zegara - słoneczny on czy nie, za budzik robić nie będzie, a raczej za formę przestrzenną, jak się w cieniu o godzinę pomyli - no nauczę się z tym żyć