Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 09:50, 11 maj 2020

adewzuol napisał(a)
Też chciałam kupić takie worki, ale mam sporo parcianych worków do wyrzucenia, że stwierdziłam, że w takich posadzę, potem klapkę sobie wytnę. będą jednorazówki, ale jak postoją na słońcu, to nie wróżę im trwałości.
Powiedz proszę, jakie ziemniaki sadziłaś i ile wrzucałaś do jednego worka, dobrze zrozumiałam po dwa?
Cześć, witaj u mnie
Tak, do worka dawałam dwa, a właściwie 2 połówki, bo po prostu dzieliłam ziemniaka, tak, żeby w każdej części miał kiełki. Więcej nie ma co dawać, bo nie będą miały miejsca, żeby rosnąć i w najlepszym wypadku będą orzeszki, a nie ziemniaki
A odmiana? wzięłam te ziemniaki, które jemy na co dzień i nam smakują, takie no name ze sklepiku osiedlowego.
galgAsia 11:07, 11 maj 2020

Zimno i mokro, ale wreszcie pada deszcz
Wczoraj może pół godziny popadało. Teraz kapie niespiesznie drugą godzinę i sądząc po radarach europejskich, jeszcze trochę to potrwa. Może nawet cały dzień... Ech, się rozmarzyłam
Chłodno - tylko +9C, ale nie marudzę. Byle padało i przymrozków nie było...

Helen 11:11, 11 maj 2020

U nas tez już pada od rana. Miało padać od 14.00, popsuło mi zaplanowane prace ogrodowe, ale lepsze to niż susza. Prace ogrodowe kiedyś się nadrobi.
tulucy 11:17, 11 maj 2020

Do nas woda ma dojść po południu, nad ranem pokazują prognozy deszcz ze śniegiem nawet. Wkłady do zniczy mam naszykowane. Nie wiem tylko, czy dać jeden, czy dwa.
TAR 11:26, 11 maj 2020

u mnie w ogrodzie jest dosc mokro po ostatnich deszczach ale wiem ze jest potrzebny w lesie roślinom i zwierzetom, na polach tez sucho wiec kij z moim ogrodem niech pada, byle nie śnieżylo.

Asia zegar sloneczny na slonce ale w cieniu i buszu ma inny klimat
Gosiek33 12:59, 11 maj 2020

Łączę się w zachwycie nad paprociami.

Zegar on taki piękny i faktycznie może być w cieniu jako urokliwy gadżet

Pierwiosnek japoński daje radę u Ciebie?
Magara 14:01, 11 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Ale zegar SŁONECZNY nie może stać w cieniu

Kawa 14:30, 11 maj 2020

piękne rośliny i już róże takie pąki!!
galgAsia 18:30, 11 maj 2020

Helen napisał(a)
U nas tez już pada od rana. Miało padać od 14.00, popsuło mi zaplanowane prace ogrodowe, ale lepsze to niż susza. Prace ogrodowe kiedyś się nadrobi.
Helen, zimno i mokro, ale niech pada, niech pada...
Ja mam już beczki napełnione, oj mus kupić jakieś tysiączki na zapas...
galgAsia 18:35, 11 maj 2020

tulucy napisał(a)
Do nas woda ma dojść po południu, nad ranem pokazują prognozy deszcz ze śniegiem nawet. Wkłady do zniczy mam naszykowane. Nie wiem tylko, czy dać jeden, czy dwa.
Lucy, ja bym dała 2 - każdy ogrzewa koło o promieniu 1 m, będzie dobrze. Ale takie raczej mniejsze... Jednak bardzo proszę - bez śniegu... Bo niektóre rośliny tego nie zdzierżą...