Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

kwartet 13:59, 02 paź 2019

Ja to widzę ogólnie winna nie tylko u ciebie jestem przyjdzie włosiennice założyć i kajać się ile wlezie.
Gosiek33 14:20, 02 paź 2019

galgAsia napisał(a)

Gosiu, a czym konkretnie pachną? Nie ukrywam, ze zapach to robi na mnie wrażenie...

Właśnie nie mogę nazwać tego zapachu, na pewno tak pachniało moje dzieciństwo a ściślej mówiąc mydło przywożne gdzieś zzagranicy. Jestem ciekawa Twoich wrażeń
Dorii 14:47, 02 paź 2019

galgAsia napisał(a)
Jejciu, Dorii - tak! tak! tak! Nie mam pojęcia, jak odbiorę ani czym się odwdzięczę, ale tak! Dziękuję

To muszę je sobie oznaczyć a co do odbioru to się jakoś dogadamy, może jakaś okazja się trafi na spotkanie albo wyślę. Ale to i tak wiosną najszybciej, niech się troszkę zadomowią u mnie.
galgAsia 14:54, 02 paź 2019

kwartet napisał(a)
Ja to widzę ogólnie winna nie tylko u ciebie jestem przyjdzie włosiennice założyć i kajać się ile wlezie.

Aniu, no ktoś musi wziąć odpowiedzialność za to, że nasze ogrody są coraz piękniejsze . Padło na Ciebie . Włosienicy nie zakładaj, zmarzniesz
Dorii 17:57, 02 paź 2019

Wrzuciłam u siebie zdjęcia marcinków. Te moje mają jakieś takie bure środki ale to chyba dlatego że od kilku dni pada.
galgAsia 19:13, 02 paź 2019

Dorii, moje marcinki też od deszczu zrobiły się szarobure. Mnie najbardziej zależy na tym granatowo-fioletowym, i mogę czekać na niego ile trzeba
Gruszka_na_w... 19:33, 02 paź 2019

I teraz będę musiała dodatkowo wąchać perukowca. Dobrze, że jest wyższy od funkii.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasia_CS 18:08, 03 paź 2019

aż musiałam sprawdzić, co to ta parocja i dlaczego takie wzbudziła poruszenie Fajna rzeczywiście - przypomniały mi się jej listki na zdjęciach ze spotkania u Ani
galgAsia 19:59, 03 paź 2019

Mam ogrodowego doła . Z przyczyn pogodowych i innych (rodzinnych, pracowych, itp.) nic nie robię, bo nie mam kiedy. Zimno, mokro, byle jak. Dopiero powolutku zaczyna się przebarwiać trzmielina i klon ussuryjski - są na etapie subtelnego rumieńca. Ginnala przyprawia mnie o ataki rozpaczy, bo listki mu zżółkną, czerwony do połowy jest tylko jeden . Róże w pączkach, chyba raczej nie zakwitną już. No jakaś kameralna apokalipsa
Jutro przyjdą zamówione astry i to mi trochę poprawia humor. Będą takie: astry nowoangielskie "Alma Potschke", "Cardinal Tacisio Bertone", "Septemberrubin", nowobelgijski "Violetta" i "Marie Ballard". Wszystkie wysokie, w tonacji fioletowo - karminowej. No jakoś trzeba sobie życie osładzać

galgAsia 20:03, 03 paź 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
I teraz będę musiała dodatkowo wąchać perukowca. Dobrze, że jest wyższy od funkii.

I co, udało się powąchać perukowca? Ja niestety nie mam na stanie żadnego, więc pozostaję w niewiedzy zapachowej