Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 12:41, 05 paź 2019

Żeby nie było... wyszłam... próbowałam... Dooopa . Zmarzłam, zwłaszcza w rąsie, zmokłam, oblepiłam się ziemią... I tyle z ogrodowania . Pojechałam do ogrodnika, kupiłam mocznik , obejrzałam szkółkę - faktycznie, już łyso się robi... Tak musi być o tej porze. Upiekłam chleb. Zrobiłam zupę dyniową. Piję sobie kawę z cynamonem i kardamonem . I co zrobić z tak pięknie rozpoczętym dniem? chyba kocyk, rzeczona kawa i książka jakaś.
galgAsia 12:47, 05 paź 2019

Gosiek33 napisał(a)
Rośliny lubią takie okoliczności

Rośliny może tak, człowieki w większości nie

Misia napisał(a)

U mnie też pada, wręcz leje i nici z sadzenia cisów może po południu się uda, a muszę już wsadzić bo przymrozkami straszą

Jak pada, to może przymrozków nie będzie. Jednak chmury przytrzymają ciepło .

Dorii napisał(a)
A ja mam mieczyki nie wykopane, mam nadzieję że te przymrozki jeszcze się wstrzymają.

Warzywniak też nie ogarnięty.

No ja też mam skrzynie do ogarnięcia. Trzeba wyrzucić ogórkowe łęty, przekopać, dorzucić tego i owego... Pewno w foliaku też już trzeba będzie wyrzucać pomidory, przy takich temperaturach nic z nich nie będzie
galgAsia 12:53, 05 paź 2019

inka74 napisał(a)
hehe, znalazłam źródło lokalne. Na wiosnę mi przywiozą od Holendrów. Wybiorę odpowiednią sztukę )) albo do wiosny mi się odwidzi ja nie bardzo lubię zakupy przez net. Przyjemność mniejsza i rozczarowanie jak maleństwa przyjdą ale czasami nie ma wyjścia. Ja lubię rośliny dotykać, obserwować jak się zachowują i wyglądają w różnych porach roku a potem wybierać to czego mi brakuje w danym miejscu. Stąd uwielbiam wyjazdy na oglądanie ogrodów i takie wizyty w ogrodniczych bez konkretnego celu.

No to lucku you Ja nie mam tak dobrze. Moje lokalne żródła mają może i fajne rośliny na poziomie podstawowym, ale jak ktoś rozbestwiony... i ma zachciewajki jakieś.... Ale może to i lepiej, wolę nie myśleć, co ja bym wyczyniała, mając wszystko na wyciągnięcie ręki
A co do wyjazdów ogrodowych to też zaczęłam uwielbiać
sarenka 12:57, 05 paź 2019

Asiu, jeszcze pewnie będzie lepsza pogoda, a przynajmniej bezdeszczowa

U mnie też czeka sporo pracy: posadzić tulipany do końca, zadolowac z 10 roslin, przesadzić dwie Danica,przesadzić malinę czarną. Znaleźć ładnie przebarwiającego się grujecznika i posadzić i posadzic trzy szmaragdy.a i jeszcze kawałek ziemi oczyścić, położyć darń do góry korzeniami i zasypać korą.a ja niedysponowana z "globusum" i chore dziecko.
A takie plany miałam na wrzesień i noc się nie udało zrealizować
galgAsia 13:04, 05 paź 2019

Megi, wiesz jak to mówią -wyżej d... nie podskoczysz . Nic nie poradzimy, mus przeczekać . Zdążymy, nie bój żaby . Doszłam już jakiś czas temu do wniosku, że nie po to robię ogród, by był dla mnie źródłem frustracji i stresu. Nie, nie, nie - radość i relaks . Więc luuuzik, damy radę . Dobrego dnia
sarenka 13:09, 05 paź 2019

galgAsia napisał(a)
Megi, wiesz jak to mówią -wyżej d... nie podskoczysz . Nic nie poradzimy, mus przeczekać . Zdążymy, nie bój żaby . Doszłam już jakiś czas temu do wniosku, że nie po to robię ogród, by był dla mnie źródłem frustracji i stresu. Nie, nie, nie - radość i relaks . Więc luuuzik, damy radę . Dobrego dnia

Dokładnie, zgadzam się
Będę wlasnie puzzle z dzieckiem układać a potem spróbuję się wyrwać na godzinkę, żeby świeżym powietrzem pooddychać
Margerytka40 13:34, 05 paź 2019

U mnie dziś nie pada i mogę ryć, co też czynię ale w nagrodę wieczorkiem wyrywam się na babskie party a co, po walce z gruzowiskiem chyba mi się należy, nie?
galgAsia 13:45, 05 paź 2019

Kochana, należy Ci się jak nie powiem komu co ! Zwłaszcza, jeśli był to gruz wielkogabarytowy . Tak w ogóle to czapki z głów przed Twoją rewolucją. Tak więc sobie ryj, a potem baw się dobrze
mrokasia 14:14, 05 paź 2019

U mnie też odpukać nie pada i działamy od 7ej.
Szkoda, że u Ciebie pogoda się popsuła .
Helen 14:36, 05 paź 2019

O, jak miałaś w planach sadzenie, to nie fajnie, że pada. U nas prawdopodobnie jutro i pojutrze będzie bez deszczu. Może u Ciebie będzie podobnie i się uda praca?

Ja się cieszę, że od rana intensywnie padało. Wczoraj zlałam ogród florovitem p+k. Zmarzłam w ogrodzie straszliwie, pomimo że byłam grubo ubrana.
Więc teraz niech pada. Trzeba odpocząć i przemyśleć dalsze działania.
A florovit niech przechodzi w niższe partie ziemi.