Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Kasya 19:53, 10 cze 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U mnie nie przeżyła pierwszej zimy. Kolorek ma piękny.

To musiał byś jakiś przypadek niefortunny skoro u mnie żyje juz kilka lat
antracyt 20:21, 10 cze 2020

No nie wierzę Brawo Magara! Bardzo przyjemny dla oka kolor.
galgAsia 20:52, 10 cze 2020

O mamusiu... człowiek poświęca się pracy zarobkowej tu i tam, ledwo się trzyma na nogach ze zmęczenia... wraca ostatkiem sił do domu... a tu SZOK!!! Magara kupiła RÓŻĘ!!!

No aż siadłam Daga, jestem z Ciebie bardzo dumna Nie dosyć, że kupiłaś różę, to jeszcze kupiłaś bardzo ładną różę Brawo
galgAsia 20:57, 10 cze 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

A nagrody sobie dajesz po tym odhaczeniu? Bo na samej wewnętrznej satysfakcji, to organizm długo nie pojedzie.
Czytam codziennie od deski do deski. Pięknieje wszystko, zasłużyłaś na ten skręcony postumencik.
A widzisz, wiedziałam, że coś jest nie tak... nie było nagród Chyba trzeba radykalnie zmienić podejście, wtedy może będzie większy zapał do działania
galgAsia 21:04, 10 cze 2020

Mary napisał(a)

Te dwie wietlice rosną też u mnie.
Niestety Frizelliae potrafi wypuszczać takie zwykłe szerokie liście. Wydaje mi się, że widać już taki jeden po lewej stronie i drugi z tyłu. W jednej z moich mam już prawie same takie liście.
Mary, masz rację, Frizelliae wypuszcza takie zwykłe frondy, ciekawe dlaczego. Czy obcinanie tych liści na bieżąco załatwi sprawę? Podoba mi się ta paproć, wolałabym, żeby pozostała taka, jaka być powinna
Mary 21:07, 10 cze 2020

Magara napisał(a)
Hmmm... Z pewnych względów postanowiłam dziś milczeć... A przynajmniej postarać się milczeć...

Czy myśmy się umawiały w tej sprawie?
Bo na skutek tego ciągłego pisania przez dziewczyny o różach i ja dostałam dzisiaj przesyłkę.
galgAsia 21:10, 10 cze 2020

Magara napisał(a)
Meldunek: na dworze +7... No, to nie są to temperatury czerwcowe
Zastanawiam się czy jutro siać ogórki po raz trzeci czy odpuścić... Może rozsady kupić - ma to sens???
P.S. Doszłam do wniosku, że to kręcenie się w kółko ma związek z hibernacją w godzinach nocnych
No niestety, muszę się zgodzić, to nie jest czerwcowa aura

Moje ogórki powolutku wyłażą, ale nie wiem, czy coś z nich będzie... W ub. roku siałam ogórki 3 razy. Jeśli masz możliwość kupić rozsady, to czemu nie... Pamiętaj tylko, żeby za bardzo nie grzebać w korzonkach, ogórki (cukinie i dynie też) raczej tego nie lubią.
galgAsia 21:12, 10 cze 2020

Helen napisał(a)
Magara i April, ależ jesteście nocne marki. Ja tylko na najbardziej udanych imprezkach potrafię siedzieć tak długo
Helen, znaczy się imprezka była udana
Mary 21:13, 10 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Mary, masz rację, Frizelliae wypuszcza takie zwykłe frondy, ciekawe dlaczego. Czy obcinanie tych liści na bieżąco załatwi sprawę? Podoba mi się ta paproć, wolałabym, żeby pozostała taka, jaka być powinna

Nie próbowałam czy wycinanie liści pomoże. Ale jakoś wątpię. Próbowałabym raczej wyciąć kawałek kępy w miejscu gdzie wyrasta taki liść.
Ja mam tych paproci już sporo. Myślę, że wyrzucę te kilka sztuk, które mają ten problem i ewentualnie podzielę inne.
inka74 21:20, 10 cze 2020

Burgundy Iceberg u mnie też sobie dobrze radzi, nawet jako pnąca. ona taki lekki półcień potrzebuje.