Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Magara 23:33, 13 lut 2024

antracyt napisał(a)

Mężatemu nie wspomnę o ewentualnych skutkach przewozu kompostu zaraz po zmielenie, bo mi busa nie udostępni
Śniezyce są wiosenne i letnie. Moje to chyba wiosenne, bo kwitną podobnie jak konwalie, czyli kwiecień-maj. Kwiaty niby podobne, ale jednak trochę inne, z zielonymi wstawkami i nie giną w liściach(dorastają do ok 30cm). Teraz myślę, że nigdy ich nie wąchałam. Ciekawe czy pachną.

Nie wspominaj Busa zazdroszczę - z tonę albo i dwie do niego zmieścisz na raz jak nic U nas na odbiór powyżej tony trzeba się umawiać - sprawdź koniecznie jak u Ciebie. No i szuflę własną trzeba mieć
Śnieżycę dopisałam do notatek - życia nie starczy na wszystkie chciejstwa
antracyt 16:45, 17 lut 2024

Odrobina wiosny pstryknięta podczas porządków Część mało ostra, bo zaczęło wiać tak mocno, że telefon nie ogarniał co ma być w kadrze
antracyt 16:50, 17 lut 2024

antracyt 16:52, 17 lut 2024

mrokasia 19:47, 17 lut 2024

Heloł . Kolorowo już u Ciebie. U mnie kalina botnanska dopiero w pąkach. A iryski kiedyś miałam ale nornicy też się podobały .
Gruszka_na_w... 21:09, 17 lut 2024

O! Przebiśniegi Woronowii Ci zakwitły. Ja od 8 lat czekam na ich kwiatuszki i wciąż mam same liście.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 00:15, 19 lut 2024

Zuza, iryski? Już???
Dajesz nadzieję na rychłą wiosnę U mnie dopiero z ziemi wyłażą, sadzone jesienią. Dziś odkryte, a były przykryte sporą warstwą igieł i liści - może teraz nadrobią?
antracyt 09:20, 19 lut 2024

Kasiu Przebłyski kolorów są, ale jak to o tej porze, jedynie w zbliżeniu. Kalina bodnantska w tym roku trochę mnie rozczarowuje. Kwiatów ma malutko, chociaż wyjątkowo duże.
U mnie nornice zainteresowały się w tym roku tulipanami

Haniu, bardzo jestem ciekawa dlaczego Twoje przebiśniegi postanowiły nie kwitnąć. Moje co roku mają kwiaty i do tego fajnie się mnożą z cebulek. Nie są tak plenne jak zwyklaki (te się dodatkowo mocno sieją), ale z kilku posadzonych cebulek mam już sporo przebiśniegowych dzieci

Magarku, mam kilka odmian tych irysków. Wyrywna jest tylko ta jedna. Reszta też dopiero pokazuje kły.
Jakie kolory kupiłaś?(pewnie pisałaś już to jesienią )
Magara 00:42, 20 lut 2024

Zuza, nie pisałam. Muszę odtworzyć archiwum allegro
antracyt 09:00, 20 lut 2024

Eee, to może nie odtwarzaj. Skoro nie pamiętasz, to fajna niespodzianka będzie Zdjęcia wstawisz