Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

lilarose 13:36, 03 sty 2023

antracyt napisał(a)
Na dobre rozkręcają się wysiane wiosną jednoroczne: cynie, astry, kocanki. Pojawia się najwyższe piętro - samosiejki słoneczników.

ale piękna ta rabata, aż się prosi by ją poszerzyć. Tak drugie tyle
antracyt 13:59, 03 sty 2023

Ha, ile nowych odmian dalii by się zmieściło
Wizja kusząca, ale do zrealizowania najwcześniej za rok. Coś czuję, że pomysł będzie kiełkować Muszą ją sobie przy okazji zmierzyć, ale mam wrażenie, że już teraz ma jakieś 2,5m. W tym ujęciu wygląda na węższa, bo ścieżka koło drewutni idzie po skosie.
antracyt 14:04, 03 sty 2023

Kordina napisał(a)
U Ciebie uwiodła mnie druga połowa lipca (lubię busz) i rozbawiła zarazem, cytuję:
"gęsto strasznie, dokupiłam kilka chciejstw i upchałam kolanem"

Martka 15:38, 03 sty 2023

Zuzo, wiejska bez nudy. Najpierw pachnie i wygląda, potem wygląda i pachnie. Podoba mi się szczególnie sierpień-wrzesień, cała orkiestra w komplecie, czego tu nie ma. Ale nie bez pomysłu. Podoba mi się też szczególnie jej układ, że blisko skrzyń warzywnych, że przełamuje oś widokową pomiędzy domem i przeciwległym końcem ogrodu, że można ją oglądać z każdej strony. Bardzo fajnie będzie, gdy podrosną drzewka. Przy okazji rzuciło mi się w oczy, że sporo buduje się wokół, o czym pisałaś nie raz. Tak to jest, ludzi ciągnie tam, gdzie jest fajnie, aż przestaje być tak fajnie jak było, choć oczywiście jest fajnie inaczej.

Edit: Kordina świetny cytat wyłapała
Magara 00:31, 04 sty 2023

antracyt napisał(a)

Czy Ty przypadkiem nie chcesz mnie nastraszyć

Eeeee, nieeee Co tu straszyć skoro i tak malować musisz? A Ty mądre i ogarnięte dziewczę jesteś, wiesz co kiedy w powietrzu lata
A Twoja wiejska jest PRZEPIĘKNA
Planując u siebie nasadzenia (o ile można powiedzieć, że cokolwiek planowałam ) zakładałam, że musi być spójnie czyli biało-różowo-fioletowo Teraz wiem, że to nie była dobra droga Żółtego (powszechnie nielubianego), już trochę mam, sezon 2023 będzie myśleniem o pomarańczowym, a co będzie dalej - zobaczymy
Zuza - Wielką Inspiracją jesteś Malowanie to mały pikuś dla Ciebie
antracyt 09:22, 04 sty 2023

Wiesz co, ja wbrew pozorom lubię spójne rabaty, biało-różowo-fioletowo to dobry kierunek. Ostrzejsze akcenty fajne są jako dodatek, albo tak jak u mnie szaleństwo tylko w kilku miejscach/rabatach. Jak się już człowiek napatrzy na energetyczne momenty, to może potem zmienić punk obserwacji i uspokoić wzrok

"Malowanie to mały pikuś dla Ciebie " - tymi słowami mnie uspokoiłaś
antracyt 09:25, 04 sty 2023

Martka napisał(a)
Zuzo, wiejska bez nudy. Najpierw pachnie i wygląda, potem wygląda i pachnie. Podoba mi się szczególnie sierpień-wrzesień, cała orkiestra w komplecie, czego tu nie ma. Ale nie bez pomysłu. Podoba mi się też szczególnie jej układ, że blisko skrzyń warzywnych, że przełamuje oś widokową pomiędzy domem i przeciwległym końcem ogrodu, że można ją oglądać z każdej strony. Bardzo fajnie będzie, gdy podrosną drzewka. Przy okazji rzuciło mi się w oczy, że sporo buduje się wokół, o czym pisałaś nie raz. Tak to jest, ludzi ciągnie tam, gdzie jest fajnie, aż przestaje być tak fajnie jak było, choć oczywiście jest fajnie inaczej.

Edit: Kordina świetny cytat wyłapała

Muszę przyznać, że wyłapałaś wszystkie moje ulubione cechy tej rabaty
Na podrośnięte drzewka, krzewy i żywopłoty bardzo liczę. Zasłonią w końcu trochę bardziej sąsiedztwo. Nowi sąsiedzi okazali się naprawdę fajni, ale mimo wszystko widok drzew niż domów wokół bardziej mi odpowiada.
Basieksp 09:52, 04 sty 2023

Ale fajnie przedstawiłaś nam tą wiejską taka mała kolorowa historyjka sama rabata bardzo ładna, a ile owadów tam musi być, już sobie to wyobrażam
Gosialuk 18:34, 04 sty 2023

Zuza fajnie zaprezentowałaś swoje rabatki i ich sezonową zmienność. Poczytałam z uśmiechem na ustach.
W temacie dalii się nie wypowiadam, ale jakiś wirus daliowy zaczął krążyć po ogrodowisku.
A i jeszcze domek miałam pochwalić.
Anda 18:57, 04 sty 2023

Wiejska cudna, a jak krzewy podrosną to już w ogóle będzie miodzio Dobry pomysł na jej poszerzenie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies