Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 09:50, 05 mar 2023

Rojodziejowa napisał(a)

To jest bardzo dobra wiadomość trzeba w takim razie zakupić

Jak mus to mus
Będziesz zadowolona
antracyt 09:55, 05 mar 2023

Mgduska napisał(a)
Zuza, o grochu jest przysłowie - kto sieje w marcu, ten zbiera w garncu, kto sieje w maju, ten zbiera w jaju A ja i tak sieję na rozsadę. Bardzo mało nasion rzucam do gruntu, nie dałabym rady upilnować wilgotności ziemi.
Ciekawe ile Kaśka ma odmian, ja mam w tym roku 8

Nie wiem czy mi się to Twoje przysłowie podoba
Gratuluję przejęcia królewskie tytułu
antracyt 09:56, 05 mar 2023

lilarose napisał(a)

Magda, korona jest Twoja- przeprowadziłam ostrą selekcję i część zeszłorocznych rozdałam, bo nie mam gdzie ich sadzić potem - obeliski pozajmowane, płoty pozajmowane. Wysiałam 6 odmian po kilka sztuk i finito - za to mam upatrzone w necie takie odmiany, które śnią mi się po nocach, ale to już w przyszłym roku zapoluję

Ciekawe, czy na pewno wytrzymasz do przyszłego roku
antracyt 09:58, 05 mar 2023

Ewik napisał(a)

Zawsze można spakować ponownie ja własnie dumam nad Penelope . W sumie to miał tam jakiś fajny nieduży krzaczek rosnąć, ale jakoś nic nie pasuje mhh

Skoro nic innego nie pasuje, nie ma wyjścia, trzeba kupować różę
antracyt 10:02, 05 mar 2023

Agatorek napisał(a)

No właśnie eM mnie hamuje tylko z robotą, mogę swoją zacząć, jeśli on swoją skończy , odnośnie zakupów się nie wtrąca (niestety ). Ale tak jak pisałam, w tym sezonie zimowym sama się hamowałam z zamówieniami.
Oczywiście nie wiem, co będzie w sezonie . Alden Biesen na pewno kupię .
I Tak jak piszesz - założenie rabaty to jedno, a późniejsze pielenie, podlewanie, nawożenie, kancikowanie itp to jest dopiero praca.

Mój mężaty też się nie wtrąca do zakupów, czasami tylko dziwną minę zrobi jak kolejna paczka przyjdzie Ostatnio to wręcz się śmiał, kiedy codziennie przez tydzień listonoszka pojawiała się w drzwiach z kolejną kopertą z nasionami od dziewczyn
lilarose 12:50, 05 mar 2023

antracyt napisał(a)

Ciekawe, czy na pewno wytrzymasz do przyszłego roku

czekaj, czekaj- źle się wyraziłam, kupić to ja je musze jeszcze w tym, bo na początku roku będzie już pozamiatane. I to jest przyczyna, dlaczego ich nie mogę kupić teraz - są absolutnie niedostępne, zatem muszę sie na nie zasadzać wczesną jesienią
Ja Ci je pokażę, jak już je namierzę - Twój wewnętrzny hamulec nie ma szans
Mgduska 09:12, 06 mar 2023

lilarose napisał(a)

Magda, korona jest Twoja- przeprowadziłam ostrą selekcję i część zeszłorocznych rozdałam, bo nie mam gdzie ich sadzić potem - obeliski pozajmowane, płoty pozajmowane. Wysiałam 6 odmian po kilka sztuk i finito - za to mam upatrzone w necie takie odmiany, które śnią mi się po nocach, ale to już w przyszłym roku zapoluję

O, a co takiego Ci się śni, czego nie upolowałaś/śmy dotychczas?
Korona niech grzecznie czeka na półce do pełnego sezonu Za wcześnie na koronację.
antracyt 09:26, 06 mar 2023

Dziewczyny, nie mam dzisiaj głowy i serca do groszków i nasion wszelakich...za oknem biało, ślisko i cały czas pada, nieletnie godzinę dłużej odwoziłam do szkoły...a kysz zimo!

Rojodziejowa 09:32, 06 mar 2023

Ja dziś myślałam, żeby w końcu przyciąć graby… a tu zastał mnie identyczny widok, jak Ciebie
lilarose 12:56, 06 mar 2023

prawda jest taka, że ta zimnica to dlatego, że nie przycięłam wszystkich winorośli Ale na pocieszkę zdradzę, że wczoraj ciachnęłam dwa i jeszcze z tydzień i ogarnę resztę.
Sorry