Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

lilarose 12:57, 06 mar 2023

Mgduska napisał(a)

O, a co takiego Ci się śni, czego nie upolowałaś/śmy dotychczas?
Korona niech grzecznie czeka na półce do pełnego sezonu Za wcześnie na koronację.

nie mogę zdradzić tak publicznie
antracyt 13:18, 06 mar 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Ja dziś myślałam, żeby w końcu przyciąć graby… a tu zastał mnie identyczny widok, jak Ciebie

U mnie już śniegu o połowę mniej, ale z nieba sypie cały czas. Dla odmiany na jutro zapowiadany jest spory deszcz, w środę i czwartek znowu śnieg, a od piątku noce na plusie...oby to już jednak wiosna była. Chyba się nie doczekam widoku krokusowych łanów...cały czas te same pokazują kolor i nadal tylko w fazie pąków.
antracyt 13:24, 06 mar 2023

lilarose napisał(a)
prawda jest taka, że ta zimnica to dlatego, że nie przycięłam wszystkich winorośli Ale na pocieszkę zdradzę, że wczoraj ciachnęłam dwa i jeszcze z tydzień i ogarnę resztę.
Sorry

Do piątku musisz się wyrobić Na weekend zaplanowałam cięcie róż i tym razem na 100% bratkowe zakupy. Widziałam już w ulubionej kwiaciarni zlepek pastelowych odcieni.

Chociaż białe nadal ładne, nawet w tej pierzynie zimowej i wciąż nierozwinięte.

Różowe też wygląda dobrze, na białym ładnie się wybija.
Mgduska 13:53, 06 mar 2023

lilarose napisał(a)

nie mogę zdradzić tak publicznie

Tak, wiem. Może być na ucho
Wcale nie twierdzę, że mam miejsce na jeszcze więcej Ale pooglądać coś nowego to zawsze przyjemnie.
Napia 20:19, 06 mar 2023

antracyt napisał(a)

U mnie już śniegu o połowę mniej, ale z nieba sypie cały czas. Dla odmiany na jutro zapowiadany jest spory deszcz, w środę i czwartek znowu śnieg, a od piątku noce na plusie...oby to już jednak wiosna była.

Łączę się w bólu jutrzejszy deszcz przy zapowiadanych w nocy - 4 to może być wyzwanie. Czekam na wiosnę !
Szymka 21:18, 06 mar 2023

lilarose napisał(a)
prawda jest taka, że ta zimnica to dlatego, że nie przycięłam wszystkich winorośli Ale na pocieszkę zdradzę, że wczoraj ciachnęłam dwa i jeszcze z tydzień i ogarnę resztę.
Sorry

Kaśka czyli to wszystko przez Ciebie ! Popraw się
Szymka 21:21, 06 mar 2023

antracyt napisał(a)

U mnie już śniegu o połowę mniej, ale z nieba sypie cały czas. Dla odmiany na jutro zapowiadany jest spory deszcz, w środę i czwartek znowu śnieg, a od piątku noce na plusie...oby to już jednak wiosna była. Chyba się nie doczekam widoku krokusowych łanów...cały czas te same pokazują kolor i nadal tylko w fazie pąków.

U Ciebie chociaż pąki są. U mnie wiosny ani widu ani słychu. Dalej odpoczywamy
Rojodziejowa 21:35, 06 mar 2023

antracyt napisał(a)

W naturalnie o ogrodach Jacek Naliwajek gadał, że to ma być najziemniejszy marzec od lat... Oby się synoptycy jednak minęli z prawdą
antracyt 18:47, 08 mar 2023

No właśnie, Kaśka! Do piątku już mało czasu zostało, ogarnęłaś winogrona?

Szymka, ja już nie daję rady odpoczywać...wyjść się nie da za bardzo do ogrodu, to chociaż na kartkach rozkminki robię co i gdzie przesadzić albo wysiać.

Aga, ja się przymrozków takich nie boję, tylko zła jestem. Słońca mi brakuje.

Asia, też słyszałam takie zapowiedzi, ale udaję, że nie
nyna76 18:52, 08 mar 2023

Zimnica zimnicą ale naprawdę piękne te zdjęcia roślinek w śniegowej pierzynce.