Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 18:59, 08 mar 2023

Ania
lilarose 21:55, 08 mar 2023

antracyt napisał(a)
No właśnie, Kaśka! Do piątku już mało czasu zostało, ogarnęłaś winogrona?

Szymka, ja już nie daję rady odpoczywać...wyjść się nie da za bardzo do ogrodu, to chociaż na kartkach rozkminki robię co i gdzie przesadzić albo wysiać.

Aga, ja się przymrozków takich nie boję, tylko zła jestem. Słońca mi brakuje.

Asia, też słyszałam takie zapowiedzi, ale udaję, że nie

a coś Ty, nawet na działce nie byłam od weekendu
ale przysięgam, że najpóźniej w tę sobotę utnę już resztę
lilarose 21:58, 08 mar 2023

chyba, że w niedzielę
no w każdym razie w ten weekend daj sobie spokój z tymi różami
antracyt 10:41, 09 mar 2023

Dzisiaj za oknem znowu mam biało. Widoki na cięcie róż coraz bardziej znikają za horyzontem, albo pod zaspą śnieżną... Szkoda, przede mną wyjątkowo nieprzyjemny poniedziałek i liczyłam na ogrodowe odstresowanie przed.
Pozostaje mi przegląd karp daliowych i wycieczka na targi książki
April 11:40, 09 mar 2023

No cóż, nie samym ogrodem człowiek żyje. Książki też potrzebne.
Basieksp 12:09, 09 mar 2023

U nas też zimno, trzeba sobie jakieś zajęcie znaleźć, może swoje cebulowe w donice już posadzę? jakaś przyjemność sadzenia by była
Gosialuk 16:10, 09 mar 2023

A u mnie pada cały dzień. I chyba się wezmę za wysiewy, bo przez trzy dni było piękne słońce i aż mnie łapki swędzą, żeby coś porobić ogrodowo. Ale z planów na weekend nici.
Kasya 05:59, 10 mar 2023

antracyt napisał(a)
Dzisiaj za oknem znowu mam biało. Widoki na cięcie róż coraz bardziej znikają za horyzontem, albo pod zaspą śnieżną... Szkoda, przede mną wyjątkowo nieprzyjemny poniedziałek i liczyłam na ogrodowe odstresowanie przed.
Pozostaje mi przegląd karp daliowych i wycieczka na targi książki

I u mnie biało i lekki mrozek wiec jeszcze trochę biało będzie…krokusy tez wciąż w pąkach
antracyt 12:16, 10 mar 2023

Gosialuk napisał(a)
A u mnie pada cały dzień. I chyba się wezmę za wysiewy, bo przez trzy dni było piękne słońce i aż mnie łapki swędzą, żeby coś porobić ogrodowo. Ale z planów na weekend nici.

A co teraz będziesz wysiewać?

Jeżeli jutro nie będzie padać to może przynajmniej zajrzę do skrzyń warzywnych, wyciągnę z nich zadołowane donice różane, trochę odchwaszczę i wyrównam poziom. Na wsadzenie czekają cebule, które już się do kiełkowania zbierają.
antracyt 12:19, 10 mar 2023

Kasya napisał(a)

I u mnie biało i lekki mrozek wiec jeszcze trochę biało będzie…krokusy tez wciąż w pąkach

Co za marcowa huśtawka pogodowa. Ja mam obecnie 11 na plusie i nawet przestało padać...tylko akurat, jak na złość, nie dam rady wyjść do ogrodu. Zerknęłam przez okno na krokusy i niektóre się pootwierały