Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wersja mini mini

Wersja mini mini

stychaz 20:42, 11 maj 2014

A biedne będą albo mój mini ogródek albo one! I jeszcze kupię jakiś aerozol na biegające - będę robić wieczorny patrol.

stychaz 20:43, 11 maj 2014

Czyli możliwe, że dorosłe żrą mi liście grabów i wisienek.

Muszę zrobić zapas maseczek na opryski.
noemi 20:47, 11 maj 2014

stychaz napisał(a)
A biedne będą albo mój mini ogródek albo one! I jeszcze kupię jakiś aerozol na biegające - będę robić wieczorny patrol.

Misiu wiem, że to nie śmieszne… ale mnie rozśmieszyłaś … nocny patrol …
noemi 20:48, 11 maj 2014

stychaz napisał(a)
Czyli możliwe, że dorosłe żrą mi liście grabów i wisienek.

Muszę zrobić zapas maseczek na opryski.

możliwe
stychaz 20:48, 11 maj 2014

I tym bojowym akcentem kończę na dziś temat robali idę się odstresować - film + popcorn
stychaz 20:51, 11 maj 2014

noemi napisał(a)

możliwe

Jak to powiedział mój M. - Bij, zabij.

Zastanawia mnie tylko bardzo wybiórczość przy wyborze korzeni. Ciekawe czym one się kierowały wybierając carexy.
stychaz 20:57, 11 maj 2014

noemi napisał(a)

Misiu wiem, że to nie śmieszne… ale mnie rozśmieszyłaś … nocny patrol …

Cieszę się, że Cię rozśmieszyłam

Bo wiesz, na początku jak je zobaczyłam to się załamałam a po 15 minutach stwierdziłam, że jakoś sobie z nimi poradzę. Nie w tym roku, to w następnym.
Na szczęście mam mały "areał", moi sąsiedzi nie mają stołówkowych roślin więc liczę na to, że jakoś to będzie, no chyba, że zaczną jeść trawę. Oczami wyobraźni już widzę, te płyty kamienne w żwirku.

Nauczka na przyszłość - zawsze sprawdzać korzenie.

Edit: właśnie sobie przypomniałam, że moja sąsiadka posadziła truskawki

Magda70 21:26, 11 maj 2014

stychaz napisał(a)
Siadam i zaczynam płakać. Mam opuchalki

Zabrałam się za eliminacje brązowych carexów, z których żaden nie odbił po zimie, co było trochę dziwne patrząc na to jaka była zima.
Wyjmuję jednego carexa i oglądam korzenie, patrzę - martwe, patrzę a między nimi robal. Jeden, drugi, trzeci, zaglądam do ziemi - jajka.

Ratunku !!!!!!!

Oj...wirus opuchlakowy dalej się szerzy...
kolagn 21:34, 11 maj 2014

stychaz napisał(a)

Cieszę się, że Cię rozśmieszyłam

Bo wiesz, na początku jak je zobaczyłam to się załamałam a po 15 minutach stwierdziłam, że jakoś sobie z nimi poradzę. Nie w tym roku, to w następnym.
Na szczęście mam mały "areał", moi sąsiedzi nie mają stołówkowych roślin więc liczę na to, że jakoś to będzie, no chyba, że zaczną jeść trawę. Oczami wyobraźni już widzę, te płyty kamienne w żwirku.

Nauczka na przyszłość - zawsze sprawdzać korzenie.

Edit: właśnie sobie przypomniałam, że moja sąsiadka posadziła truskawki

przykro mi z powodu robali, trzymam kciuki za wygraną walkę. Szkoda ogródeczka, tylu ślicznych roślinek i przede wszystkim ciężkiej pracy, żeby było tak pięknie

moja sąsiadka ma cały warzywniak i tak sobie myślę co ja zrobię jak będę musiała kiedyś pryskać... a ma tam dosłownie wszystko, od truskawek i porzeczek po sałatę
noemi 22:14, 11 maj 2014

stychaz napisał(a)

Jak to powiedział mój M. - Bij, zabij.

Zastanawia mnie tylko bardzo wybiórczość przy wyborze korzeni. Ciekawe czym one się kierowały wybierając carexy.

sadziłam ostatnio carexy od S. … rozcinałam je, bo je dzieliłam i oglądałam korzenie … nic nie widziałam, ale nie płukałam ich … może je wykopie i sprawdzę … jakaś psychoza się zaczyna robić z tym badziewiem … no żeby w carexach siedziały