Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wersja mini mini

Wersja mini mini

bleebla 14:24, 16 lip 2014

Przeczytałam u Gabrysi, że do kawiatonu dzisiaj zmierzasz. Możesz sprawdzić czy jest miskant morning light? Byłam w sobotę tam i nie mieli. Może już są po dostawie.
Magda_ 20:41, 16 lip 2014

Gratuluję fajnego, małego ogrodu. Wszystko jest takie dopasowane, że aż miło popatrzeć
bleebla 22:28, 16 lip 2014

Przyznaj się szybko, jakie okazy kupiłaś
noemi 22:29, 16 lip 2014

Pokażesz nową różę ?
stychaz 15:46, 18 lip 2014

Wczoraj dołączyłam do grona osób, które przejechały się na zakupie internetowym. Kupiłam szałwie i trawy w sklepie świat bylin i oto co do mnie wczoraj przyszło.
Dwa rozmoczone kartony obciągnięte taśmami i folią. Dla ciekawszego efektu doniczki były montowane drutem i sklejane do siebie taśmą. Niestety nikt w sklepie nie pomyślał o naklejce "Do góry" lub "W środku są rośliny" lub coś podobne.
Wysłałam zdjęcia do sklepu, a Pani mi odpisała, że zdjęcia nie przedstawiają stanu paczki jaka do mnie dotarła lecz paczki, po być może jej nieumiejętnym otwarciu. Fakt, że jestem naturalnie ciemną blondynką ale bez przesady. Jak zobaczyłam ten drut, to się cieszyłam, że nie podrapałam sobie nim rąk. Szkoda, ze w takim razie nie dołączyli instrukcji jak rozpakować superową paczkę.

Rośliny były na tyle "wybełtane", że miałam problem żeby znaleźć 2 brakujące trawy
stychaz 15:53, 18 lip 2014

Z ciekawszych doznań, wczoraj też kopałam, kopałam i kopałam

Zagościły u mnie naparstnice

Czytałam o takiej anomalii - moja Cathedral miała jeden różowy kwiatek. Niestety nie zniosłam tego majtkowego różu i uciachałam. Pachnie pięknie.

stychaz 15:57, 18 lip 2014

Rabata z różami została trochę poszerzona, dalsze poszerzanie w sierpniu. Ciągle się moszczę z miejscem na ławkę i tym jak ma wyglądać. Wczoraj latałam z krzesłem po ogródku i badałam gdzie mi się najlepiej siedzi. Niestety dalej jestem niezdecydowana.
Pociągają mnie plastikowe fotele z Ikei (białe lub czarne). Ładne ale do najwygodniejszych to nie należą.
Magda_ 16:38, 18 lip 2014

współczuję przesyłki
ale za to zdjęcia ogrodu super - ta naparstnica to duża urośnie??
stychaz 17:17, 18 lip 2014

Dzięki Magdo

Naparstnica ma obecnie jakieś 1,30 cm i mam nadzieję że jeszcze troszkę urośnie. Na wiosnę będę ją dzielić, bo niestety ta fioletowa w sklepie ostała się jedna.
bleebla 21:41, 18 lip 2014

Nie wierze, a ta pani myślała, że młotem otwierałaś ?
Dobrze, że masz rękę do roślin to odżyją szybko u Ciebie

Ogród jak zwykle miodzio