Ano tak kulki do tej pory rosły w przedogródku ale, że mi limki za dużą konkurencję robiły dla róż i wnerwiały mnie jak zrobiły się "brudne", to je wyeksmitowałam właśnie do przedogródka. Rosną sobie teraz tam przed ekranem z cisa. Muszę im tylko berberysa w nogi dać, bo już jakiś psiak mi kilka gałęzi wyłamał no i gołe nogi mają takie dość niestetyczne.
W donicach stalowych teraz królują cisy, trzmielina i opuchlaki. Wczoraj wygrzebałam i utłukłam 10 szt. Znowu muszę popryskać.
Ta róża to Aspirinka - przebarwia się na różowo w cieniu pod grabami.
Tej łaskoczącej - jak mówią moje chłopaki - Pony tails.
Potrzebuję jej trochę, bo teraz w donicach będzie stipa, szałwia i kilka róż (plus dodatki). Zmieniam koncepcję - donice będą konkurowac formą z różanką ale nie kwiatami, bo z różami to raczej żaden inny kwiat nie wygra i każda konkurencja wygląda blado.
Piękna ta rabatka.
Moja perovskia trochę się pokłada w tym roku, mimo to dokupiłam kolejne dwie.
Justynko, jak tylko znajdziesz stipę, to zaalarmuj mnie, albo nawet kup mi, please!
W razie czego ma pan trawka i zrobimy zamówienie grupowe.
W zeszłym roku zamawiałam i miał bardzo ładne.
cofam sie i cofam...
pod tym podpisuje sie wszystkimi kończynami - już w tym roku podobaja mi sie takie rosliny, na które w tamtym roku w ogóle nie spojrzałabym...
w tym roku też mam rosliny bleee.... ciekawe jak na nie spojrze w przyszłym roku...
Przy nieestetycznych gołych nogach oplułam ekran , a potem przy królujacych opuchlakach jeszcze poprawiłam
Musze przyznać ,że te czarne paskudy uwielbiają i cisy i trzmieliny , więc maja zestawienie idealne.
.a nie myślałaś,żeby wszystko z donic wywlec , opłukać rośliny , albo zamoczyć i dać im całkiem nową ziemię ??? Bo ja nie wiem , czy ta stal nie jest wystarczająco śliska ,żeby te czarnuchy nie wlazły z zewnątrz ???)