Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka w dużym mieście

Działeczka w dużym mieście

lilarose 21:42, 12 lip 2021

Mgduska napisał(a)
Podobno pikujesz naparstnice A ja sieję i sieję bez skutku, mam tylko te, które się same wysiały, w tym roku wyjątkowo mizerne zresztą. Może jednak powinnam rzucić nasiona na wiatr i poczekać?

Kurde, Magda- szkoda, że tak daleko mieszkasz. U mnie jest tyyyyle sadzonek naparstnic. Bezodmianowych mam bez liku- ciągle sąsiadkom rozdaję.
Wysiałam sobie Candy Mountain i te teraz pikuję na rabaty- wypatrzyłam je u Ewy Andy. Tegoroczne bezodmianowe ścinam, by sie juz nie wysiewały, bo chciałabym mieć odmianowe teraz. Mam jeszcze tyciuśkie sadzonki bylinowych, ale te muszę podtuczyć trochę
Mgduska 22:14, 12 lip 2021

Nom Mieszkam prawie na końcu mapy i wszędzie mam daleko. Tylko do morza rzut beretem
Bylinowe? Tyle lat chodzę po świecie i nie wiem, że są? Jakieś egzoty?
ewsyg 22:27, 12 lip 2021

Witaj Kasiu. Właśnie spaceruję sobie u ciebie. Troszkę oglądam, troszkę czytam. Też mam różę Palais Royal. dobrze, że macie tą działkę i dzieci mogą biegać i szaleć do woli. Spotkania ze znajomymi w takim plenerze to sama radość. Prezent urodzinowy bardzo gustowny, a tort wygląda przepysznie
U mnie w ogrodzie rukola zawędrowała w różne części, nawet te oddalone. Lubię jej zapach i oczywiście smak. Róże Bouquet Parfait też uwielbiam za coroczny, piękny spektakl. Pięknie u Ciebie rosną przetaczniki. Różę Crocus Rose uwielbiam Sympatyczny jeżyk u ciebie zamieszkał. Do mnie też przychodzi. Bardzo spodobały mi się kwiaty marchwi, lubię burgundowy kolor. U mnie jarzmianki zjadły ślimary ;-(
I to już koniec spacerku. Masz Kasiu śliczną działeczkę, w której zgromadziłaś dużo pięknych i oryginalnych roślin.
Pozdrawiam
lilarose 22:52, 12 lip 2021

Mgduska napisał(a)
Nom Mieszkam prawie na końcu mapy i wszędzie mam daleko. Tylko do morza rzut beretem
Bylinowe? Tyle lat chodzę po świecie i nie wiem, że są? Jakieś egzoty?

Dalmatian Peach F1 Hybrid- ponoć zakwitają w pierwszym roku- moje na pewno nie zakwitną, bo są całe wielkości naparstka Kupowaliśmy w kilka osób i tylko jednej wzeszły- moje osobiste powierzyłam koledze i dostałam info, że mamy dwie do dyspozycji
Ale inną kumpelę tak zestresowała i zmęczyła ta hodowla, że mi postawiła na stole kubeczek ze swoimi wschodami i kazała "z tym zrobić, co zechcę" No to przepikowałam i gadam do nich, by przytyły nieco
lilarose 22:59, 12 lip 2021

ewsyg napisał(a)
Witaj Kasiu. Właśnie spaceruję sobie u ciebie. Troszkę oglądam, troszkę czytam. Też mam różę Palais Royal. dobrze, że macie tą działkę i dzieci mogą biegać i szaleć do woli. Spotkania ze znajomymi w takim plenerze to sama radość. Prezent urodzinowy bardzo gustowny, a tort wygląda przepysznie
U mnie w ogrodzie rukola zawędrowała w różne części, nawet te oddalone. Lubię jej zapach i oczywiście smak. Róże Bouquet Parfait też uwielbiam za coroczny, piękny spektakl. Pięknie u Ciebie rosną przetaczniki. Różę Crocus Rose uwielbiam Sympatyczny jeżyk u ciebie zamieszkał. Do mnie też przychodzi. Bardzo spodobały mi się kwiaty marchwi, lubię burgundowy kolor. U mnie jarzmianki zjadły ślimary ;-(
I to już koniec spacerku. Masz Kasiu śliczną działeczkę, w której zgromadziłaś dużo pięknych i oryginalnych roślin.
Pozdrawiam

Ewo, relaks na działeczkach to jest wielki miejski luksus- cieszę się, że Ci się w mym rozgardiaszu podoba
Brzozowadzie... 14:54, 16 lip 2021

lilarose napisał(a)
marketowa róża NN- ponieważ kosztowała grosze, trafiła pod świerk (jestem okropna, wiem, wiem) I co? Radzi sobie doskonale, super kwitnie, nie choruje- chociaż jest ostatnia do wszelkich dóbr (nawożenie, podlewanie- tylko resztki z pańskiego stołu) Chyba moim arystokratkom muszę zaserwować podobna dietę

Tak mnie dziś tknęło, gdy wróciłam do Twoich zdjęć - czy to nie jest przypadkiem Leonardo da Vinci? Ten błyszczący, zdrowy zielony liść i ten porcelanowy róż kwiatu w pąku.
Mgduska 22:36, 16 lip 2021

Też tak myślę, to Leonardo
lilarose 10:20, 19 lip 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Tak mnie dziś tknęło, gdy wróciłam do Twoich zdjęć - czy to nie jest przypadkiem Leonardo da Vinci? Ten błyszczący, zdrowy zielony liść i ten porcelanowy róż kwiatu w pąku.

Tak! To ona!
Dzięki dziewczęta,
cmok
lilarose 22:18, 21 lip 2021

trochę dokumentacji zdjęciowej
szersze kadry mojej słonecznej. Jest tam totalny szał

lilarose 22:26, 21 lip 2021

trochę zbliżeń
tegoroczny Novalis z przetacznikiem Charlotte