Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

monteverde 20:25, 21 sty 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Anek, nawet nie wiesz jak dobrze to zdjęcie obrazuje zachowania pszczół i sposób odbierania koloru przez nie. Właśnie się doszkoliłam.

Ewa dzisiaj rano przy kawce co do dechy obejrzałam na spokojnie jeszcze raz program o Pszczelarni i jestem zachwyconaJa myślę , że w trawniku powinno być jak najwięcej mniszka to jeżeli chodzi o doszkolenie pozwoliłam sobie skopiować Danusi przykazania do siebie do wątku, pozdrawiam
eliza3 20:36, 21 sty 2013

Dekalog ogrodnika mam już przepisany i będę wkuwać
O pszczołach mogę czytać i czytać, dla mnie to fascynujące stworzenia, dobrze, że jesteś, bo zawsze nam coś ciekawego o pszczółkach opowiesz, a my będziemy im kwiatki sadzić... mówisz żółte...?

Magda70 20:43, 21 sty 2013

Pszczółko..te moje kule to właśnie ceramiczne...z OBI i szare na dodatek
Więc może masz jednak te same?
Wrzuciłam zdjęcie u mnie....
Magda70 20:51, 21 sty 2013

Bogdzia napisał(a)
Ta lista powinna wisiec na stronie głównej Ogrodowiska a przynajmniej na poczatku działu ,,Projektowanie".

Ewciu pozdrawiam.

O tak!! Albo wyświetlać się komunikat przy logowaniu
Mala_Mi 21:21, 21 sty 2013

6. Jak coś zmieniasz., nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu - to na razie pozostanę przy tym punkcie... bardzo mi się podoba
alinak 21:45, 21 sty 2013

Ewka a nasionka które mi pokazałaś..czy będziesz na całym trawniku wysiewać ,
czy tylko jakiś fragment ? . cały czas się zastanawiam i kombinuję ...tak mi się te łąki podobają . ale chyba mam za mało miejsca żeby mieć i to i owo .nie pamiętam w którym ogrodzie angielskim był taki krajobraz z łąką ...zakochałam się .
kaisog1 21:49, 21 sty 2013

Gardenarium napisał(a)
Dopisałam jeszcze troszku

Danusia, prosimy o ciąg dalszy dekalogu ogrodniczego
1. Konsekwencja kolorystyki
2. ...

1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

3. Duże ilości jednakowych roślin w grupach

4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj

5. Jak coś zaczniesz - skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stała w miejscu

6. Jak coś zmieniasz., nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu

7. Niezawodne rośliny kupuj

8. Zrób listę gatunków i tego się trzymaj (Gosiak się nauczyła tego m.in. pod moim wpływem

9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego

10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt. Ogrodnictwo nie jest zawodem dla leniwych, samo się nie zrobi

chciałam zaznaczyć, że nie między innymi tylko WYŁĄCZNIE! I dumnam z tego jak nie wiem
Joaska 10:28, 22 sty 2013

kaisog1 napisał(a)

Dopisałam jeszcze troszku

Danusia, prosimy o ciąg dalszy dekalogu ogrodniczego
1. Konsekwencja kolorystyki
2. ...

1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

3. Duże ilości jednakowych roślin w grupach

4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj

5. Jak coś zaczniesz - skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stała w miejscu

6. Jak coś zmieniasz., nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu

7. Niezawodne rośliny kupuj

8. Zrób listę gatunków i tego się trzymaj (Gosiak się nauczyła tego m.in. pod moim wpływem

9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego

10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt. Ogrodnictwo nie jest zawodem dla leniwych, samo się nie zrobi

chciałam zaznaczyć, że nie między innymi tylko WYŁĄCZNIE! I dumnam z tego jak nie wiem

Dziewczyny ni koniecznie ten dekalog to ja sobie musze skopiowac do siebie i wydrukować i powiesić wszędzie gdzie się da a "Ograniczona ilość gatunków" na czerwono chyba napiszę!!!!
Urszulla 11:39, 22 sty 2013

anipla 14:07, 22 sty 2013

Pozdrowionka zostawiam