Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 20:35, 29 paź 2014

Olili napisał(a)
Na leżaczku wśród liści przycupnęłam i sie rozmarzyłam..cóż za błogość..

P.S.
W oczy rzucił mi się również ogrom pracy,której ten ogród wymaga .
Gratuluję wspaniałego efektu.

Witam Miłego Gościa!

noemi 20:40, 29 paź 2014

Też mam taką różę Burgundy Iceberg? czy się pomyliłam ?
Pszczelarnia 20:43, 29 paź 2014

Tak, ona. Obi Leszno. Wzorem Madżenn.
noemi 20:46, 29 paź 2014

Moja cudem zdobyta dzięki Justynie Stychaz ( dziękuję po stokroć )

Piękności Nasze
gusiarz 20:48, 29 paź 2014

O jeeejjjj ta róża to dopiero boska jest! Kusi mnie....

Pszczółko.... Pszczółko mam pytanie.... może guuupie... ale... Czy taki ktoś... jak ja... może mieś ul w ogrodzie? I jak się za to zabrać?

Ja wiem, że z grubej rury to pytanie... ale ręczę, że ja odpowiedzialna osoba jestem i o pszczółki będę dbać, choć na razie nie wiem jak i co

Może jakąś literaturę fachową podpowiesz?

Buziaki Pszczółko
Wieloszka 21:29, 29 paź 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Ależ nie pokazywałam. Nie mam zdjęcia. Dlaczego? Bo nie ogarniam ogrodu w kadrach. Wydają mi się niektóre ujęcia pospolite.
Byłam zaskoczona nimi (3 szt.), bo: posadzone są jako podszycie pod krzewy i drzewa koło host, marzanny, pragni, może nawet tialrelki i ma się dobrze. Zakwitły we wrześniu i kolor tego błękitu oraz mocna zieleń liści mnie zachwyciły. Jako jednorodny dywan u mnie nie wyobrażam ich sobie ale w delikatnym punktowym posadzeniu wśród innych cieniolubnych, znośnych gatunków - tak.

No to wszystko jasne, dlaczego na obrazkach się nie doszukałam
U mnie liriope posadzone jako obwódka rabaty. Świeżo posadzone, więc efekt osiągnę najwcześniej za rok.
Pozdrawiam
Pszczelarnia 21:43, 29 paź 2014

gusiarz napisał(a)
O jeeejjjj ta róża to dopiero boska jest! Kusi mnie....

Pszczółko.... Pszczółko mam pytanie.... może guuupie... ale... Czy taki ktoś... jak ja... może mieś ul w ogrodzie? I jak się za to zabrać?

Ja wiem, że z grubej rury to pytanie... ale ręczę, że ja odpowiedzialna osoba jestem i o pszczółki będę dbać, choć na razie nie wiem jak i co

Może jakąś literaturę fachową podpowiesz?

Buziaki Pszczółko

O Gusiarzu, Klick, klick i pokazuję coś do Twoich kolorów:

Jest gdzieś pod ręką znajomy pszczelarz, nawet nieznajomy może być. On by Ci pokazał wszystko. Nie wiem, jak to opisać. Literatura - wiele. Są mi znane 2 gazety pszczelarskie, są fora. Zobacz.
Trzeba dobrać ule - najlepiej takie, na jakich się u Was gospodarzy w okolicy. W sklepie typu Bartnik pan wszystko powie i jest lista najpierwszego oprzyrządowania.
Zawsze możesz do nas wpaść, wioseny przegląd w marcu (jak będzie dobrze, może kwietniu).

Pszczelarnia 21:45, 29 paź 2014

Wiesz, pszczołom najlepiej nie przeszkadzać. Najlepsze stworzenia do ogrodu. Żadnych szkód. Jakże się cieszę z tego pomysłu.
alinak 21:59, 29 paź 2014

Tak to mi się spodobało . tyle roboty z pszczółkami co tylko im nie przeszkadzać .
Ewka wie co mówi ...hahaahaahah
Ewka ja wpadam żeby ci opowiedzieć jak ja opisuję znajomym twój ogród i dom
taka mieszanka angielskiej elegancji z regionalno-sentymentalnym stylem.
czyli w skrócie nazwałabym to ogrodem duszy . i ta architektura .....mmmm.
to taka odpowiedź na twój post u mnie .a na zawsze zapamiętam jak zobaczyłam pierwszy raz u ciebie kamienny stół to dwie noce nie spałam myśląc skąd taki wytrzasnąć.buziak
Pszczelarnia 22:00, 29 paź 2014

Muszę się pocieszyć (sama samą siebie). Jedni mają różyczkę, inni kochają kulki - ja zapadam na wszystkie choroby.
Udało mi się kupić dziś kule cisowe (odbiór w przyszłym tygodniu), jedna pójdzie tutaj zamiast kamiennej namiastki. Będzie dobrze.