Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zaczynam po raz kolejny...

Zaczynam po raz kolejny...

Helen 22:01, 09 wrz 2020

Ale jesteś zdolniacha
sylwia_slomc... 23:04, 09 wrz 2020

To czas się zaopatrzyć w kosiarkę
andzia458 07:56, 10 wrz 2020

Roocika napisał(a)
Mój Młodszy powiedziałby mniam mniam

I naprawdę mniam mniam.
andzia458 07:58, 10 wrz 2020

Magleska napisał(a)
Arbuz mniem zjadłabym kawałeczek

w planowaniu niestety nie umiem pomóc ....

ale trawka ładnie wschodzi

Magda u Ciebie tak ładnie, ogarniasz pomimo dużej powierzchni i piszesz, że w planowaniu nie pomożesz? No wiesz.
andzia458 07:59, 10 wrz 2020

Helen napisał(a)
Ale jesteś zdolniacha

E tam, zdolniacha. Nasionka posiałam a reszta to tak prawie samo.
andzia458 08:04, 10 wrz 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
To czas się zaopatrzyć w kosiarkę

Z koszeniem to jeszcze nie tak szybko. A kosiarka na wyposażeniu jest bo przecież i ten "niby trawnik" też trzeba kosić.
Magleska 10:59, 10 wrz 2020

andzia458 napisał(a)

Magda u Ciebie tak ładnie, ogarniasz pomimo dużej powierzchni i piszesz, że w planowaniu nie pomożesz? No wiesz.

Ania ......to nie ,że nie pomogę,po prostu nie umiem doradzać ........

i ja sadzę za gęsto -wolę efekt od razu ,a pózniej co roku przesadzam ....myslę ,ze to nie jest dobra metoda .....

i muszę na żywo widzieć co z czym mi pasuje ....

ech ....wiesz każdemu się podoba co innego ....to tak samo jak z ludzmi -jeden powie ....ale piękna kobieta ,....a inny ....jaka stara ,gruba i brzydka

tak samo z ogrodami -jeden powie ,że mam pięknie ,a inny ,że napaćkane i wiocha totalna
tak już jest .....

a według mnie najważniejsze jest ,żebyśmy my się dobrze czuły w naszych ogrodach ....
od 4 lat tworzę ten ogród i nadal jest nie skończony ( znaczy nowa część -bo na starej takie drobne poprawki powprowadzałam )

nie śpiesz się ...na początku człowiek dostaje małpiego rozumu-naogląda się na forum tyle cudów i sam nie wie co chce.....

sylwia_slomc... 11:22, 10 wrz 2020

andzia458 napisał(a)

Z koszeniem to jeszcze nie tak szybko. A kosiarka na wyposażeniu jest bo przecież i ten "niby trawnik" też trzeba kosić.

Jak źdźbła powychodzą dobrze jest je troszkę podeptać to się wtedy wzmacniają siewki przed pierwszym koszeniem, a Jak 6 cm wysokie to skosić czubki pierwszy raz, wtedy się szybciutko zagęści trawka
andzia458 11:35, 10 wrz 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jak źdźbła powychodzą dobrze jest je troszkę podeptać to się wtedy wzmacniają siewki przed pierwszym koszeniem, a Jak 6 cm wysokie to skosić czubki pierwszy raz, wtedy się szybciutko zagęści trawka

O tym deptaniu nie słyszałam i chyba nie czytałam nigdzie... Ale fakt, że czytałam o zakładaniu trawnika a nie o postępowaniu z nim po wykiełkowaniu nasion.
Muszę przemierzyć te odległości pomiędzy roślinami bo na pewno tam, gdzie rabata jest najwęższa, trawa pójdzie do kasacji. I pewnie lepiej to zrobić teraz, przed pierwszym koszeniem, bo zdecydowanie łatwiej...
andzia458 11:40, 10 wrz 2020

Magleska napisał(a)

Ania ......to nie ,że nie pomogę,po prostu nie umiem doradzać ........

i ja sadzę za gęsto -wolę efekt od razu ,a pózniej co roku przesadzam ....myslę ,ze to nie jest dobra metoda .....

i muszę na żywo widzieć co z czym mi pasuje ....

ech ....wiesz każdemu się podoba co innego ....to tak samo jak z ludzmi -jeden powie ....ale piękna kobieta ,....a inny ....jaka stara ,gruba i brzydka

tak samo z ogrodami -jeden powie ,że mam pięknie ,a inny ,że napaćkane i wiocha totalna
tak już jest .....

a według mnie najważniejsze jest ,żebyśmy my się dobrze czuły w naszych ogrodach ....
od 4 lat tworzę ten ogród i nadal jest nie skończony ( znaczy nowa część -bo na starej takie drobne poprawki powprowadzałam )

nie śpiesz się ...na początku człowiek dostaje małpiego rozumu-naogląda się na forum tyle cudów i sam nie wie co chce.....

Magda, wiem, wiem.
Ja to tak z przymrużeniem oka napisałam.