Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

bociek 14:49, 13 lip 2013

Gabrysia_ napisał(a)

Ooo!...a ja właśnie przed chwilką mówiłam do mojego eMa,że chyba zrobie z tej jednej dwie

Taka dorodna??? To masz szczescie
agniecha973 15:55, 13 lip 2013

Bociusiu, ależ ładnie u Ciebie. Trawkowa przy siatce juz nieźle się rozrosła. Dawno na jej zdjęcia nie trafiłam ale pamiętam jak ją tworzyłaś z pomocą Magnolii (chyba dobrze pamiętam, co?) i wszystko było takie maławe. Ta Holcus Mollis, czy jak ją tam zwał, to straszny badziew, u mnie też przez chwilę wygląda, a później... Magnolia kiedyś napisała, że to trawa dobra do wypasania świnek morskich, żeby cały czas od nowa rosła
Powiedz mi Bociusiu czy teraz mogę przesadzic miskanty uwzględniając jeszcze podział kęp na pół? Na jesień nie wskazane ponoć żeby dobrze zimowały, a do wiosny daleeeeko.
To jeszcze jedno pytanie - jak to się stało, że masz pszczółki. Pamiętam, że czekałaś aż się wprowadzą. Nie kupiłaś żadnego roju tylko tak sobie zasiedliły ul? Co miałaś na wyposażeniu? Kuszący wystrój? Ile gwiazdek?
bociek 16:19, 13 lip 2013

Agniesiu witaj. Nie, trawkowa pomagal tworzyc ktos inny, niezwiazany z Ogrodowiskiem wlasciwie. Moze doradzala, ale uklad traw jest dzielem innej Pani . Magnolia pomagala mi kombinowac hortensjowa I doradzala jeszcze w paru innych kwestiach. Nabraly mocy trawki w ciagu roku Ja ja wyciepie, tylko nie wiem kiedy bedzie to mozliwe.

Hmmm, przesadzic mozesz, tzn. ja przesadzalam miskanty w czasie wegetacji, z duza bryla korzeniowa. Przezyly i ladnie rosna Natomiast nie umiem odpowiedziec w kwestii dzielenia, takie rzeczy powinno sie robic wiosna. Jezeli zalezy Ci na tych trawach to wstrzymaj sie do wiosny, bo naprawde nie chce Cie wprowadzac w blad z tym podzialem. Ja bym nie dzielila teraz.

Pszczolki dostalam w prezencie Przyjechaly w takiej skrzynce z ramkami i te ramki z krolowa zostaly przeniesione do naszego oczyszczonego wczesniej ula
Elfik 16:40, 13 lip 2013

bociek napisał(a)
nie umiem odpowiedziec w kwestii dzielenia, takie rzeczy powinno sie robic wiosna.
Święte słowa, Bociusiu... Ja w ub. roku jesienią kupiłam w Wojsławicach ogromną kępę Carex- ??? buuu, nie pamiętam, i łakomie podzieliłam ją na 5. No i mam 5 zdechlaków, tylko jedna wygląda dobrze, choć nader skromnie.
To ta trawka

A co do miskanta, to dostałam sadzonkę Morning Light udziabaną jesienią, i też mi się nie przyjęła.
Tyle mojej wiedzy nabytej przez praktykę
Madzenka 16:48, 13 lip 2013

Wszystko o tortach, biszkoptach sobie pokopiowałam będę Cie kopiować ale nigdy w życiu w każdą sobotę !!!
Kindzia 17:39, 13 lip 2013

Bociusia jesteś super !!!!!!! Też mam skopiowany przepis biszkoptowo-bezowy! Może nawet dzisiaj mnie najdzie...leje ciągle, pielić nie mogę, dzielić żurawek...
Gabrysia_ 17:45, 13 lip 2013

A ja w połowie września dzieliłam żurawki i turzyce włosistą,sadziłam od razu do gruntu i żyją do teraz!
Elfik 17:53, 13 lip 2013

Ja żurawki dzielę zawsze o każdej porze, kiedy mnie najdzie, i zawsze się przyjmują! To bardzo wyrozumiałe roślinki
agniecha973 18:45, 13 lip 2013

Dzięki dziewczyny. To jak mam nie dzielić to i przesadzać nie będę. Muszę jakoś wytrzymac.
popcorn 19:29, 13 lip 2013

Zalądam, niezmiennie się zachwycam Ale Ci roślinki rosną! Ech
buziaki
k.