rabata wygląda świetnie ale piszesz, ze fioletowa szałwia cię wkurza, mnie tez, po deszczach się wykłada i też będę przesadzać, może białą dam, jeśli mówisz, że ta niższa i świetnie się trzyma; planik niezły i mnie sie podoba, problem tylko taki, ze 2-letnie okresowo kwitną i okresowo ładne, a potem znowu trzeba zmieniać, może lepiej jeszcze coś pomyśleć...nie doradzam, bo sama w nocy nie spałam, myśląc...co wymyślić
w sprawie rabaty nie doradzę, niech się mądrzejsi głowią nad Twoimi przemeblowaniami roślinnymi a jaką odmianę szałwi fioletowej masz, może wystarczy ją na niższą w wymienić , bo biała rzeczywiście jest ładniejsza, też mam, zarówno pokrojem jak i długością oraz powtarzalnością kwitnienia zdecydowanie wygrywa, no ale ten fluo-fiolet jednak ma swój urok
No tak,, liatra.. jak najbardziej.. białe i fioletowe są.... moje dopiero zaczynają kwitnąć, a kwitną też długo.
Sfocę ci je.... są wysokie I ładne ...
A jak Ci się zima przesunie tak jak w tym roku, to plan nasadzeń na miesiące może rypnąć, ale w sumie to Ty jesteś jednym ze zwiastunów wiosny, to ty tu rządzisz możesz jeszcze cebulki przebiśniegów powciskać, też białe i szybko po zimie dla wygłodniałych pszczółek
Pozdrawiam