Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

JulkAd 19:50, 14 lip 2013

bociek napisał(a)
Julita Co do miodu to zalezy jak duzy i zdrowy jest roj i jaki rok, jak mokry to mniej. Powiem tak, przed armagedonem zimowym z jednego ula udalo nam sie zebrac 12 litrow miodu, to bardzo dobry wynik.

....no w szoku jestem, genialne te pszczoły są
rozajerycha 20:02, 14 lip 2013

Baksik wytrzymalszy z pewnością Bociuś
ana_art 20:40, 14 lip 2013

Katarzyno przez Twoje opowieści ciastowe ukręciłam dzisiaj biszkopa z galaretką i borówkami do tego na wierzch bita śmietana
Przez Anitki opowieści o Dani i rowerach odpajęczyłam mojego grata i pojechaliśmy na 1,5 godzinną przejażdżkę....
martaibartek 20:53, 14 lip 2013

Boćku dziękuję za odpowiedź odnośnie horti+lawenda

Pomysł na rabatę- świetny!
Śliczna ta biała szałwia- ma jakąś odmianę?
Co do tej fioletowej wysokiej co ci się po deszczu pokłada to albo wymień ja na niską fioletową, albo może przetaczniki dobrze by tam wyglądały?
rozajerycha 20:57, 14 lip 2013

ana_art napisał(a)
Katarzyno przez Twoje opowieści ciastowe ukręciłam dzisiaj biszkopa z galaretką i borówkami do tego na wierzch bita śmietana
Przez Anitki opowieści o Dani i rowerach odpajęczyłam mojego grata i pojechaliśmy na 1,5 godzinną przejażdżkę....
i mogłaś dekoracyjnie powkładać listeczki młode mięty super smak .Oczywiście wysłać priorytetem ))))))))))
Urszulla 20:59, 14 lip 2013

Bociusiu, a co byś na hosty powiedziała, ja osobiście uwielbiam ich fioletowe kwiaty
i do tego lawendę i żurawki bordo To mój plan pod horti
ewa004 21:24, 14 lip 2013

Bociusiu buziaki zostawiam
Z rabatką ja ci nie poradzę z wiadomych względów( z roslin które wymieniłaś znam dwie no może trzy )
ale Ty na bank dobrze kombinujesz ,także śmiało sadz
Mala_Mi 23:51, 14 lip 2013

Ula- Bociusiowi chodzi o kwiatki miododajne..a żurawka i hosta.. to też kwiatek, ale dal nas, pszczółki wolą inne

To jest porządkowanie bylin w kolejności kwitnienia.... to, że teraz kupiłaś ostróżki nie oznacza, że to ich najlepsza pora...
Marzec krokusy biale obwodka w dzwonkach/trawach
Kwiecien biale narcyzy i hiacynty
Maj biale tulipany, goryczka (niebieska, jedyne ustepstwo)
Czerwiec, naparstnice, szalwia, ostrozki
Lipiec tojesc, daj odętkę białą, lub przetacznik (pszczółki to kochają)... zaczyna jeżówka
sierpien, wrzesien , , jezowki, szalwia i ostrózki po raz drugi, dzwonek skupiony (ten to kwitł mi chyba w czerwcu...ale dzwonek skupiony dopiero posadziłam)

Możesz posadzić te moje fioletowe czosnki małe.. też pszczółki to lubią.. ale to na początek lipca i raczej na inne rabaty.. są super

Evchen 12:09, 15 lip 2013

Kasia,
bardzo mi się Twój plan podoba.. biało to widzę
Miododajna jest jeszcze jednoroczna smagliczka Miałam ją w tamtym roku i mega dużo pszczółek przyciągała
martaibartek 12:23, 15 lip 2013

I latrię i budleję pszczółki uwielbiają