Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Mala_Mi 19:06, 16 lut 2014

Te białe w ogrodzie to co to????
Bo te czarne to wiem
bociek 19:06, 16 lut 2014

Agania napisał(a)
Ja wyruszam w wielką podróż, ale też bym chciała tak jak ty na skrzydłach ale ja nie mam skrzydeł tylko 4 kółka, ruszam w wielkie góry włoskie dolomity w wielkie śniegi, bo ja te sporty zimowe uwielbiam, ale wrócę szukać krokusów i innych zwiastunów wiosny w moim ogrodzie już wkrótce

u Ciebie wiosennie pomimo śniegu

Agania, baw sie dobrze, wyjezdzisz sie na pewno, no i dobre winko, dobre jedzonko super ciesze sie razem z Toba
bociek 19:08, 16 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Te białe w ogrodzie to co to????
Bo te czarne to wiem

Anek, a takie biale g.... Ale do konca tygodnia bedzie tylko wspomnieniem
JoannA 19:12, 16 lut 2014

Bociusiu, ja się zastanawiam czy ją wogóle ciąć bo ona nic przez tą zimę nie ucierpiała. Zerknij u mnie, fotki co prawda ze stycznia ale ona nadal tak samo wygląda.
bociek 19:14, 16 lut 2014

JoannA napisał(a)
Bociusiu, ja się zastanawiam czy ją wogóle ciąć bo ona nic przez tą zimę nie ucierpiała. Zerknij u mnie, fotki co prawda ze stycznia ale ona nadal tak samo wygląda.

Lece
JoannA 19:18, 16 lut 2014

Bociuś, o lawendę chodzi. Ale gapa ze mnie, nie napisałam
Ale się Bociuś nalatasz
bociek 19:21, 16 lut 2014

Madzenka 19:24, 16 lut 2014

Na cięcie lawendy jeszcze za wcześnie. Aga z jurajskiego jest MISZCZYNI od lawendy i mówi, żeby ciąć po różach (Bockowi i tak to nic nie powie bo nie ma róż)
Lawendę tnę obowiązkowo wiosną aby się zagęściła i to bardzo krótko, 10 cm nad ziemią w półkulę. Jeśli lawenda nie będzie cięta wiosną i po letnim kwitnieniu to sie nie zagęści i będzie rzadka, bo słabo kwitnie na starych zdrewniałych pędach.
Wot tyle o lawendzie.
Bociek to nie przelewki widzę, że i ja muszę z trawami w nastepny weekend podzialać skoro u Ciebie ruszają!
Kreta pacnij w czołko i niech idzie na pole za płotem!
bociek 19:32, 16 lut 2014

Dzieki Marzenko

Rusza trzcinnik, i jego przytne i jeszcze seslerie bo ona tez jest z tych wczesnych, a reszta jeszcze poczeka

Snieg znika, wiec futro czesciej bryka po ogrodzie to dopilnuje mam nadzieje kreta i spolke. Ryl pod sniegiem
JoannA 19:48, 16 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Na cięcie lawendy jeszcze za wcześnie. Aga z jurajskiego jest MISZCZYNI od lawendy i mówi, żeby ciąć po różach (Bockowi i tak to nic nie powie bo nie ma róż)
Lawendę tnę obowiązkowo wiosną aby się zagęściła i to bardzo krótko, 10 cm nad ziemią w półkulę. Jeśli lawenda nie będzie cięta wiosną i po letnim kwitnieniu to sie nie zagęści i będzie rzadka, bo słabo kwitnie na starych zdrewniałych pędach.
Wot tyle o lawendzie.
Bociek to nie przelewki widzę, że i ja muszę z trawami w nastepny weekend podzialać skoro u Ciebie ruszają!
Kreta pacnij w czołko i niech idzie na pole za płotem!

Bociuś nie ma róż, ale lata tam w górze i wszystko widzi to pomyślałam, że wszystko wi
Marzenko, proszę zerknij na moją lawendę bo mamy z Bogusią z zacienionej dylemat