Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

MartaCho 21:26, 28 wrz 2024

Agnieś, falujące trawy na wietrze wyglądają zjawiskowo i prze- bosko! Pięknie będą falować przed nowym ogrodzeniem
TAR 21:28, 28 wrz 2024

Agatorek napisał(a)
Ania, mam nadzieję, że tak będzie, czyli łatwo, szybko i przyjemnie . I że nie zbankrutuję po drodze

Oczywiscie, ze tak bedzie. Jakby co słuze pomoca jesli chodzi o jakies rady. Ja moglabym budowac kolejny domek, jedynym warunkiem bylaby podobna dzialka jak obecna
Agatorek 21:49, 28 wrz 2024

Martuś, będą falować na pewno . Dziś byłam na chwilę na działce, miałam spotkanie z Panem od przyłącza wody. I tak mniej więcej już wiem, jak będzie usytuowane ogrodzenie. Chcę się odrobinę cofnąć od drogi gminnej tak, żeby mieć miejsce na trawy.
We wtorek z kolei geodeta będzie mi wbijał kołki na granicy, także powoli zaczyna coś się dziać.

Aniu, będę korzystać z pomocy . Mam nadzieję, że u mnie skończy się na tym .
Monika83 10:58, 29 wrz 2024

Agatorek napisał(a)
Udało mi się dziś odwiedzić rodziców i zrobiłam kilka fotek z ich ogrodu

Przedpłocie

Aga fajny ogród mają twoi rodzice a czy twoja mama zagląda na forum Ogrodowisko?
mrokasia 11:03, 29 wrz 2024

Agatorek napisał(a)
Martuś, będą falować na pewno . Dziś byłam na chwilę na działce, miałam spotkanie z Panem od przyłącza wody. I tak mniej więcej już wiem, jak będzie usytuowane ogrodzenie. Chcę się odrobinę cofnąć od drogi gminnej tak, żeby mieć miejsce na trawy.
We wtorek z kolei geodeta będzie mi wbijał kołki na granicy, także powoli zaczyna coś się dziać.

Aniu, będę korzystać z pomocy . Mam nadzieję, że u mnie skończy się na tym .

Tak, tak, buduj tę chatę .
Agatorek 17:47, 29 wrz 2024

Monika, moja mama nie zagląda prawie w ogóle do Internetu .

Haha, Kasia, niestety na razie czekam. Na warunki zabudowy (do końca listopada), później geodeta i mapa do celów projektowych. Następnie kompletowanie papierów do pozwolenia na budowę (czeka się 65 dni na decyzję). Także tego….papierologia pewnie będzie trwała dłużej niż sama budowa . Czekam też na umowę z dystrybutorem prądu, podobno wysłali tydzień temu. Chyba posłańcem, który idzie pieszo.
We wtorek, jak pisałam, jadę na spotkanie z geodetą, będzie mi wbijał paliki na granicy działki, bo jeszcze w tym roku chcę ogrodzić z trzech stron. Front zostawiam na czas pod koniec budowy, nie chciałabym, żeby mi się przypadkiem „ popsuł” np. jak mi się jakiś ciężki sprzęt nie zmieści w bramę.
Magara 21:33, 29 wrz 2024

Aga, papierologia akurat przez zimę się przemieli. Po zimie będzie wiosna, budowa raz dwa pójdzie, a później same ekscytujące przeżycia przed Tobą - urządzanie domu i ogrodu
TAR 21:55, 29 wrz 2024

Aga, ja robilam projekt indywidualny. Zaczeli w styczniu, w czerwcu dostalam PNB i od razu weszla firma budowlana. W marcu kolejnego roku mialam przeprowadzke. Wiec byle papierologia do przodu to reszta szybko pojdzie. Tylko wazne bys wiedziala co chcesz i z wyprzedzeniem zamawiala, wtedy idzie piorunem U mnie oszczednosc czasu byla na tynkach, bo robilam troche drozsze za to bez potrzeby robienia gladzi. To schodzi bardzo dlugo, jest kosztowne i jak na moje niepotrzebne.
Pomysl czy w garazu nie zrobic posadzki technicznej, to byl u mnie strzal w 10.
Agatorek 22:13, 29 wrz 2024

Magarku, mam taką nadzieję

Tarcia, już sobie przeglądam różne inspiracje dotyczące wnętrz. Na szczescie np. płytki mogę wcześniej zamawiać, bo mam gdzie je przechować. Mniej więcej też wiem, jak będą wyglądać wnętrza.
TAR 22:21, 29 wrz 2024

To juz polowa sukcesu