Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

tulucy 10:27, 14 cze 2022

Czasami takie przypadki są tak dobre, że zaczynamy je powielać
Agatorek 11:01, 14 cze 2022

April napisał(a)

O matko jaka niecierpliwa. U mnie wszystko musi nabrać mocy urzędowej. Poza tym ostatnio mam wstręt do komputera. Za dużo pracy w robocie.
Ze szkółki Wrzos przyszły bardzo fachowo zapakowane trzy krzaczki. Dwa derenie Mount Fuji i Beni Fuji i jeden oczar Feuerzauber

Piękne sztuki, tfu, tfu. Ładnie ukwiecone

Pstryczki ogrodowe pokazują piękny ogród. Podziwiam umiejetność kompozycji, mam nadzieję, że to przychodzi wraz z doświadczeniem .

A odnosnie nadążania za zmianami…też ledwo co dostrzegam u siebie, a co dopiero w innych ogrodach. Taki czas, że trudno ogarnąć ulubione wątki .
mrokasia 12:03, 14 cze 2022

April napisał(a)

No podziwiam że powiedział "my", będziesz miała pomoc. Ja sadzę sama, eM mi się nie miesza ale też nie współpracuje zbyt blisko Dostarcza ziemię, kosi trawę i przestawia podlewanie. A, i robi zdjęcia i chwali się znajomym

Czyli mąż idealny
tulucy 12:21, 14 cze 2022

April napisał(a)

No podziwiam że powiedział "my", będziesz miała pomoc. Ja sadzę sama, eM mi się nie miesza ale też nie współpracuje zbyt blisko Dostarcza ziemię, kosi trawę i przestawia podlewanie. A, i robi zdjęcia i chwali się znajomym

I zapewnia posiłki To ideał
April 12:27, 14 cze 2022

Ale koleżanki, nawet ponarzekać nie dadzą....
mrokasia 12:54, 14 cze 2022

April napisał(a)
Ale koleżanki, nawet ponarzekać nie dadzą....

Bo zazdrościmy .
mój to np. mógłby się mniej wtrącać. Że nie wspomnę o tym dostarczaniu posiłków...
malgol 13:03, 14 cze 2022

April napisał(a)
Narecznica czerwonozawijkowa. Szkoda że ona nie jest taka cały rok

Mam jej ze trzy kępki ale tylko ta najstarsza jest teraz najefektowniejsza. Jednak dość słabo przyrasta, może potrzebuje czasu.

Piękne wszystko, ale ja oczywiście musze zahaczyc o mise... wylewasz z niej wode co jakiś czas? Tu widze ,że prawie pusta...u mnie zaczęły sie lęgnąc w niej komary i szukałam sposobu ,żeby mieć wodę ,ale beż komarów. Dlatego wylałaś też czy z innego powodu?
tulucy 13:10, 14 cze 2022

mrokasia napisał(a)

Bo zazdrościmy .
mój to np. mógłby się mniej wtrącać. Że nie wspomnę o tym dostarczaniu posiłków...

O to to, właśnie
April 13:15, 14 cze 2022

mrokasia napisał(a)

Bo zazdrościmy .

No, i dlatego jestem taka "szczupła"
April 13:19, 14 cze 2022

malgol napisał(a)

Piękne wszystko, ale ja oczywiście musze zahaczyc o mise... wylewasz z niej wode co jakiś czas? Tu widze ,że prawie pusta...u mnie zaczęły sie lęgnąc w niej komary i szukałam sposobu ,żeby mieć wodę ,ale beż komarów. Dlatego wylałaś też czy z innego powodu?

Tak, woda jest niemal non stop. Choć ostatnio kopię za ławkami i misa to najbliższe źródło wody Na leniucha, jak coś posadzę to konewką lub takim miękkim wiaderkiem wybieram wodę i podlewam rośliny odstaną, ciepłą wodą. Potem znów napełniam misę aż do kolejnego sadzenia Komary mają więc utrudniony żywot Ale też myślę czy czegoś tam nie wlać przeciw tym krwiopijcom.
Najpierw jednak muszę ukończyć sadzenie Plan jest do końca czerwca...