Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Helen 21:52, 13 cze 2022

Jak ja bym posiedziała w takim pięknym lesie.
Jola, masz tak ładnie skomponowany podszyt (zawsze mi się podobało to słowo w książce do przyrody), że jest mało konkurencyjnych miejsc do wypoczywania.
Magara 00:32, 14 cze 2022

Jola, natchnęłaś mnie, amen A tylko w telefonie zdjęcia obejrzałam za dnia, idę na powtórkę
Całą zalesioną część działki na rabaty przerobię, a co
Radosną nowiną podzieliłam się z Małżonkiem. Początkowo popukał się w czoło i zagroził, że mi internet odetnie Ale jak mu uświadomiłam, że nie będzie musiał biegać z podkaszarką i kosiarką po spadku terenu wokół drzew od razu zapytał "a co my tam posadzimy?"
Helen 05:30, 14 cze 2022

Magara napisał(a)
Jola, natchnęłaś mnie, amen A tylko w telefonie zdjęcia obejrzałam za dnia, idę na powtórkę
Całą zalesioną część działki na rabaty przerobię, a co
Radosną nowiną podzieliłam się z Małżonkiem. Początkowo popukał się w czoło i zagroził, że mi internet odetnie Ale jak mu uświadomiłam, że nie będzie musiał biegać z podkaszarką i kosiarką po spadku terenu wokół drzew od razu zapytał "a co my tam posadzimy?"

Bardzo dyplomatyczne podejście do eMa.
Bee 08:32, 14 cze 2022

Witaj Aprilku,

Podczytuję Twój wątek od początku a nawet wcześniej na innym forum. Bardzo mi się podoba Twój podbój lasu. Cudne miejsce tworzysz. Ten widok z tarasu w deszczu był przepiękny!

Możesz mi napisać jak sprawują się hakone, czy mają podlewanie kropelkowe? Też mam jałowy piasek i zastanawiam się nad posadzeniem ich w półcieniu ale ze sporadycznym podlewaniem (ogród weekendowy). Czy dadzą radę? Jak myślisz?
zawitka 08:39, 14 cze 2022

Pisałaś u Gosi ze przesadzasz paprocie kiedy chcesz ja mam narecznicę i muszę ją przesadzić ale się boję żeby mi nie zginęła .Czy poczekać do jesieni ????/
April 08:47, 14 cze 2022

Kasya napisał(a)
Piekne połączenie limonkowej hakone z firletką

Dzięki, sama się zdziwiłam że różowy i żółty razem mi pasują. Ale po pierwsze to nie typowy żółty, tylko limonkowa trawa a po drugie, ostre, intensywne róże jakoś lepiej wyglądają niż te "pośrednie" odcienie.
April 08:49, 14 cze 2022

Magleska napisał(a)
Co tu nowego napisać ......nie wiem ,ale wiem ,ze uwielbiam Twój ogród
Jest rewelacyjny ,a fotki z prac lubię najbardziej

Może w czasie urlopu znajdę trochę czasu na pogrzebanie w archiwach to pokażę takie "przed i "po". Niemal jak z horroru
April 08:52, 14 cze 2022

Margerytka40 napisał(a)
Gapię się i gapię na te Twoje foty i normalnie podziw. Pięknie masz. Kurka czemu u mnie nie mogę znieść żółtego a jeszcze z różem . U Ciebie mnie nie razi

Bo to nie żółty tylko limonka. Hakone All Gold na zdjęciach wygląda niemal sztucznie, odbija mocno światło, co innego na żywo i to jeszcze w ponurym lesie. Przyciąga wzrok. A od czasu do czasu mały, choć mocny akcent kolorystyczny nie powoduje bólu zębów. Muszę tylko uważać żeby nie przesadzić
April 08:54, 14 cze 2022

tulucy napisał(a)

Moja jedna piwonia miała być żółta. I jest, cały środek żółciusieńki. A zewnętrzne płatki różowe. Jasnoróżowe.
Ale piękna jest

Sama natura pokazuje że można Wszystko zależy jeszcze od odcieni. No i nie posadziłabym obok dwóch kwiatków, jednego różowego drugiego żółtego. Co innego połączenie kwiatów i trawy.
Zresztą, co komu w duszy gra
April 08:55, 14 cze 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ależ bujnęło na rabatach Już cudnie gęsto

Dzięki Sylwia, myślę że bardzo dużo daje fakt, że ciągle mamy wiosnę, nie ma takich upałów jak przez kilka lat nas nękały. Zima i od razu lato gorące, nie służyły ogrodom