Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

mrokasia 13:23, 14 cze 2022

Ja właśnie wczoraj pomyślałam, że chciałabym bardzo skończyć sadzenie tego co mam do końca czerwca. I przez resztę sezonu tylko pielęgnować to co mam. To i tak będzie sporo roboty - usuwanie/czyszczenie tego co przekwitło, cięcie itp.
April 13:31, 14 cze 2022

Ja po prostu myślę że potem to już za ciepło, szkoda stracić rośliny. No i trzeba najzwyczajniej odpocząć
Magara 14:41, 14 cze 2022

April napisał(a)

No podziwiam że powiedział "my", będziesz miała pomoc. Ja sadzę sama, eM mi się nie miesza ale też nie współpracuje zbyt blisko Dostarcza ziemię, kosi trawę i przestawia podlewanie. A, i robi zdjęcia i chwali się znajomym

Obiektywnie to na Małżonka narzekać nie mogę
mirkaka 18:04, 14 cze 2022

April napisał(a)
Narecznica czerwonozawijkowa. Szkoda że ona nie jest taka cały rok

Mam jej ze trzy kępki ale tylko ta najstarsza jest teraz najefektowniejsza. Jednak dość słabo przyrasta, może potrzebuje czasu.

Fajne zestawienie rdzewiaczków
U mnie młode listki cały rok są takie rdzawe
mirkaka 18:06, 14 cze 2022

firletka smółka musi być przesadzana , czy tam rozdzielana, inaczej zanika. Miałam jej kilka kęp i nie robiłam tego, jest już na wyginięciu
Helen 21:13, 14 cze 2022

April napisał(a)

Będę zbierać bo chcę rozdzielić białe od tych drugich. Ciekawa też jestem jak się zapylą. Muszę poszukać czy mam zapiski gdzie zamawiałam i ewentualnie dokupić. Bo lubię bardzo te różowe ale białe są niezwykle eleganckie.

Jak znajdziesz gdzie kupiłaś, to napisz mi na priv. Bo pewnie nasion nie będziesz aż tak wiele.
Kasya 21:43, 14 cze 2022

Moje paprocie chyba nie żyją… ale jak to, maja zielone listki
Ale to zimowe listki, nie puszczają nowych
Nie wiem o co chodzi
Te twoje rude cudne
April 05:35, 15 cze 2022

Magara napisał(a)

Obiektywnie to na Małżonka narzekać nie mogę

Fajnie Ja też się tylko droczę
Na weekend, jako prezent imieninowy, zabiera mnie i moje koleżanki na wycieczkę do arboretum w Wojsławicach Jego pomysł
April 05:38, 15 cze 2022

mirkaka napisał(a)

Fajne zestawienie rdzewiaczków
U mnie młode listki cały rok są takie rdzawe

Zgadza się, młode listki są zawsze takie rdzawe. Ale z czasem tych młodych listków wypuszcza mniej i jednak dominuje zieleń. Tylko wiosna jest aż tak spektakularna
Ale i tak bardzo lubię tę narecznicę.
April 05:58, 15 cze 2022

mirkaka napisał(a)

firletka smółka musi być przesadzana , czy tam rozdzielana, inaczej zanika. Miałam jej kilka kęp i nie robiłam tego, jest już na wyginięciu

Mirko, a co ile powinno się odmładzać? Ja swoje dopiero kupiłam, więc jeszcze zero doświadczeń. Nawet nie wiem czy się sprawdzi w tym miejscu. Ale rada warta zapamiętania