Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 19:01, 12 sty 2026

ajka napisał(a)
Piękne te twoje śnieżne fotki. A mi mój ogród w ogóle się nie podoba w śnieżnej osłonie Jedynie przedogródek nie straszy.

Czytałam u Ciebie, że nie lubisz zimy - to jest być może powód, dla którego nie podoba Ci się Twój ogród pod śniegiem . Ja nie lubię tylko zimy bezśnieżnej - szarej i brudnej.
Śnieg zachwyca mnie i cieszy jak słońce wiosną . Sprawia, że świat (ten pozamiastowy, nieposypany solą) staje się czysty i sterylny, jasny. Śnieg to dla mnie powiew optymizmu .
Magara 23:15, 12 sty 2026

I ja się z Tobą zgadzam
Zima w mieście to problemy z dojazdami i syf błotny.
Zima poza miastem to piękna biel, świeży czysty śnieżek - i - problemy z dojazdami
No ale coś za coś
Widok skrzącego się śniegu i dla mnie jest radością, piątka
Agatorek 23:43, 12 sty 2026

Dołączam do fanklubu śnieżnych widoków i zimy za miastem
Judith, pięknie Ci posypało

(Lubię zimę, mimo tego, że muszę jednak trochę tego śniegu odgarnąć, żeby się przemieszczać po podwórku , całe szczęście, że psy mi pomagają wytyczać ścieżki )

A w mieście dziś byłam. I mam auto całe w błotno- śnieżnych plackach
Judith 10:21, 13 sty 2026

Magarko, Agatorku, piąteczka .
Śnieg jest także świetnym tworzywem w rękach artysty - dzieć ma darmowe zajęcia z rzeźby .
U nas jest tylko potrzeba odśnieżania podjazdu i schodów. Schody zamiatam ze śniegu na bieżąco, żeby nie utworzyła się na nich warstwa zbitego śniegu. Oczywiście nie całe, tylko wąski pasek .
TAR 12:42, 13 sty 2026

Jako dziecko nie lubilam za bardzo sniegu, zawsze mi bylo zimno w nogi ale na sankach zjezdzac lubilam Ale obecnie bardzo lubie snieg, jest jasniej, mniej ponuro, czysciej. Wole to o wiele bardziej jak smutny ciemny wieczor, wystarczajaco dni sa dlugo ciemne. I lubue na bosaka pomykac po sniegu teraz mam odwrotnie wiecnie mi w nogi gorąco

My w sobote stoczylismy 2 sniezne bitwy, jedna z rodzina druga z sasiadami, do tego sanki i porcje odsniezania. Endorfiny wzrosy ponad poziom.
Judith 14:18, 13 sty 2026

TAR napisał(a)
Jako dziecko nie lubilam za bardzo sniegu, zawsze mi bylo zimno w nogi ale na sankach zjezdzac lubilam Ale obecnie bardzo lubie snieg, jest jasniej, mniej ponuro, czysciej. Wole to o wiele bardziej jak smutny ciemny wieczor, wystarczajaco dni sa dlugo ciemne. I lubue na bosaka pomykac po sniegu teraz mam odwrotnie wiecnie mi w nogi gorąco

My w sobote stoczylismy 2 sniezne bitwy, jedna z rodzina druga z sasiadami, do tego sanki i porcje odsniezania. Endorfiny wzrosy ponad poziom.

O! Śnieżna bitwa to jest to . A teraz śnieg do tego idealny - sypki .
Judith 14:21, 13 sty 2026

Dzisiaj słońce
Czy jest coś piękniejszego niż błękit nieba w zestawieniu z idealną bielą śniegu?

No, chyba że lazur Morza Egejskiego
mrokasia 14:27, 13 sty 2026

Zdecydowanie lazur mi bardziej odpowiada .
TAR 20:13, 13 sty 2026

Zdecydowanie wole lazur wody zawsze bedzie ponad sniegiem
Mary 22:54, 13 sty 2026

Zdecydowanie lodowiec latem, a w tle błękitne niebo.