Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Magara 23:21, 25 lut 2022

Zdolny Twój Małżonek
Ja mam obiecaną ławkę na urodziny, mam tylko ją sobie zwizualizować
sarenka 07:51, 26 lut 2022

Mi też się ławki podobają chciałam u siebie,ale póki co nie widzę dla niej miejsca. Zobaczymy, może po zmianach w ogrodzie znajdzie się takowe miejsce
Judith 10:31, 26 lut 2022

olciamanolcia napisał(a)
Ta trzecia z betonowymi bokami super Przepis poproszę

Przepis jest prosty: trezba zbudować drewnianą formę stosownego kształtu, nalać betonu, a potem powtórzyć dla drugiej nogi. Deski przykręcić do betonu. Oczywiście wszystko wymierzone dokładnie .
Judith 10:39, 26 lut 2022

Martka napisał(a)

Judith, ogród-marzenie, w którym tyle zakątków, można nie jedną ławeczkę lecz serię całą ławeczek zmieścić Wykonane samodzielnie dają wyjątkową satysfakcję  Nabieram ochoty, aby pójść kiedyś na kurs stolarski.... : ) Na forum znalazłam kiedyś wątek babeczki z Lublina, która sama dokonała wielu prac stolarskich w ogrodzie. A ja tkwię w stereotypie, że to męskie zajęcie...

Całkowicie sie z Tobą zgadzam, ze to stereotyp, ale fakt, ze masz tego świadomość dobrze wróży na przyszłość . Stolarstwo to sztuka, jeśli Cię to interesuje, to zdecydowanie trezba zgłębiać temat.
Małżonek szukając inspiracji czy konkretnych rozwiązań technicznych ogląda różne kanały na YT, a jednym z ulubionych jest kanał prowadzony przez babkę, która robi przepiękne rzeczy, a imię jej Tamar (to Amerykanka albo Angielka) .
Judith 10:41, 26 lut 2022

Basieksp napisał(a)
Fajne te ławki każdy znajdzie jakąś dla siebie, mi najbardziej podoba się ta z drewna z palet

Dziękuje Basiu, mnie z kolei najbardziej podoba sie ta z betonowymi nogami .
Judith 10:46, 26 lut 2022

Magara napisał(a)
Zdolny Twój Małżonek
Ja mam obiecaną ławkę na urodziny, mam tylko ją sobie zwizualizować

Małżonek zaraz zacznie zadzierać nosa od tylu pochwał .
Z doświadczenia mogę powiedzieć, ze ławeczka w całości drewniana nie jest przesadnie trwała. Nogi powinny być zdecydowanie z innego materiału. Są do kupienia rozmaite profile (w sensie nogi) ławek - szukaj inspiracji w Intrnecie. Wizualizacja nastąpi natychmiast, a im szybciej - tym szybciej wykonanie .
Judith 10:46, 26 lut 2022

sarenka napisał(a)
Mi też się ławki podobają chciałam u siebie,ale póki co nie widzę dla niej miejsca. Zobaczymy, może po zmianach w ogrodzie znajdzie się takowe miejsce

Ławeczka w ogrodzie to mus .
Judith 12:39, 26 lut 2022

Jeżówka

Martka 12:45, 26 lut 2022

LIDKA napisał(a)

A nie masz sposobu żeby jakiegoś faceta do ogrodu zaprosić do roboty?

Lidka, ale ja zupełnie nie o tym, nie muszę poszukiwać „sposobu na faceta”, chodzi tu o moje osobiste zainteresowania stolarskie

Haniu, Judith, marzę o zrobieniu ławki lub najpierw prostego stolika tak się pewnego dnia stanie Dzięki za namiary na kanał Na ten moment nie, ale za jakiś czas podejmę temat
olciamanolcia 13:02, 26 lut 2022

Judith napisał(a)

Przepis jest prosty: trezba zbudować drewnianą formę stosownego kształtu, nalać betonu, a potem powtórzyć dla drugiej nogi. Deski przykręcić do betonu. Oczywiście wszystko wymierzone dokładnie .
.

Aaa to wszystko samemu .. myślałam , że te boki to gotowe elementy ale wtedy zapewne nie byłoby dokładnie