Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Wiolka5_7 17:31, 26 lut 2023

Judith napisał(a)
Dzisiaj wreszcie jest dzień, w którym nie pada, nie wieje, temperatura odczuwalna całkiem spoko, zdrowie w zadowalającym stanie, no i jestem w domu . A zatem: akcja cięcie klonów wreszcie się ziściła! .
A jak już odpaliłam swój śliczny nowy sekator, to poleciałam z wycinką reszty rozchodników, kolejnej (acz nie ostatniej) partii traw i innych bylin, które nasunęły się po drodze pod rękę, a których nie wycięłam jesienią.
Małżonek po moim powrocie do domu stwierdził u mnie wysoki poziom endorfin .

No patrz a miałaś czekać na marzec i ciepło
A tu tyle pracy zrobione dziś

Felco kupiłaś?
Oj tak po pracy w ogrodzie poziom endorfin wzrasta bardzo
Judith 17:52, 26 lut 2023

Wiola, no niby miałam…
Jednak klony przycina się zimą (i tak późnawo już jest), a jak już wstrzeliłem się w warunki, to pooszło! Do tego stwierdziłam pod zwałami liści, ze brachytricha puszcza zielone, podobnie trzcinniki Karl Ferster i miskanty Silber Spinne, wiec już najwyższa pora, niestety . Tych ostatnich jeszcze sporo zostało do wycięcia.
Mam nadzieję, ze nie przypłacę tych prac kolejnym przeziębieniem .
Sekator kupiłam dokładnie taki jak Twój z dokładnością nawet do rękawiczek .
Alija 17:57, 26 lut 2023

Ja wczoraj zabrałam się za prace ogrodowe, dzisiaj już sypie śnieg cały dzień
Martka 18:53, 26 lut 2023

Judith napisał(a)

Małżonek po moim powrocie do domu stwierdził u mnie wysoki poziom endorfin .

Padam.

Oraz pokaż proszę swój śliczny nowy sekator, jest tak uroczy w stanie nowości lubimy oglądać sprzęty 
Edit: podziwiam za prace, u mnie dziś pogoda pod psem, niezależnie od mojej niemocy - nie wyszłabym nawet na 5 minut.
Judith 19:26, 26 lut 2023

Martka napisał(a)

Padam.

Oraz pokaż proszę swój śliczny nowy sekator, jest tak uroczy w stanie nowości lubimy oglądać sprzęty 
Edit: podziwiam za prace, u mnie dziś pogoda pod psem, niezależnie od mojej niemocy - nie wyszłabym nawet na 5 minut.

Martka, especially for You

Martka 19:56, 26 lut 2023

Ciekawość wizualnie została zaspokojona Też jestem felcolubem na jaki model zdecydowałaś się? 8 czy coś innego?
Wiolka5_7 20:09, 26 lut 2023

Judith napisał(a)
Wiola, no niby miałam…
Jednak klony przycina się zimą (i tak późnawo już jest), a jak już wstrzeliłem się w warunki, to pooszło! Do tego stwierdziłam pod zwałami liści, ze brachytricha puszcza zielone, podobnie trzcinniki Karl Ferster i miskanty Silber Spinne, wiec już najwyższa pora, niestety . Tych ostatnich jeszcze sporo zostało do wycięcia.
Mam nadzieję, ze nie przypłacę tych prac kolejnym przeziębieniem .
Sekator kupiłam dokładnie taki jak Twój z dokładnością nawet do rękawiczek .

Myślałam , że na klony już za późno ...
Ok jesteś wytłumaczona

Na miskanty jeszcze czas ,więc spoko moje też nie ruszone i nie spieszy mi się do nich
Obyś nie przypłaciła.

No to jak taki sam zestaw ,to będzie Pani zadowolona
sylwia_slomc... 20:13, 26 lut 2023

Ja muszę kupić nożyczki do ciecia bylin bo te co miałam i były super posiałam w ubiegłym sezonie w ogrodzie i do dziś nie odnalazłam, może teraz przy wiosennych porządkach się znajdą, albo przy opróżnianiu kompostownika Zostały mi tylko takie co się zacinają, nie narobię nimi za wiele niestety.
Rojodziejowa 21:14, 26 lut 2023

Judith piękny taki czyściutki Muszę mojego jeszcze ciut podczyścić, bo już tak ładnie nie wygląda
Sylwia fajny sekatorek w Action za dychacza jest Ale do bylin to pewnie używasz dłuższych ostrzy
anuska2507 21:16, 26 lut 2023

I jak oceniasz swój śliczny nowy sekator? Jak się nim tnie? Jestem ciekawa opinii.