Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

April 14:21, 10 mar 2023

U mnie też kret się skubaniutki pojawił. Też stosuję żywołapki i wywozimy, daleko, daleko. Na trawniku też mi nie przeszkadza ale na rabacie już tak. Dokładnie z tych powodów co pisze Judith.
Makao 14:25, 10 mar 2023

Kobietki to tak zdrobniale, wiek nie jest ważny

Mi jeszcze kret nie zniszczył żadnej rośliny. Tunele na rabatach przydeptuje a kopce po prostu rozgarniam i wszystko się wyrównuje.
Judith 14:29, 10 mar 2023

Makao napisał(a)
Kobietki to tak zdrobniale, wiek nie jest ważny

Mi jeszcze kret nie zniszczył żadnej rośliny. Tunele na rabatach przydeptuje a kopce po prostu rozgarniam i wszystko się wyrównuje.

No to miałaś dużo szczęścia.

PS. Ja nie wiek miałam na myśli .
Makao 14:31, 10 mar 2023

My właśnie odwrotnie niż Wy. Wolimy kreta na rabatach niż na trawniku
Basieksp 14:52, 10 mar 2023

A ja się na temat kreta nie wypowiadam, bo mam za płotem ogromne kretowisko, i tak po cichutku obserwuję kiedy to coś ogromne do mnie przywędruje ale chyba boi się Azy, to jest najlepszy straszak na krety
Judith 15:15, 10 mar 2023

Basieksp napisał(a)
A ja się na temat kreta nie wypowiadam, bo mam za płotem ogromne kretowisko, i tak po cichutku obserwuję kiedy to coś ogromne do mnie przywędruje ale chyba boi się Azy, to jest najlepszy straszak na krety

Kurde, a mojego pisiny się nie boją .
Basieksp 15:19, 10 mar 2023

Judith napisał(a)

Kurde, a mojego pisiny się nie boją .

No ale wiesz, u mnie to jest 40 kg z haczykiem, wystarczy jak przebiegnie
Judith 15:21, 10 mar 2023

No tak, ziemia zadudni i kreciska się wyprowadzają .
Agatorek 15:25, 10 mar 2023

Basieksp napisał(a)

No ale wiesz, u mnie to jest 40 kg z haczykiem, wystarczy jak przebiegnie

U mnie to nie działa. Tzn działa, ale nie do końca . Bo tam, gdzie psy rzadko biegają, to mam dużo kretowisk. A tam, gdzie biegają często, nie mam .
Anda 15:42, 10 mar 2023

Dziewczyny, ja was naprawdę rozumiem, bo jesienią też miałam parę kopców. U mnie to była niestety nornica. Jednak kret to pożyteczne stworzenie, a teraz zaczyna się akurat okres godowy u kreta. Męskie krety szukają małżonek Krety żyją samotnie i spotykają się tylko w okresie godowym. Niedługo zaczną przychodzić na świat młode kreciki. Jeśli nie wróci do nich mamusia, to zginą. Pamiętajcie o tym, jesli chcecie je łapać i wywozić. Skoro Ania Makao dała radę wkopać rośliny z powrotem bez większego uszczerbku dla ich zdrowia, to może warto też tak robić
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies