Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 15:50, 10 mar 2023

Anda, no nic a nic nie mogę się wzruszyć ich losem...
Jasne, że wkopuję rośliny z powrotem. Problem w tym, że to Syzyfowa praca...
Agatorek 16:55, 10 mar 2023

Ja nic nie robię z kretami, u mnie szaleją głównie na trawie. Jedyna uciążliwość, to zbieranie ziemi, ale jest też plus tego - ziemia jest bardzo ładna i taka już „przesiana”
Makao 17:03, 10 mar 2023

No ja zasłynęła w calej rodzinie jako miłośniczka kretów po tym jak moja kotka jednego upolował a ja zamknęłam ją w domu i puściłam kreta na rabatę. Kota wypuściłam jak miałam pewność że kret zdążył uciec.
Do tej pory mąż to wspomina bo nie rozumie czemu nie wzięłam go i nie wywiozłam

Nie potrafię tego wytłumaczyć - był taki słodki i ślepy.
Anda 17:21, 10 mar 2023

Makao napisał(a)
No ja zasłynęła w calej rodzinie jako miłośniczka kretów po tym jak moja kotka jednego upolował a ja zamknęłam ją w domu i puściłam kreta na rabatę. Kota wypuściłam jak miałam pewność że kret zdążyłam uciec.
Do tej pory mąż to wspomina bo nie rozumie czemu nie wzięłam go i nie wywiozłam

Nie potrafię tego wytłumaczyć - był taki słodki i ślepy.

W podobny sposób uratowałam kiedyś ryjówkę, też pożyteczna Kot był sąsiadów
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
olciamanolcia 20:00, 10 mar 2023

Anda napisał(a)
Dziewczyny, ja was naprawdę rozumiem, bo jesienią też miałam parę kopców. U mnie to była niestety nornica. Jednak kret to pożyteczne stworzenie, a teraz zaczyna się akurat okres godowy u kreta. Męskie krety szukają małżonek Krety żyją samotnie i spotykają się tylko w okresie godowym. Niedługo zaczną przychodzić na świat młode kreciki. Jeśli nie wróci do nich mamusia, to zginą. Pamiętajcie o tym, jesli chcecie je łapać i wywozić. Skoro Ania Makao dała radę wkopać rośliny z powrotem bez większego uszczerbku dla ich zdrowia, to może warto też tak robić

Aż mi się przykro zrobiło tak pięknie o nich napisałaś
Chyba sobie bajkę „ Krecik” włączę
Kordina 23:02, 10 mar 2023

Ah jo... pozostaję w rozdarciu
Judith 10:05, 12 mar 2023

Kolejny weekend bez szans na prace w ogrodzie… Jest tak lodowaty wiatr, ze nawet nie ma jak wyjść i zrobić porządku z kopcami…
Pułapki ustawione w nowych miejscach zdziałały tyle co te zastawiane od jesieni na tego gada - NIC, w różach i tulipanach są nowe kopce…
Masakra.
olciamanolcia 10:17, 12 mar 2023

U mnie śniegu a śniegu
Właśnie pada ponownie …a mieliśmy dokończyć graby ciąć …

Wiolka5_7 10:36, 12 mar 2023

U mnie na kreta podziałał ocet z wodą wlany do tunelu. Już mam spokój ze 2 miesiące a tak to codziennie był nowy kopiec
Judith 10:42, 12 mar 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
U mnie na kreta podziałał ocet z wodą wlany do tunelu. Już mam spokój ze 2 miesiące a tak to codziennie był nowy kopiec

A w jakich proporcjach?